Dzsessztörténeti időutazás a Károlyi-kastélyban
Utoljára módositva: 2014-03-21 09:55:32

Sikeres koncertet tartottak az aradi dzsesszmuzsikusok

A Tiberius Kvartett sikeres hangversenyét követően szerda este egy dzsessztörténeti időutazásra invitálta a közönséget a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság. A Best Fest – Nagykárolyi Kulturális Tavasz elnevezést viselő rendezvénysorozat második állomásán az aradi Dinu Simon & Jazz Trotters zenekar tartott egy előadással egybekötött koncertet a Károlyi-kastély lovagtermében.

A koncert első részében Dinu Simon részletekbe menően tájékoztatta a jelenlévőket a dzsessz történetének jelentősebb momentumairól, ezen belül a műfaj kialakulásának időszakáról (1800-as évek vége), a ragtime-korszakról, majd sorban a dixie-, a swing-, a be-bop, a free jazz-, a fúziós dzsesszkorszakokról, napjaink modern vonulatáról és a különböző korszakokban tevékenykedő legjelentősebb együttesekről és előadókról.

A magas színvonalú koncerten a neves zenészek a különböző dzsesszműfajok legnagyobb előadóitól játszottak dalokat, amelyek alaptémáit több esetben is saját improvizációs játékkal gazdagítottak.

Toni Khun billentyűs, Dan Alex Mitrofan gitáros, Pedro Negrescu nagybőgős és Dinu Simon dobos bő egyórás koncertje osztatlan sikert aratott, a jelenlévők több alkalommal is visszatapsolták a zenészeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...