Eb–ezüstérmes Berei Lénárd
Utoljára módositva: 2014-05-13 09:40:41

A bulgáriai Somokowban szerzett kadett korosztályos Európa–bajnokságon ezüstérmet a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate 100 kilós birkózója.

Berei Lénárd

Mintegy 50 év szünet után ismét dobogóra állt egy szatmári birkózó korosztályos Európa–bajnokságon: az ifjúsági nyári olimpiai játékokra készülő Berei Lénárd vasárnap este ezüstérmet szerzett a bulgáriai Somokowban.

A Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate birkózója a 100 kilogrammos súlycsoport versenyében a szerb Borzo Tamás elleni győzelemmel nyitott, majd verte a lengyel Mateusz Zybalát és a litván Povilas Danilevicius. A fináléban a grúz Zviadi Pataridze már erősebbnek bizonyult. Az ellenfél egyébként két évvel idősebb és sokkal több rutinnal rendelkezik mint a szatmári srác, és ez döntött ezen a találkozón.

„Nagyon örülök ennek az eredménynek. Hihetetlen odaadással harcolt ez a fiú, nála sokkal rutinosabb ellenfeleket vert. A litván volt a korosztály favoritja. Még most is nehezen találom a szavakat, hiszen már lassan fél évszázada nem volt Eb– vagy vb–érmesünk. Remélem, hogy ez az eredmény végre felkelti a szatmári vállalkozók és az önkormányzat figyelmét is, és szánnak nekünk is egy kis támogatást. Kár lenne egy ilyen sportolónak elengedni a kezét. Én biztos vagyok benne, hogy Lénárd hat év múlva ott lesz a felnőttek olimpiai játékán” – méltatta sportolóját Tudor Barbul edző, aki hétfőn utazott haza tanítványával.

Mint arról beszámoltunk, a 16 éves sportoló többszörös korosztályos bajnok, tagja az ifjúsági válogatottnak, és meghívást kapott a nyári ifjúsági olimpiai játékokra, amelyet a kínai Nankingban rendeznek meg idén augusztus 16. és 28. között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...