Eb-n nyertek a karatékák
Utoljára módositva: 2018-10-30 16:00:25

A világbajnoki címek után az Európa-bajnokságon is remekelt Lázin Rybanna, aki ezáltal pályázhat az év sportolói címére is Szatmár megyében.

Egyéni Európa-bajnoki címeket szereztek a Szatmárnémeti VSK karatékái az egykori máltai falu, Ta’ Qali helyén rendezett kontinentális tornán. Lázin Rybanna (képünkön jobbról az első) és Lemák Hanna összesen hét Eb-éremmel tértek haza a szigetországból, ahol a Egyesített Karate-szövetségek Világszervezete (WUKF) tizedik alkalommal rendezte meg a magas rangú viadalt.

Mihali Florin edző tanítványai a román válogatott tagjaiként vettek részt a versenyen. Meghívásuk nem volt véletlenszerű, ugyanis egy hónappal ezelőtt mindketten remekeltek a Román Kupa küzdelmein. Ráadásul Lázin Rybanna nyáron Skóciában, a WUKF-világbajnokságról két arany- és egy ezüstéremmel tért haza. Így jelentősen gazdagította éremgyűjteményét a hétvégi verseny után, ahol a 15–17 éves korosztályban egyéni Eb-győztes lett a kumite shobu sanbon stílus –50 kg-os versenyében, majd a korosztályos kumite sanbon csapattal és a kumite sanbon váltóval zárt az első helyen. A korosztályos nyílt kumite shobu sanbon versenyben ezüstérmet szerzett.

Lemák Hanna három versenyszánban léptett tatamira, mindhárom alkalommal aranyérmet szerzett: a 15–17 évesek egyéni kumite shobu ippon stílusban, a korosztály kumite ippon csapatával és a kumite ippon váltójával is első lett.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...