Eb-n nyertek a karatékák
Utoljára módositva: 2018-10-30 16:00:25

A világbajnoki címek után az Európa-bajnokságon is remekelt Lázin Rybanna, aki ezáltal pályázhat az év sportolói címére is Szatmár megyében.

Egyéni Európa-bajnoki címeket szereztek a Szatmárnémeti VSK karatékái az egykori máltai falu, Ta’ Qali helyén rendezett kontinentális tornán. Lázin Rybanna (képünkön jobbról az első) és Lemák Hanna összesen hét Eb-éremmel tértek haza a szigetországból, ahol a Egyesített Karate-szövetségek Világszervezete (WUKF) tizedik alkalommal rendezte meg a magas rangú viadalt.

Mihali Florin edző tanítványai a román válogatott tagjaiként vettek részt a versenyen. Meghívásuk nem volt véletlenszerű, ugyanis egy hónappal ezelőtt mindketten remekeltek a Román Kupa küzdelmein. Ráadásul Lázin Rybanna nyáron Skóciában, a WUKF-világbajnokságról két arany- és egy ezüstéremmel tért haza. Így jelentősen gazdagította éremgyűjteményét a hétvégi verseny után, ahol a 15–17 éves korosztályban egyéni Eb-győztes lett a kumite shobu sanbon stílus –50 kg-os versenyében, majd a korosztályos kumite sanbon csapattal és a kumite sanbon váltóval zárt az első helyen. A korosztályos nyílt kumite shobu sanbon versenyben ezüstérmet szerzett.

Lemák Hanna három versenyszánban léptett tatamira, mindhárom alkalommal aranyérmet szerzett: a 15–17 évesek egyéni kumite shobu ippon stílusban, a korosztály kumite ippon csapatával és a kumite ippon váltójával is első lett.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...