Ebben az idényben három felvonásos lesz az ötödosztály
Utoljára módositva: 2014-08-13 19:50:45

Az AJF végrehajtó bizottsága szerdán kisorsolta a Liga 4 B–csoportjának a menetrendjét, összeállította a Liga 5 csoportbeosztását, döntött a Román Kupa menetrendjéről, illetve meghatározta a bírók és megfigyelők meccsdíjait.

Egy oda–visszavágó felvonás után még rendeznek egy túrt a labdarúgó Liga 5 2014/2015-ös idényében –döntötte el szerdán a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) végrehajtó bizottsága. Azért döntöttek így, mivel az ötödosztályban csak tizenhét csapat nevezett, őket egy nyolc, illetve kilenc csapatos csoportba osztották. A Mezőteremi Victoria, a Hadadi Chesi, a Királydaróci Crasna, a Gencsi SE, a Érkávási Olimpia, az Újmárnai Platanul, a Szopori Dacia és a Szatmárhegy kapott helyet az A jelzésű szériában, míg a B–csoportban az Avasőjfalui FC, a Magyargombási Venus, a Szárazberki Unirea, a Nagytarnai Înfrăţirea, az Egri Sasok, a Szatmárzsadányi Voinţa, a Pusztadaróci Recolta II, a Szamoslippói Dari és a Halmi Speranţa fog szerepelni.

Augusztus 31-én kezdődik a bajnoki idény és, ha az időjárási feltételek megengedik, akkor legalább 11 fordulót rendeznek meg a 21-ből. A menetrendet jövő hét kedden, augusztus 19-én 18 órától sorsolják ki az AJF székhelyén. Szilágyi István, az AJF elnöke bízik abban, hogy addig még neveznek csapatok a „megyei háromba”. Ezen a napon sorsolják ki a Liga 4 A–csoportjának a menetrendjét is, ugyanis itt egyelőre csak 11 csapat helye biztos, az idény pedig az augusztus 30–31-i hétvégén kezdődik. A B jelzésű szériában viszont tegnap sorsoltak, a 14 csapatos csoport szezonja az augusztus 23–24-i hétvégén rajtol.

Ugyanakkor döntés született a Román Kupa megyei selejtezőinek időpontjairól is. Szeptember 10-én 17 órától játszanak az ötödosztályos csapatok, illetve három Liga 4-es együttes, a Lázári Voinţa, a Börvelyi Stăruinţa és a Mezőpetri Victoria. A közgyűlésen arról is született döntés, hogy a kupaküzdelmek első fordulójára nevezhetnek olyan csapatok is, akik nem szerepelnek az AJF által rendezett bajnoki idényben, de tagjai a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületnek

A második selejtezőfordulóban csatlakozik a küzdelmekhez az összes negyedosztályos csapat, így szeptember 24-én 17 órától tizenhat mérkőzést rendeznek. A Liga 4 Elitben szereplő tizennégy együttes a november 23-i, harmadik fordulóban játszanak 13 órától.

Bírói meccsdíjak

A gyerek és junior korosztályos bajnokságokban szereplő egyesületek jelentkezését augusztus 25. 12 óráig várják. A nevezési kéréseket faxon is lehet küldeni a 0261–714080-as telefonszámra, vagy személyesen lehet intézni az AJF szatmárnémeti székhelyén.

Végezetül döntés született a bírói és megfigyelői meccsdíjakról is. A Liga 4 Elitben egy bíró nettó 120 lejt, a megfigyelő 110 lejt kap mérkőzésenként, a Liga 4-ben 110 lej/100 lej, a Liga 5-ben pedig 80 lej/75 lej a díj.

A labdarúgó Liga 4 B–csoportjának az őszi menetrendje a 2014–2015-ös idényben

Résztvevő csapatok

Kaplonyi Fortuna, Érendrédi Real, Mezőfényi Fröhlich, Csanálosi Kneho, Piskolti Unirea, Kismajtényi Crasna, Csomaközi Schamagosch, Szaniszlói Recolta, Börvelyi Stăruinţa, Mezőpetri Victoria, Tasnádszántói Vulturii, Viitorul Lucăceni, Nagykárolyi Victoria FCM 2008, Domahidai Olimpia.

1. forduló, augusztus 23–24.

Kaplony – Börvely

Mezőfény – Szántó

Csanálos – Lucăceni

Csomaköz – Szaniszló

Piskolt – Victoria

Domahida – Majtény

Érendréd – Mezőpetri

2. forduló, augusztus 31.

Szántó – Kaplony

Lucăceni – Mezőfény

Szanilszó – Csanálos

Victoria – Csomaköz

Mejtény – Piskola

Mezőpetri – Domahida

B9rvely – Érendréd

3. forduló, szeptember 7.

Szántó – Börvely

Kaplony – Lucăceni

Mezőfény – Szaniszló

Csanálos – Victoria

Csomaköz – Majtény

Piskolt – Mezőpetri

Domahida – Érendréd

4. forduló, szeptember 14.

Lucăceni – Szántó

Szaniszló – Kaplony

Victoria – Mezőfény

Majtény – Csanálos

Mezőpetri – Csomaköz

Érendréd – Piskolt

Börvely – Domahida

5. forduló, szeptember 21.

Lucăceni – Börvely

Szántó – Szanilszó

Kaplony – Victoria

Mezőfény – Majtény

Csanálos – Mezőpetri

Csomaköz – Érendréd

Piskolt – Domahida

6. forduló, szeptember 28.

Szaniszló – Lucăceni

Victoria – Szántó

Majtény – Kaplony

Mezőpetri – Mezőfény

Érendréd – Csanálos

Domahida – Csomaköz

Piskolt – Börvely

7. forduló, október 5.

Börbely – Szaniszló

Lucăceni – Victoria

Szántó – Majtény

Kaplony – Mezőpetri

Mezőfény – Érendréd

Csanálos – Domahida

Csomaköz – Piskolt

8. forduló, október 12.

Victoria – Szanilszó

Majtény – Lucăceni

Mezőpetri – Szántó

Érendréd – Kaplony

Domahida – Mezőfény

Piskolt – Csanálos

Csomaköz – Börvely

9. forduló, október 19.

Börvely – Victoria

Szanilszó – Majtény

Lucăceni – Mezőpetri

Szántó – Érendréd

Kaplony – Domahida

Mezőfény – Piskolt

Csanálos – Csomaköz

10. forduló, október 26.

Majtény – Mezőfény

Mezőpetri – Szaniszló

Érendréd – Lucăceni

Domahida – Szántó

Piskolt – Kaplony

Csomaköz – Mezőfény

Csanálos – Börvely

11. forduló, november 2.

Mezőfény – Csanálos

Kaplony – Csomaköz

Szántó – Piskolt

Lucăceni – Domahida

Szaniszló – Érendréd

Victoria – Mezőpetri

Börvely – Majtény

12. forduló, november 9.

Mezőfény – Börvely

Csanálos – Kaplony

Csomaköz – Börvely

Piskolt – Lucăceni

Domahida – Szaniszló

Érendréd – Victoria

Mezőpetri – Majtény

13. forduló, november 16.

Börvely – Mezőpetri

Kaplony – Mezőfény

Szántó – Csanálos

Lucăceni – Csomaköz

Szaniszló – Piskolt

Victoria – Domahida

Majtény – Érendréd

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 11:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...