Eddig mindig megúszta
Utoljára módositva: 2018-04-24 17:59:10

A Szatmár megyei prefektúrán tartott legutóbbi meghallgatáson a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) egyik központjának a vezetője tárta elő panaszát.

Mint megtudtuk, az egyik alkalmazottnak a gondozottakkal kapcsolatos bánásmódja ellen merült fel kifogás. Az elmondottakból nem derült ki, hogy pontosan milyen sérelmeket követett el sorozatosan (szerk. megj.: az amúgy is hányatott sorsú) gyermekek rovására, a központ vezetője úgy ítéli meg, hogy a kolléganője alkalmatlan arra, hogy a gyermekvédelmi központban teljesítsen szolgálatot. Az intézményt 2017 januárja óta vezeti a hölgy, az eltelt idő alatt kétszer (tavaly májusban és novemberben) jelezte a DGASPC vezetősége felé azt, hogy fegyelmi gondok vannak a kolléganőjével. A központ vezetője fontosnak tartotta elmondani, hogy a kolléganője már sokadik alkalommal vét a munkatörvénykönyvben és a gyermekvédelmi intézet belső szabályzatában foglaltak ellen, de eddig mindig megúszta, mert ügyvéd a testvére. Eddig annyi volt a büntetése, hogy két hónapra áthelyezték és kötelezték arra, hogy a DGASPC archívumában dolgozzon, de a törvény szerint az érintett beleegyezése nélkül ennél hosszabb időre nem lehet kötelezővé tenni az áthelyezést. A két hónap elteltével persze rögtön kérelmezte azt, hogy helyezzék vissza az előző munkakörébe, többek között azért is, hogy továbbra is kapja a különböző pótlékokat (az éjszakai szolgálatért vagy a túlórákért). Altfatter Tamás alprefektus és munkatársai azt tanácsolták az üggyel kapcsolatban a panaszosnak, hogy hagyjanak időt a DGASPC fegyelmi bizottságának, hogy tegyék a dolgukat. A prefektúra vezetése a napokban találkozik a gyermekvédelmi igazgatóság vezetőjével, Mariana Dragoşsal, tőle is tájékozódnak az esetről és figyelemmel kísérik az ügy kimenetelét, mondták a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:35
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 22.
Legyen megértő akkor is, ha valaki nem úgy gondolkodik és cselekszik, ahogy Ön elvárná. Idővel kiderülhet, hogy korai lett volna, ha már most bekövetkeznek a változások.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...