Eddig mindig megúszta
Utoljára módositva: 2018-04-24 17:59:10

A Szatmár megyei prefektúrán tartott legutóbbi meghallgatáson a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) egyik központjának a vezetője tárta elő panaszát.

Mint megtudtuk, az egyik alkalmazottnak a gondozottakkal kapcsolatos bánásmódja ellen merült fel kifogás. Az elmondottakból nem derült ki, hogy pontosan milyen sérelmeket követett el sorozatosan (szerk. megj.: az amúgy is hányatott sorsú) gyermekek rovására, a központ vezetője úgy ítéli meg, hogy a kolléganője alkalmatlan arra, hogy a gyermekvédelmi központban teljesítsen szolgálatot. Az intézményt 2017 januárja óta vezeti a hölgy, az eltelt idő alatt kétszer (tavaly májusban és novemberben) jelezte a DGASPC vezetősége felé azt, hogy fegyelmi gondok vannak a kolléganőjével. A központ vezetője fontosnak tartotta elmondani, hogy a kolléganője már sokadik alkalommal vét a munkatörvénykönyvben és a gyermekvédelmi intézet belső szabályzatában foglaltak ellen, de eddig mindig megúszta, mert ügyvéd a testvére. Eddig annyi volt a büntetése, hogy két hónapra áthelyezték és kötelezték arra, hogy a DGASPC archívumában dolgozzon, de a törvény szerint az érintett beleegyezése nélkül ennél hosszabb időre nem lehet kötelezővé tenni az áthelyezést. A két hónap elteltével persze rögtön kérelmezte azt, hogy helyezzék vissza az előző munkakörébe, többek között azért is, hogy továbbra is kapja a különböző pótlékokat (az éjszakai szolgálatért vagy a túlórákért). Altfatter Tamás alprefektus és munkatársai azt tanácsolták az üggyel kapcsolatban a panaszosnak, hogy hagyjanak időt a DGASPC fegyelmi bizottságának, hogy tegyék a dolgukat. A prefektúra vezetése a napokban találkozik a gyermekvédelmi igazgatóság vezetőjével, Mariana Dragoşsal, tőle is tájékozódnak az esetről és figyelemmel kísérik az ügy kimenetelét, mondták a panaszosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...