Egész héten Szatmáron alapoztak
Utoljára módositva: 2018-01-19 15:11:41

Jövő hétvégén kezdik az edzőtábort a Tasnádi Unirea legényei, február 3-án a Nagybányai Minaur lesz az első partner a felkészülési mérkőzésen. A Nagyváradi Luceafărul ellen is játszani fognak.

Elégedetten nyilatkozott Cristian Popa, a Tasnádi Unriea labdarúgócsapatának új edzője, az első heti felkészülési program után. Minden nap volt egy edzés a Szatmárnémetiben a Rania Sportbázis műfüves pályáján, ahol tizenhat legény tréningezett.

Közben a klub vezetősége kezet rázott a Szatmárnémeti FC Olimpia fiatal szélsőjével, Laur Nemeș-sel. Bár a szatmári alakulat korosztályos csapataiban alapjátékos volt, a másodosztályos felnőtt alakulatnál kevés játékidőt fogott ki a 20 éves legény, de Cristi Popa szerint egy tehetséges srác. „Juniorként játszott a csapatomban is. Sajnálom, hogy a felnőtteknél nem került be a keretbe, pedig nagyon tehetséges srác, és nagyon sokat fogja segíteni az Unireát” — mondta a szakvezető. Hozzátette, hogy más játékosokkal is vannak szóbeli megegyezések, de egyelőre még egyikkel sem írtak alá szerződést. „Még négy-öt játékos érkezésére számítok” — mondta lapunknak Cristi Popa.

Tegnap csatlakozott a készülő játékoskerethez Gabriel Cădar is. A csatár azért hagyta ki az első nap tréningjeit, ugyanis fogműtétje volt az elmúlt hét végén.

Betegség miatt továbbra sem érkezett meg a zilahi Radu Bercean, a kaplonyi ifi tehetség, Bákai Balázs pedig sérüléséből még nem épült fel, ezért nem tudott még csatlakozni a társaihoz. Szakított viszont a csapattal Ciprian Dascăl, a nagykárolyi labdarúgó úgy döntött, hogy felhagy a focizással.

A Tasnádi Unirea legényei ma is fognak edzeni, és jövőhéten is hasonló intenzív program vár a fiúkra. Jövő vasárnap viszont kezdődik a nyolc napos edzőtábor, amelyet Tasnádon fognak elvégezni. Az összetartás zárásaként, február 3-án játsszák majd az idei első felkészülési mérkőzését, akkor Máramaros megyei Liga 4 Déli csoportjának az éllovasa, a Nagybányai Minaur lesz az ellenfél egy tasnádi találkozón. Február 10-én Nagykárolyban, az elitligás VSK Victoria lesz a következő ellenfele a tasnádi alakulatnak. Február 17-én egy erős ellenféllel játszik idehaza az Unirea: a másodosztályos Nagyváradi Luceafărul jön majd Tasnádra egy felkészülési mérkőzésre. Végezetül, a bajnokság március 3-i rajtja előtti hétvégén Váradszentmártonon, a Bihar megyei Liga 4 éllovas csapatának, a CSC-nek lesznek a vendégei egy utolsó tesztmeccsen. Március 3-án az első tavaszi bajnoki mérkőzést játssza az Unirea, a Dési Unirea otthonában.

„Nagyon élvezetes ezekkel a srácokkal dolgozni. Én jól érzem magam a csapatnál, a fiúk jól végzik a dolgukat” — foglalta össze röviden Cristi Popa az egy hét tapasztalatát.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...