Egész héten Szatmáron alapoztak
Utoljára módositva: 2018-01-19 15:11:41

Jövő hétvégén kezdik az edzőtábort a Tasnádi Unirea legényei, február 3-án a Nagybányai Minaur lesz az első partner a felkészülési mérkőzésen. A Nagyváradi Luceafărul ellen is játszani fognak.

Elégedetten nyilatkozott Cristian Popa, a Tasnádi Unriea labdarúgócsapatának új edzője, az első heti felkészülési program után. Minden nap volt egy edzés a Szatmárnémetiben a Rania Sportbázis műfüves pályáján, ahol tizenhat legény tréningezett.

Közben a klub vezetősége kezet rázott a Szatmárnémeti FC Olimpia fiatal szélsőjével, Laur Nemeș-sel. Bár a szatmári alakulat korosztályos csapataiban alapjátékos volt, a másodosztályos felnőtt alakulatnál kevés játékidőt fogott ki a 20 éves legény, de Cristi Popa szerint egy tehetséges srác. „Juniorként játszott a csapatomban is. Sajnálom, hogy a felnőtteknél nem került be a keretbe, pedig nagyon tehetséges srác, és nagyon sokat fogja segíteni az Unireát” — mondta a szakvezető. Hozzátette, hogy más játékosokkal is vannak szóbeli megegyezések, de egyelőre még egyikkel sem írtak alá szerződést. „Még négy-öt játékos érkezésére számítok” — mondta lapunknak Cristi Popa.

Tegnap csatlakozott a készülő játékoskerethez Gabriel Cădar is. A csatár azért hagyta ki az első nap tréningjeit, ugyanis fogműtétje volt az elmúlt hét végén.

Betegség miatt továbbra sem érkezett meg a zilahi Radu Bercean, a kaplonyi ifi tehetség, Bákai Balázs pedig sérüléséből még nem épült fel, ezért nem tudott még csatlakozni a társaihoz. Szakított viszont a csapattal Ciprian Dascăl, a nagykárolyi labdarúgó úgy döntött, hogy felhagy a focizással.

A Tasnádi Unirea legényei ma is fognak edzeni, és jövőhéten is hasonló intenzív program vár a fiúkra. Jövő vasárnap viszont kezdődik a nyolc napos edzőtábor, amelyet Tasnádon fognak elvégezni. Az összetartás zárásaként, február 3-án játsszák majd az idei első felkészülési mérkőzését, akkor Máramaros megyei Liga 4 Déli csoportjának az éllovasa, a Nagybányai Minaur lesz az ellenfél egy tasnádi találkozón. Február 10-én Nagykárolyban, az elitligás VSK Victoria lesz a következő ellenfele a tasnádi alakulatnak. Február 17-én egy erős ellenféllel játszik idehaza az Unirea: a másodosztályos Nagyváradi Luceafărul jön majd Tasnádra egy felkészülési mérkőzésre. Végezetül, a bajnokság március 3-i rajtja előtti hétvégén Váradszentmártonon, a Bihar megyei Liga 4 éllovas csapatának, a CSC-nek lesznek a vendégei egy utolsó tesztmeccsen. Március 3-án az első tavaszi bajnoki mérkőzést játssza az Unirea, a Dési Unirea otthonában.

„Nagyon élvezetes ezekkel a srácokkal dolgozni. Én jól érzem magam a csapatnál, a fiúk jól végzik a dolgukat” — foglalta össze röviden Cristi Popa az egy hét tapasztalatát.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...