Egész héten Szatmáron alapoztak
Utoljára módositva: 2018-01-19 15:11:41

Jövő hétvégén kezdik az edzőtábort a Tasnádi Unirea legényei, február 3-án a Nagybányai Minaur lesz az első partner a felkészülési mérkőzésen. A Nagyváradi Luceafărul ellen is játszani fognak.

Elégedetten nyilatkozott Cristian Popa, a Tasnádi Unriea labdarúgócsapatának új edzője, az első heti felkészülési program után. Minden nap volt egy edzés a Szatmárnémetiben a Rania Sportbázis műfüves pályáján, ahol tizenhat legény tréningezett.

Közben a klub vezetősége kezet rázott a Szatmárnémeti FC Olimpia fiatal szélsőjével, Laur Nemeș-sel. Bár a szatmári alakulat korosztályos csapataiban alapjátékos volt, a másodosztályos felnőtt alakulatnál kevés játékidőt fogott ki a 20 éves legény, de Cristi Popa szerint egy tehetséges srác. „Juniorként játszott a csapatomban is. Sajnálom, hogy a felnőtteknél nem került be a keretbe, pedig nagyon tehetséges srác, és nagyon sokat fogja segíteni az Unireát” — mondta a szakvezető. Hozzátette, hogy más játékosokkal is vannak szóbeli megegyezések, de egyelőre még egyikkel sem írtak alá szerződést. „Még négy-öt játékos érkezésére számítok” — mondta lapunknak Cristi Popa.

Tegnap csatlakozott a készülő játékoskerethez Gabriel Cădar is. A csatár azért hagyta ki az első nap tréningjeit, ugyanis fogműtétje volt az elmúlt hét végén.

Betegség miatt továbbra sem érkezett meg a zilahi Radu Bercean, a kaplonyi ifi tehetség, Bákai Balázs pedig sérüléséből még nem épült fel, ezért nem tudott még csatlakozni a társaihoz. Szakított viszont a csapattal Ciprian Dascăl, a nagykárolyi labdarúgó úgy döntött, hogy felhagy a focizással.

A Tasnádi Unirea legényei ma is fognak edzeni, és jövőhéten is hasonló intenzív program vár a fiúkra. Jövő vasárnap viszont kezdődik a nyolc napos edzőtábor, amelyet Tasnádon fognak elvégezni. Az összetartás zárásaként, február 3-án játsszák majd az idei első felkészülési mérkőzését, akkor Máramaros megyei Liga 4 Déli csoportjának az éllovasa, a Nagybányai Minaur lesz az ellenfél egy tasnádi találkozón. Február 10-én Nagykárolyban, az elitligás VSK Victoria lesz a következő ellenfele a tasnádi alakulatnak. Február 17-én egy erős ellenféllel játszik idehaza az Unirea: a másodosztályos Nagyváradi Luceafărul jön majd Tasnádra egy felkészülési mérkőzésre. Végezetül, a bajnokság március 3-i rajtja előtti hétvégén Váradszentmártonon, a Bihar megyei Liga 4 éllovas csapatának, a CSC-nek lesznek a vendégei egy utolsó tesztmeccsen. Március 3-án az első tavaszi bajnoki mérkőzést játssza az Unirea, a Dési Unirea otthonában.

„Nagyon élvezetes ezekkel a srácokkal dolgozni. Én jól érzem magam a csapatnál, a fiúk jól végzik a dolgukat” — foglalta össze röviden Cristi Popa az egy hét tapasztalatát.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...