Egészségbiztosítás-ellenőrzés
Utoljára módositva: 2019-08-28 16:08:02

Bárki utánanézhet annak, hogy fizeti-e utána az egészségügyi járulékot a főnöke, csak a személyi számra van szükség a művelethez.

Egyszerűen, bárki által ellenőrizhető, hogy fizetve ven-e utána az egészségbiztosítási járulék, az országos egészségbiztosító internetes oldalán (bit.ly/asigurat) a személyi szám és egy ellenőrző kód beírásával le is kérhető ez az adat. Ez főleg az alkalmazottak számára lehet hasznos információ, akik így akár napi rendszerességgel ellenőrizhetik, hogy a munkaadójuk valóban be is fizeti-e a bruttó fizetésükből levont egészségügyi biztosítást. Különösen érvényes ez a részmunkaidőben dolgozók esetében, mert az érvényben lévő szabályozás értelmében akkor is a minimálbérhez mért egészségügyi járulékot kell befizetni az alkalmazott után, ha részmunkaidős foglalkoztatás miatt kevesebbet keres egy hónapban, mint a legkisebb adható jövedelem.

A fizetésből jövedelmet szerzők esetében a bruttó bér tíz százalékát kell befizetni egészségbiztosításként az államkasszába. Tavaly óta ez már nem a munkaadó bérköltségét terheli, hanem a munkavállaló bruttó béréből vonják le, befizetni mégis a cég fizeti be, így gyakran eszmélnek arra az alkalmazottak, hogy hiába voltak állásban, a be nem fizetett járulék miatt nem szerepelnek az egészségbiztosítási rendszerben.

Ezt a fajta járulékot fizetik azok is, akiknek külföldön megtermelt jövedelmük van, vagy nem alkalmazottként dolgozva kerestek pénzt belföldön, esetükben is érdemes leellenőrizni, szerepelnek-e az egészségbiztosító nyilvántartásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...