Egészségbiztosítás-ellenőrzés
Utoljára módositva: 2019-08-28 16:08:02

Bárki utánanézhet annak, hogy fizeti-e utána az egészségügyi járulékot a főnöke, csak a személyi számra van szükség a művelethez.

Egyszerűen, bárki által ellenőrizhető, hogy fizetve ven-e utána az egészségbiztosítási járulék, az országos egészségbiztosító internetes oldalán (bit.ly/asigurat) a személyi szám és egy ellenőrző kód beírásával le is kérhető ez az adat. Ez főleg az alkalmazottak számára lehet hasznos információ, akik így akár napi rendszerességgel ellenőrizhetik, hogy a munkaadójuk valóban be is fizeti-e a bruttó fizetésükből levont egészségügyi biztosítást. Különösen érvényes ez a részmunkaidőben dolgozók esetében, mert az érvényben lévő szabályozás értelmében akkor is a minimálbérhez mért egészségügyi járulékot kell befizetni az alkalmazott után, ha részmunkaidős foglalkoztatás miatt kevesebbet keres egy hónapban, mint a legkisebb adható jövedelem.

A fizetésből jövedelmet szerzők esetében a bruttó bér tíz százalékát kell befizetni egészségbiztosításként az államkasszába. Tavaly óta ez már nem a munkaadó bérköltségét terheli, hanem a munkavállaló bruttó béréből vonják le, befizetni mégis a cég fizeti be, így gyakran eszmélnek arra az alkalmazottak, hogy hiába voltak állásban, a be nem fizetett járulék miatt nem szerepelnek az egészségbiztosítási rendszerben.

Ezt a fajta járulékot fizetik azok is, akiknek külföldön megtermelt jövedelmük van, vagy nem alkalmazottként dolgozva kerestek pénzt belföldön, esetükben is érdemes leellenőrizni, szerepelnek-e az egészségbiztosító nyilvántartásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...