Égett a tarló – vigyázzunk a tűzgyűjtással
Utoljára módositva: 2016-07-29 13:48:42

Lázári közelében, a kamion elkerülőút mellett csaptak fel a lángok a száraz növényzetben.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget szerdán délután riasztották, mert Lázári közelében, az elkerülőút mellett lángokban állt egy egyhektárnyi terület száraz növényzete. A helyszínre két, vízzel-habbal oltó autóval érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt még azok továbbterjedtek volna a környéken lévő magánterületekre, s mint azt megállapították, a tüzet a felügyelet nélkül hagyott tarlóégetés okozta. A tűzoltóság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a növényi hulladék/száraz növényzet őrizetlen égetése komoly következményekkel járhat, akár emberéletbe is kerülhet, illetve jelentős anyagi kár is keletkezhet a tűz miatt. Sajnos a legtöbb esetben a gazdálkodók felügyelet nélkül hagyják a tarlótüzet, emellett a száraz növényi maradványokat istállók, raktárak, gazdaságok közelében gyűjtik össze és gyújtják meg, ami pedig — főleg szélfúvás esetén — egyenesen veszélyezteti a közeli épületeket. A tűzoltók arra kérik az érintetteket, hogy a növényi hulladék égetését csak és kizárólag szélcsendes időben végezzék (s amennyiben lehet, kánikulai napokon egyáltalán ne gyújtsanak tarlótüzet!), távol közutaktól, épületektől és mezőgazdasági területektől. Fontos, hogy az égést folyamatosan figyelemmel kísérjék és azonnal avatkozzanak közbe, ha a lángok terjedni kezdenének. Ugyanakkor arra kérik az erdőn-mezőn kirándulókat is, hogy tartózkodjanak a tűzrakástól; amennyiben mégis tüzet raknak, azt csak kialakított (esetleg a földben ásott) katlanban tegyék és hazainduláskor győződjenek meg róla: az utolsó parazsat is eloltották.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...