Égett a tarló – vigyázzunk a tűzgyűjtással
Utoljára módositva: 2016-07-29 13:48:42

Lázári közelében, a kamion elkerülőút mellett csaptak fel a lángok a száraz növényzetben.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget szerdán délután riasztották, mert Lázári közelében, az elkerülőút mellett lángokban állt egy egyhektárnyi terület száraz növényzete. A helyszínre két, vízzel-habbal oltó autóval érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt még azok továbbterjedtek volna a környéken lévő magánterületekre, s mint azt megállapították, a tüzet a felügyelet nélkül hagyott tarlóégetés okozta. A tűzoltóság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a növényi hulladék/száraz növényzet őrizetlen égetése komoly következményekkel járhat, akár emberéletbe is kerülhet, illetve jelentős anyagi kár is keletkezhet a tűz miatt. Sajnos a legtöbb esetben a gazdálkodók felügyelet nélkül hagyják a tarlótüzet, emellett a száraz növényi maradványokat istállók, raktárak, gazdaságok közelében gyűjtik össze és gyújtják meg, ami pedig — főleg szélfúvás esetén — egyenesen veszélyezteti a közeli épületeket. A tűzoltók arra kérik az érintetteket, hogy a növényi hulladék égetését csak és kizárólag szélcsendes időben végezzék (s amennyiben lehet, kánikulai napokon egyáltalán ne gyújtsanak tarlótüzet!), távol közutaktól, épületektől és mezőgazdasági területektől. Fontos, hogy az égést folyamatosan figyelemmel kísérjék és azonnal avatkozzanak közbe, ha a lángok terjedni kezdenének. Ugyanakkor arra kérik az erdőn-mezőn kirándulókat is, hogy tartózkodjanak a tűzrakástól; amennyiben mégis tüzet raknak, azt csak kialakított (esetleg a földben ásott) katlanban tegyék és hazainduláskor győződjenek meg róla: az utolsó parazsat is eloltották.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...