Égettolaj-gyűjtés
Utoljára módositva: 2014-04-06 20:36:34

Száz liter használt étolajat öntöttek be a gyűjtőhordókba egy hét alatt a szatmárnémetiek.

A szombati, kispiaci tájékoztatás sikeréhez a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum diákjai és pedagógusai is hozzájárultak

A háztartási használt olaj begyűjtése és környezetbarát semlegesítése érdekében szervezett gyűjtőakciót népszerűsítette szombaton újra a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM). A kispiaci szórólapozással és tájékoztatással egybekötött akciót követően Békéssy Erzsébet APM-igazgató elmondta, március 29. óta lehet a konyhai lefolyó helyett szatmárnémeti piacokon erre a célra kihelyezett fémhordókba üríteni a konyhában használt étolajat. A lehetőséggel élnek is a szatmáriak, mutatott rá Békéssy, azóta több mint száz liter égett olajat gyűjtöttek be és szállítottak el az ezzel megbízott cég munkatársai.

A piaci gyűjtőpontok mellett a közelben lakók kérésére szombattól a 16-os lakótelep Muncii H27 szám alatti tömbháza előtt is kék fémhordó várja a használt étolajat, ebbe is üríthetik a hasznavehetetlen zsiradékot a városlakók. A civil kezdeményezésnek megvan a hozadéka is, mutatott rá az APM-vezető, nem csak a környezetet és lefolyójukat kímélik ezáltal azok, akik figyelnek az ilyesmire, de a tömbház lépcsőházának világítására ökoégőket is kaptak a hordó kihelyezését kérő lakók.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...