Égettolaj-gyűjtés
Utoljára módositva: 2014-04-06 20:36:34

Száz liter használt étolajat öntöttek be a gyűjtőhordókba egy hét alatt a szatmárnémetiek.

A szombati, kispiaci tájékoztatás sikeréhez a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum diákjai és pedagógusai is hozzájárultak

A háztartási használt olaj begyűjtése és környezetbarát semlegesítése érdekében szervezett gyűjtőakciót népszerűsítette szombaton újra a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM). A kispiaci szórólapozással és tájékoztatással egybekötött akciót követően Békéssy Erzsébet APM-igazgató elmondta, március 29. óta lehet a konyhai lefolyó helyett szatmárnémeti piacokon erre a célra kihelyezett fémhordókba üríteni a konyhában használt étolajat. A lehetőséggel élnek is a szatmáriak, mutatott rá Békéssy, azóta több mint száz liter égett olajat gyűjtöttek be és szállítottak el az ezzel megbízott cég munkatársai.

A piaci gyűjtőpontok mellett a közelben lakók kérésére szombattól a 16-os lakótelep Muncii H27 szám alatti tömbháza előtt is kék fémhordó várja a használt étolajat, ebbe is üríthetik a hasznavehetetlen zsiradékot a városlakók. A civil kezdeményezésnek megvan a hozadéka is, mutatott rá az APM-vezető, nem csak a környezetet és lefolyójukat kímélik ezáltal azok, akik figyelnek az ilyesmire, de a tömbház lépcsőházának világítására ökoégőket is kaptak a hordó kihelyezését kérő lakók.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...