Egri orgonafesztivál szabadtéren
Utoljára módositva: 2016-05-02 12:50:51

Az Egri Csodaszarvas Egyesület, Egri Község Polgármesteri Hivatala és helyi Tanácsa, valamint a Szatmár Megyei Tanács támogatásával szombaton és vasárnap hatodik alkalommal szervezte meg az Orgonafesztivált.

Megtelt a kultúrotthon udvara a néptánc iránt érdeklődőkkel

Ebben az évben is jókedvet és tanulságos szórakozási lehetőséget teremtett a hatodik alkalommal megrendezett Orgonafesztivál, aminek Egri község adott otthont. Amiatt az egész község, mivel a résztvevő néptáncosok lovas szekereken bejárták a község szinte valamennyi utcáját és magyar népdalokat énekelve csalogatták a lakosságot az egri kultúrotthonban és annak udvarán megrendezésre kerülő néptánc gálára. Az idei rendezvényen nyolc néptánccsoport vett részt. Mezőmadaras (Maros megye), Székelykeresztúr (Hargita megye), Koltó (Máramaros megye), Szamosszeg (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), valamint Szatmár megyéből: Hadad, Hadadnádasd, Szilágyszér és Egri. A mezőmadarasiak és a székeélykeresztúriak már szombaton megérkeztek, szombat este az egri kultúrotthonban egyórás műsorral mutatkoztak be az egrieknek. Mindkét együttes műsorából arra lehetett következni, hogy nem csak alkalmi szinten művelik a néptáncot, egy olyan közegből érkeztek, ahol a néptánc még él.

Nyolc lovas szekér szállította a néptáncosokat

Az Orgonafesztivált eddig minden évben a kultúrotthonban szervezték meg, ez volt az első szabadtéri rendezvény. Ifj. Szarvas Károly szervező tartott attól, hogy az időjárás nem lesz kedvező, de minden a maga rendjén ment, a szabadtéri színpadon kiváló néptánc-együtteseket láthattak az érdeklődők. A nézőtér megtelt a néptánc iránt érdeklődőkkel, de sokan mentek el azért is, hogy jó hangulatban töltsék el a vasárnap délutánt. A szervezők a vendégeket a helyszínen készült bográcsossal kínálták, estére a tetőfokára emelkedett a hangulat. Szabó Elek polgármester köszöntőjében arra hívta fel az egriek figyelmét, hogy próbáljanak meg egységesen fellépni olyan ügyekben, amelyek a település előrehaladását szolgálják. Pataki Csaba szenátor megelégedéssel szólt arról, hogy az Orgonafesztivál színvonala évről évre nő. Kihasználva a lehetőséget anyák napján köszöntött minden édesanyát.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...