Egri orgonafesztivál szabadtéren
Utoljára módositva: 2016-05-02 12:50:51

Az Egri Csodaszarvas Egyesület, Egri Község Polgármesteri Hivatala és helyi Tanácsa, valamint a Szatmár Megyei Tanács támogatásával szombaton és vasárnap hatodik alkalommal szervezte meg az Orgonafesztivált.

Megtelt a kultúrotthon udvara a néptánc iránt érdeklődőkkel

Ebben az évben is jókedvet és tanulságos szórakozási lehetőséget teremtett a hatodik alkalommal megrendezett Orgonafesztivál, aminek Egri község adott otthont. Amiatt az egész község, mivel a résztvevő néptáncosok lovas szekereken bejárták a község szinte valamennyi utcáját és magyar népdalokat énekelve csalogatták a lakosságot az egri kultúrotthonban és annak udvarán megrendezésre kerülő néptánc gálára. Az idei rendezvényen nyolc néptánccsoport vett részt. Mezőmadaras (Maros megye), Székelykeresztúr (Hargita megye), Koltó (Máramaros megye), Szamosszeg (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), valamint Szatmár megyéből: Hadad, Hadadnádasd, Szilágyszér és Egri. A mezőmadarasiak és a székeélykeresztúriak már szombaton megérkeztek, szombat este az egri kultúrotthonban egyórás műsorral mutatkoztak be az egrieknek. Mindkét együttes műsorából arra lehetett következni, hogy nem csak alkalmi szinten művelik a néptáncot, egy olyan közegből érkeztek, ahol a néptánc még él.

Nyolc lovas szekér szállította a néptáncosokat

Az Orgonafesztivált eddig minden évben a kultúrotthonban szervezték meg, ez volt az első szabadtéri rendezvény. Ifj. Szarvas Károly szervező tartott attól, hogy az időjárás nem lesz kedvező, de minden a maga rendjén ment, a szabadtéri színpadon kiváló néptánc-együtteseket láthattak az érdeklődők. A nézőtér megtelt a néptánc iránt érdeklődőkkel, de sokan mentek el azért is, hogy jó hangulatban töltsék el a vasárnap délutánt. A szervezők a vendégeket a helyszínen készült bográcsossal kínálták, estére a tetőfokára emelkedett a hangulat. Szabó Elek polgármester köszöntőjében arra hívta fel az egriek figyelmét, hogy próbáljanak meg egységesen fellépni olyan ügyekben, amelyek a település előrehaladását szolgálják. Pataki Csaba szenátor megelégedéssel szólt arról, hogy az Orgonafesztivál színvonala évről évre nő. Kihasználva a lehetőséget anyák napján köszöntött minden édesanyát.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...