Egy éve él a Satu Mare City App
Utoljára módositva: 2019-07-31 20:18:22

Tavaly ilyenkor üzemelték be a szatmárnémeti városalkalmazást, azóta több ezer letöltést ért meg, és több mint ötszáz szatmárnémeti használja rendszeresen a mobiltelefonokra készített applikációt. Két-három év múlva még okosabb lesz a rendszer.

Tavaly július eleje óta érhető el a felhasználók számára is a szatmárnémeti városalkalmazás, az Android és iOS platformra is letölthető, Satu Mare City App néven futó programnak azóta több mint 500 rendszeres felhasználója lett, tájékoztatta lapunkat Butka Gergő. A városmarketingért felelős polgármesteri tanácsadó elmondta, hogy ennyien vannak azok, akik napi vagy heti szinten aktívak az alkalmazáshasználatot illetően, tehát akik nem csak kíváncsiságból töltötték le a programot a telefonjukra, hanem rendszeresen használják azt bejelentéstételre.

Tíz nap

A City App egyik legnépszerűbb szekciója a problémabejelentő, a városháza felé küldenek be észrevételeket, panaszokat, javaslatokat a felhasználók. Jelenleg 186, ilyenformán beérkezett bejelentés van feldolgozás alatt, ezek egy része már meg lett oldva, de a hivatalos visszaigazolást a megoldásról még nem küldte ki a rendszer. Az ilyen jellegű bejelentések átfutási ideje átlagosan tíz nap, mert a város minden pontjáról érkező, mindenféle városigazgatási problémákról szóló értesítésekről van szó; folyamatosan dolgozzák fel ezeket a városapparátus emberei, általában időigényes, más hatóságoktól, szolgáltatóktól is függő dolgokról van szó.

Bejelentések

A járdán és úttesten lévő gödrökkel, gazdátlan autókkal, közlekedéssel kapcsolatos bejelentések a leggyakoribbak, de az utóbbi időben nagyon sokan jelentettek be parlagfűvel borított területeket, és érkeznek hasznos javaslatok is, amelyek feldolgozása, megoldása veszi igénybe a legtöbb időt.

Az olyanfajta gyors közbelépést igénylő problémákra, mint például a tilosban parkolás, továbbra is a városi rendőrség reagál a 0361–919-es telefonszámon, Szatmárnémetiben látott kóbor kutyák vagy macskák miatt pedig a Free Life egyesületet kell értesíteni a 0744–231789-es telefonszámon.

Bővítés

Két-három év múlva fog annyira kiteljesedni a rendszer, mondta még el Butka Gergő, hogy minden városházi ügyet a Satu Mare City App alkalmazáson keresztül lehessen intézni, de már idén ki lesznek bővítve az alkalmazás nyújtotta szolgáltatások. Végül, mire minden részlete ki lesz dolgozva a programnak, teljes elérhetőség lesz biztosítva a parkolási felügyelet szolgáltatásaihoz, az adóhivatali ügyintézéshez, a lakosság-nyilvántartói és az anyakönyvvezetési ügyekhez, de fizethetők lesznek ezen keresztül a vízszámlák vagy a különböző városi illetékek is.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...