Egy éve él a Satu Mare City App
Utoljára módositva: 2019-07-31 20:18:22

Tavaly ilyenkor üzemelték be a szatmárnémeti városalkalmazást, azóta több ezer letöltést ért meg, és több mint ötszáz szatmárnémeti használja rendszeresen a mobiltelefonokra készített applikációt. Két-három év múlva még okosabb lesz a rendszer.

Tavaly július eleje óta érhető el a felhasználók számára is a szatmárnémeti városalkalmazás, az Android és iOS platformra is letölthető, Satu Mare City App néven futó programnak azóta több mint 500 rendszeres felhasználója lett, tájékoztatta lapunkat Butka Gergő. A városmarketingért felelős polgármesteri tanácsadó elmondta, hogy ennyien vannak azok, akik napi vagy heti szinten aktívak az alkalmazáshasználatot illetően, tehát akik nem csak kíváncsiságból töltötték le a programot a telefonjukra, hanem rendszeresen használják azt bejelentéstételre.

Tíz nap

A City App egyik legnépszerűbb szekciója a problémabejelentő, a városháza felé küldenek be észrevételeket, panaszokat, javaslatokat a felhasználók. Jelenleg 186, ilyenformán beérkezett bejelentés van feldolgozás alatt, ezek egy része már meg lett oldva, de a hivatalos visszaigazolást a megoldásról még nem küldte ki a rendszer. Az ilyen jellegű bejelentések átfutási ideje átlagosan tíz nap, mert a város minden pontjáról érkező, mindenféle városigazgatási problémákról szóló értesítésekről van szó; folyamatosan dolgozzák fel ezeket a városapparátus emberei, általában időigényes, más hatóságoktól, szolgáltatóktól is függő dolgokról van szó.

Bejelentések

A járdán és úttesten lévő gödrökkel, gazdátlan autókkal, közlekedéssel kapcsolatos bejelentések a leggyakoribbak, de az utóbbi időben nagyon sokan jelentettek be parlagfűvel borított területeket, és érkeznek hasznos javaslatok is, amelyek feldolgozása, megoldása veszi igénybe a legtöbb időt.

Az olyanfajta gyors közbelépést igénylő problémákra, mint például a tilosban parkolás, továbbra is a városi rendőrség reagál a 0361–919-es telefonszámon, Szatmárnémetiben látott kóbor kutyák vagy macskák miatt pedig a Free Life egyesületet kell értesíteni a 0744–231789-es telefonszámon.

Bővítés

Két-három év múlva fog annyira kiteljesedni a rendszer, mondta még el Butka Gergő, hogy minden városházi ügyet a Satu Mare City App alkalmazáson keresztül lehessen intézni, de már idén ki lesznek bővítve az alkalmazás nyújtotta szolgáltatások. Végül, mire minden részlete ki lesz dolgozva a programnak, teljes elérhetőség lesz biztosítva a parkolási felügyelet szolgáltatásaihoz, az adóhivatali ügyintézéshez, a lakosság-nyilvántartói és az anyakönyvvezetési ügyekhez, de fizethetők lesznek ezen keresztül a vízszámlák vagy a különböző városi illetékek is.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...