Egy éve él a Satu Mare City App
Utoljára módositva: 2019-07-31 20:18:22

Tavaly ilyenkor üzemelték be a szatmárnémeti városalkalmazást, azóta több ezer letöltést ért meg, és több mint ötszáz szatmárnémeti használja rendszeresen a mobiltelefonokra készített applikációt. Két-három év múlva még okosabb lesz a rendszer.

Tavaly július eleje óta érhető el a felhasználók számára is a szatmárnémeti városalkalmazás, az Android és iOS platformra is letölthető, Satu Mare City App néven futó programnak azóta több mint 500 rendszeres felhasználója lett, tájékoztatta lapunkat Butka Gergő. A városmarketingért felelős polgármesteri tanácsadó elmondta, hogy ennyien vannak azok, akik napi vagy heti szinten aktívak az alkalmazáshasználatot illetően, tehát akik nem csak kíváncsiságból töltötték le a programot a telefonjukra, hanem rendszeresen használják azt bejelentéstételre.

Tíz nap

A City App egyik legnépszerűbb szekciója a problémabejelentő, a városháza felé küldenek be észrevételeket, panaszokat, javaslatokat a felhasználók. Jelenleg 186, ilyenformán beérkezett bejelentés van feldolgozás alatt, ezek egy része már meg lett oldva, de a hivatalos visszaigazolást a megoldásról még nem küldte ki a rendszer. Az ilyen jellegű bejelentések átfutási ideje átlagosan tíz nap, mert a város minden pontjáról érkező, mindenféle városigazgatási problémákról szóló értesítésekről van szó; folyamatosan dolgozzák fel ezeket a városapparátus emberei, általában időigényes, más hatóságoktól, szolgáltatóktól is függő dolgokról van szó.

Bejelentések

A járdán és úttesten lévő gödrökkel, gazdátlan autókkal, közlekedéssel kapcsolatos bejelentések a leggyakoribbak, de az utóbbi időben nagyon sokan jelentettek be parlagfűvel borított területeket, és érkeznek hasznos javaslatok is, amelyek feldolgozása, megoldása veszi igénybe a legtöbb időt.

Az olyanfajta gyors közbelépést igénylő problémákra, mint például a tilosban parkolás, továbbra is a városi rendőrség reagál a 0361–919-es telefonszámon, Szatmárnémetiben látott kóbor kutyák vagy macskák miatt pedig a Free Life egyesületet kell értesíteni a 0744–231789-es telefonszámon.

Bővítés

Két-három év múlva fog annyira kiteljesedni a rendszer, mondta még el Butka Gergő, hogy minden városházi ügyet a Satu Mare City App alkalmazáson keresztül lehessen intézni, de már idén ki lesznek bővítve az alkalmazás nyújtotta szolgáltatások. Végül, mire minden részlete ki lesz dolgozva a programnak, teljes elérhetőség lesz biztosítva a parkolási felügyelet szolgáltatásaihoz, az adóhivatali ügyintézéshez, a lakosság-nyilvántartói és az anyakönyvvezetési ügyekhez, de fizethetők lesznek ezen keresztül a vízszámlák vagy a különböző városi illetékek is.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...