Egy fordulóra a bajnoki címtől Szilveszter Marci
Utoljára módositva: 2019-09-17 15:49:51

Toronymagasan vezeti a román motocross-bajnokságot a szatmárnémeti Szilveszter Márton.

A korábban enduro-bajnokságokon remekelő motoros pilóta idén először vágott neki egy teljes szezonnak, és a Zernyesti Vectra csapattal három forduló után veretlen az MX1 géposztályban. Itt sorakozik fel a legerősebb mezőnyt, ugyanis a versenyzők 250 köbcentinél erősebb motorokkal vágnak neki a futamnak.

A legutóbbi fordulót az elmúlt hétvégén rendezték a Maros megyei Nyárádtőn. Marci lapunknak elmondta, hogy „a pálya elég gyors volt nagy ugratókkal, ami nekem elég jól feküdt.” Korábban az érmihályfalvi és a Dâmbovița megyei moreni-i futamot is megnyerte a szatmári motoros, így maximális pontszámot gyűjtve, 150 egységgel áll élen a kategória táblázatában. A bajnokavatásra két hét múlva az Ilfov megyei Ciolpani településen már sor is kerülhet, itt rendezik ugyanis az idényzáró fordulót. „Remélem ott is sikerül nyerni” — tette hozzá Marci, aki elárulta, ez a „műfaj” nem esik távol tőle, hiszen gyerekkorában is sokat crossozott. A családtól nem áll távol a motoros verseny, hiszen Marci nem más, mint az enduro-bajnok, és az első szatmári Dakar-versenyző Szilveszter Zsolt fia.

Marci a gyerek korosztályban két bajnoki címet is szerzett motocrossban, ezután váltott endurora, ahol végig az élbolyhoz tartozott. Az elmúlt években kapott ismét kedvet a motocrosshoz, de csak néhány futamon jelent meg, továbbra is az enduro volt számára a prioritás. Idén azonban mind a négy fordulón rajthoz áll, és úgy tűnik, az első bajnoki címet is bezsebelheti.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...