Egy héttel halasztják az elitliga rajtját
Utoljára módositva: 2014-08-04 12:35:23

Jövő hétfőre lett halasztva a labdarúgó Liga 4 Elit menetrendjének a sorsolása, ugyanakkor a bajnoki idényrajt egyhetes halasztásáról is döntöttek az AJF-nél. Szombaton gyűlést rendeznek a negyedosztályos klubok képviselőinek.

Hétfő reggel ült össze az Megyei Labdarúgó Egyesület sürgősségi határozóbizottsága

Egy héttel halasztja a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) a Liga 4 Elit bajnoki idényrajtját, így az augusztus 23–24-i hétvégén rendezik majd az 2014/15-ös szezon első meccseit. Többek között erről döntött hétfői gyűlésén az egyesület sürgősségi határozóbizottsága. Szilágyi István, az AJF elnöke elmondta, a résztvevő tizennégy együttes kérésére történt a halasztás, bár a júliusi közgyűlésen arról határoztak, hogy augusztus 16–17. legyen a rajt időpontja. „Mi eleget tettünk a kérésüknek, összeült a sürgősségi határozóbizottság és egyhangúlag elfogadtuk a csapatok kérését. Mindez azt jelenti, hogy az őszi idény vége is ki lesz tolva egy héttel, november 16-án rendezik az utolsó bajnoki meccseket, nem lesznek hétközi fordulók” – mondta Szilágyi.

A menetrend sorolása is halasztva lett egy héttel. Erre hétfőn kellett volna sort keríteni, de a bizottsági ülésen úgy határoztak, hogy csak augusztus 11-én sorsolnak 10 órától, addig valamennyi együttesnek jeleznie kell, hogy a hétvége mely napján rendezik meg a hazai bajnoki meccseiket. Ugyanakkor vélhetően végleges lesz a „megyei egy” csoportösszetétele is. Az első változás ugyanis már bekövetkezett, az ötödosztályos győztes Tasnádszántói Vulturii lemondott elitligás helyéről és átengedte azt a Bélteki Ştiinţának. A szántóiak a Liga 4-ben játszanak majd a következő idényben.

A rajt időpontjának a változása egyelőre nem érinti a negyedosztályt, a Liga 4-ben is augusztus 23-án kezdődhet a szezon. Szilágyi elmondta, még változhat a idénykezdési dátum, erről hétvégén dönthetnek. A „megye kettőben” egyelőre még foghíjasok a csoportok, huszonhárom csapat nevezett, ezért az AJF gyűlést hívott össze szombat 9 órára. Ekkor tárgyalják meg az idényrajt időpontját és a csoportbeosztásokat, remélhetően addig még beiratkoznak más együttesek is a Liga 4-be. Ezt követően, jövő kedden ül össze az AJF végrehajtó bizottsága, hogy elvégezze a negyed- és ötödosztály menetrendjének a sorsolását. „Nagyon fontos, hogy a szombati gyűlésen jelen legyenek a negyedosztályban szereplő klubok képviselői, hogy véleményt mondhassanak a csoportösszetételről, akkor mondják el észrevételeiket. Ugyanakkor arra kérem a Liga 4-ben szereplő klubok képviselőit, hogy a szombati gyűlésre hozzák el a játékoskeretek névsorát, amely tartalmazza a labdarúgók személyes adatait is: vezeték– és keresztnév, a születés helye és dátuma, személyazonossági száma, a játékosengedély kibocsájtásának a dátuma és sorszáma, a szülők keresztneve” – sorolta fel Szilágyi.

Tesztelik a bírókat

Szombaton, augusztus 9-én a bírók is találkoznak: 8 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezik az erőnléti felmérést, azt követően, az Aurora Étteremben az írásos tesztelésen vesznek részt a megyei bajnokságokban tevékenykedő bírók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...