Egy héttel halasztják az elitliga rajtját
Utoljára módositva: 2014-08-04 12:35:23

Jövő hétfőre lett halasztva a labdarúgó Liga 4 Elit menetrendjének a sorsolása, ugyanakkor a bajnoki idényrajt egyhetes halasztásáról is döntöttek az AJF-nél. Szombaton gyűlést rendeznek a negyedosztályos klubok képviselőinek.

Hétfő reggel ült össze az Megyei Labdarúgó Egyesület sürgősségi határozóbizottsága

Egy héttel halasztja a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) a Liga 4 Elit bajnoki idényrajtját, így az augusztus 23–24-i hétvégén rendezik majd az 2014/15-ös szezon első meccseit. Többek között erről döntött hétfői gyűlésén az egyesület sürgősségi határozóbizottsága. Szilágyi István, az AJF elnöke elmondta, a résztvevő tizennégy együttes kérésére történt a halasztás, bár a júliusi közgyűlésen arról határoztak, hogy augusztus 16–17. legyen a rajt időpontja. „Mi eleget tettünk a kérésüknek, összeült a sürgősségi határozóbizottság és egyhangúlag elfogadtuk a csapatok kérését. Mindez azt jelenti, hogy az őszi idény vége is ki lesz tolva egy héttel, november 16-án rendezik az utolsó bajnoki meccseket, nem lesznek hétközi fordulók” – mondta Szilágyi.

A menetrend sorolása is halasztva lett egy héttel. Erre hétfőn kellett volna sort keríteni, de a bizottsági ülésen úgy határoztak, hogy csak augusztus 11-én sorsolnak 10 órától, addig valamennyi együttesnek jeleznie kell, hogy a hétvége mely napján rendezik meg a hazai bajnoki meccseiket. Ugyanakkor vélhetően végleges lesz a „megyei egy” csoportösszetétele is. Az első változás ugyanis már bekövetkezett, az ötödosztályos győztes Tasnádszántói Vulturii lemondott elitligás helyéről és átengedte azt a Bélteki Ştiinţának. A szántóiak a Liga 4-ben játszanak majd a következő idényben.

A rajt időpontjának a változása egyelőre nem érinti a negyedosztályt, a Liga 4-ben is augusztus 23-án kezdődhet a szezon. Szilágyi elmondta, még változhat a idénykezdési dátum, erről hétvégén dönthetnek. A „megye kettőben” egyelőre még foghíjasok a csoportok, huszonhárom csapat nevezett, ezért az AJF gyűlést hívott össze szombat 9 órára. Ekkor tárgyalják meg az idényrajt időpontját és a csoportbeosztásokat, remélhetően addig még beiratkoznak más együttesek is a Liga 4-be. Ezt követően, jövő kedden ül össze az AJF végrehajtó bizottsága, hogy elvégezze a negyed- és ötödosztály menetrendjének a sorsolását. „Nagyon fontos, hogy a szombati gyűlésen jelen legyenek a negyedosztályban szereplő klubok képviselői, hogy véleményt mondhassanak a csoportösszetételről, akkor mondják el észrevételeiket. Ugyanakkor arra kérem a Liga 4-ben szereplő klubok képviselőit, hogy a szombati gyűlésre hozzák el a játékoskeretek névsorát, amely tartalmazza a labdarúgók személyes adatait is: vezeték– és keresztnév, a születés helye és dátuma, személyazonossági száma, a játékosengedély kibocsájtásának a dátuma és sorszáma, a szülők keresztneve” – sorolta fel Szilágyi.

Tesztelik a bírókat

Szombaton, augusztus 9-én a bírók is találkoznak: 8 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezik az erőnléti felmérést, azt követően, az Aurora Étteremben az írásos tesztelésen vesznek részt a megyei bajnokságokban tevékenykedő bírók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...