Egy hónap múlva új helyen
Utoljára módositva: 2014-10-24 14:53:47

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár keretében működő Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztára (CARP) körülbelül egy hónap múlva új helyre költözik. Az épület nagyobb és korszerűbb a jelenleginél.

Egy hónapig még a Transilvania sugárúti hivatalban várják az ügyfeleket az önsegélyző pénztár munkatársai

A jelenlegi, szatmárnémeti újközpontbeli székhelyéről (Transilvania sugárút 5. szám) elköltözik az önsegélyező pénztár. Bár ez év tavaszára volt beharangozva a költözés, újabb és újabb halasztást szenvedett az ügy. Ám amint legutóbbi ottjártunkkor megtudtuk: egy hónap múlva új helyén találják az érdeklődők az intézményt. A CARP új székhelye a Romana tér D3/A tömbház földszintjén lesz. A 234 négyzetméternyi ingatlant saját pénzforrásból sikerült rendbe tenni, ez 560 ezer lejes költséget jelentett. (Az épületben évekkel ezelőtt szintén pénzintézet működött: Banca Internaţională a Religiilor.) Mint érdeklődésünkre a pénztár munkatársai elmondták, az új helyen sokkal jobb körülmények között fogadhatják majd a nyugdíjasokat, bőven lesz hely az ügyfélfogadási csarnokban, és modern mosdó áll majd rendelkezésre, fűtött helyiségekben zajlik az ügyintézés. Az új székhely mellett szól az is, hogy könnyen megközelíthető — akár gyalog, akár autóbusszal vagy személygépkocsival érkeznek az ügyfelek. Az igazgató elmondta, már hat éve felvetődött a székhelycsere, de csak most találtak a célnak megfelelő ingatlant.

 

Népszerű intézmény

 

Szeptemberben 9261 tagja volt a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár keretében működő önsegélyző pénztárnak, tudtuk meg az ott dolgozóktól. A nyugdíjasok körében nagyon népszerű az intézmény — a pénzkölcsönzés akár szociális szolgáltatásnak is beillik egyik-másik kisnyugdíjas esetében. Az elmúlt hónapban 523 tag vett fel kölcsönt, összesen 1 206 550 lej értékben. A tagok közül némelyik azt is elmondta az ott dolgozóknak, hogy a pénzt legtöbben közüzemi számlák törlesztésére, az unokák iskolakezdésére, vagy a tél közeledtével tűzifa vásárlására fordították.

 

Segélyek

 

Az intézmény temetkezési segélyt 19 alkalommal adott ki szeptemberben, az elhunytak családtagjait 7460 lejjel támogatva. Sürgősségi pénzsegélyt két személynek utaltak ki, összesen 400 lej értékben. Gyógykezelési jegyeket 57 személy vett igénybe az elmúlt hónapban, s 50 lej/fő volt az a hozzájárulás, amivel támogatta az intézmény a nyugdíjast az üdülési jegy kifizetésében. Két személy szemüveg-készítéséhez is hozzájárultak, esetenként 50 lejjel. Aki nyugdíjasként úgy dönt, hogy belépne a tagok sorába, bármikor beiratkozhat a nyugdíjszelvényének és a személyazonossági igazolványának a felmutatásával. Akinek valamilyen okból megszűnt a tagsága, az is visszairatkozhat — de 50 lejt ki kell fizessen. Bővebb információk személyesen hétfőtől péntekig 8 és 12.30 óra között kérhetők (kölcsön igénylés és -felvétel: 8 és 10 óra között). Munkanapokon a 0261–712012-es telefonszámon is lehet érdeklődni.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...