Egy hónap múlva új helyen
Utoljára módositva: 2014-10-24 14:53:47

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár keretében működő Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztára (CARP) körülbelül egy hónap múlva új helyre költözik. Az épület nagyobb és korszerűbb a jelenleginél.

Egy hónapig még a Transilvania sugárúti hivatalban várják az ügyfeleket az önsegélyző pénztár munkatársai

A jelenlegi, szatmárnémeti újközpontbeli székhelyéről (Transilvania sugárút 5. szám) elköltözik az önsegélyező pénztár. Bár ez év tavaszára volt beharangozva a költözés, újabb és újabb halasztást szenvedett az ügy. Ám amint legutóbbi ottjártunkkor megtudtuk: egy hónap múlva új helyén találják az érdeklődők az intézményt. A CARP új székhelye a Romana tér D3/A tömbház földszintjén lesz. A 234 négyzetméternyi ingatlant saját pénzforrásból sikerült rendbe tenni, ez 560 ezer lejes költséget jelentett. (Az épületben évekkel ezelőtt szintén pénzintézet működött: Banca Internaţională a Religiilor.) Mint érdeklődésünkre a pénztár munkatársai elmondták, az új helyen sokkal jobb körülmények között fogadhatják majd a nyugdíjasokat, bőven lesz hely az ügyfélfogadási csarnokban, és modern mosdó áll majd rendelkezésre, fűtött helyiségekben zajlik az ügyintézés. Az új székhely mellett szól az is, hogy könnyen megközelíthető — akár gyalog, akár autóbusszal vagy személygépkocsival érkeznek az ügyfelek. Az igazgató elmondta, már hat éve felvetődött a székhelycsere, de csak most találtak a célnak megfelelő ingatlant.

 

Népszerű intézmény

 

Szeptemberben 9261 tagja volt a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár keretében működő önsegélyző pénztárnak, tudtuk meg az ott dolgozóktól. A nyugdíjasok körében nagyon népszerű az intézmény — a pénzkölcsönzés akár szociális szolgáltatásnak is beillik egyik-másik kisnyugdíjas esetében. Az elmúlt hónapban 523 tag vett fel kölcsönt, összesen 1 206 550 lej értékben. A tagok közül némelyik azt is elmondta az ott dolgozóknak, hogy a pénzt legtöbben közüzemi számlák törlesztésére, az unokák iskolakezdésére, vagy a tél közeledtével tűzifa vásárlására fordították.

 

Segélyek

 

Az intézmény temetkezési segélyt 19 alkalommal adott ki szeptemberben, az elhunytak családtagjait 7460 lejjel támogatva. Sürgősségi pénzsegélyt két személynek utaltak ki, összesen 400 lej értékben. Gyógykezelési jegyeket 57 személy vett igénybe az elmúlt hónapban, s 50 lej/fő volt az a hozzájárulás, amivel támogatta az intézmény a nyugdíjast az üdülési jegy kifizetésében. Két személy szemüveg-készítéséhez is hozzájárultak, esetenként 50 lejjel. Aki nyugdíjasként úgy dönt, hogy belépne a tagok sorába, bármikor beiratkozhat a nyugdíjszelvényének és a személyazonossági igazolványának a felmutatásával. Akinek valamilyen okból megszűnt a tagsága, az is visszairatkozhat — de 50 lejt ki kell fizessen. Bővebb információk személyesen hétfőtől péntekig 8 és 12.30 óra között kérhetők (kölcsön igénylés és -felvétel: 8 és 10 óra között). Munkanapokon a 0261–712012-es telefonszámon is lehet érdeklődni.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 18.
Nem tudod, mi az, amivel sokkoltál valakit. Te azt gondolod, csak csupa olyasmit mondtál, amit ő már tudott. A reakciójából mégis arra következtetsz, hogy ez nem egészen így történt. Érdemes vele átbeszélned, hogy mi okozott nála ekkora meglepődést, és azt is, hogyan segíthetnél neki.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...