Egy idős bácsi is meghalt a ma hajnali tűzben
Utoljára módositva: 2015-01-12 14:10:16

Alig pár óra leforgása alatt kétszer is riasztották a tűzoltókat: vasárnap este Szatmárzsadányban, ma kora reggel Avasfelsőfaluban lángolt egy-egy lakóház, s míg Zsadányban csak anyagi kár keletkezett, Avasfelsőfaluban egy 80 éves bácsi is életét vesztette.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyeletének tűzoltóit vasárnap 19 óra 45 perckor riasztották, mert égett az egyik szatmárzsadányi ház tetőszerkezete. A három oltóautóval percek alatt a helyszínre érő tűzoltók közel egy órán keresztül bírkóztak a lángokkal, amíg sikerült eloltani őket. Mint kiderült, a tüzet – amelyben megsemmisült 7 négyzetméternyi tetőszerkezet és mennyezet, illetve 30 %-ban tönkre ment a ház egyik fala – ezúttal is a megfelelően ki nem tisztított kémény okozta, amelyben lángra kapott a koromlerakódás.

A második riasztás 6 óra 26 perckor futott be az avasfelsőfalui tűzoltókhoz: a Borcutului utca egyik lakóháza égett. Mikor a bejelentéstől számított három perc alatt a helyszínre értek – két oltókocsival, egy rohammentővel és csatlakoztak hozzájuk az önkéntes tűzoltók is – már lángokban állt a ház lakószobája és fennált a veszélye annak is, hogy a tűz rövid időn belül átterjed az egész épületre. A tüzet sikerült eloltani, de minden erőfeszítésük ellenére sem tudták a 80 éves tulajdonos életét megmenteni, aki nem tudta idejében elhagyni a házat és szénmonoxid-mérgezésben vesztette életét.

A szakértők megállapítása szerint ezt a tüzet az okozta, hogy a bácsi üzemanyagot használt amikor begyújtott a kályhába és ez lobbant lángra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...