Egy órát álltak csütörtökökn a falusi buszok
Utoljára módositva: 2018-10-11 15:51:05

Sztrájkoltak csütörtökön a távolsági járatüzemeltetők, tizenkettőtől egyig leállították buszaikat a végállomásokon Szatmár megyében is. Beletörődve viselték az utasok az egy órás késést.

Meghatározatlan időre volt egy nappal korábban meghirdetve, végül egy órán át tartó munkabeszüntetés lett a megyén belüli település-közi járatok tegnapi sztrájkja. A tizenkettő és egy között úton lévő buszok nem szakították meg útjukat, de a végállomásoktól nem indultak déltől egyig. Szatmár megyében tizenegy cég hatvan járműve rostokolt a pályaudvarokon a tiltakozás idején, több mint ezer embernek okozott kellemetlenséget az e miatti késés. Eredetileg arról volt szó, hogy amiatt, hogy a belföldi cégek számára kedvezőtlen formában szeretné megváltoztatni a személyszállítási szabályozást a szállításügy, addig nem állnak járatba, amíg a miniszter vissza nem vonja az erre irányuló tervezetet. Végül csak egy órát tartott s kényszer-stop és erre is azért jelölték ki a 12 és 13 órák közötti időszakot, mert így érintette a legkevésbé az utazóközönséget a blokád. Közvetlen hatása nem lett a járat-befagyasztásnak, mondta el lapunknak az eseményt követően Dan Ulici, a személyszállítók országos szervezetének (FORT) szatmári képviselője, a csütörtöki információk arról szóltak, hogy jövő hét kedden vagy szerdán ülnek megint asztalhoz a szállítók és a minisztérium. A sztrájk hatásaként azt remélik a cégvezetők, hogy stabilabb alkupozícióból folytathatják az eddigi meddő tárgyalásokat a törvényhozással.

 

Miért az utas szenved?

 

A tegnapi kényszerszünet sok kellemetlenséget okozott az utasok számára, főleg azért, mert nem volt megfelelő az ezzel kapcsolatos tájékoztatás. Sem a céltelepülések polgármesterei nem tudtak a dologról, de sok esetben a sofőrök sem, volt olyan buszvezető, amelyik húsz perccel tizenkettő előtt tudta meg, hogy déltől egyig ne hajtson ki. Volt olyan utas, aki egy nappal korábban hallott a csütörtöki sztrájkról, de mivel akkor még nem volt meghatározva mennyi ideig nem fognak járni a buszok, nem ment dolgozni, mert félt, hogy nem lesz mivel hazamenjen. A szatmárnémeti Decebal híd lábánál lévő buszparkolóban buszuk indulására váró utasok meglehetősen nyugodtan várták az egy órát, hogy útra kelhessenek, viszont nem nagyon értették, miért rajtuk csattan az ostor. Azt mondják, az érthető, hogy a buszosok foglalkoznak a maguk sorsával, de emiatt miért az utasoknak kell kellemetlenséget okozniuk. Volt aki az unokája mellől késett amiatt, hogy nem indult pontosan a busza, volt akinek a katedránál kellett volna lennie egykor, de nem tudta megkezdeni a tanítást, mert nem indult a busz.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...