Egy színtizes érettségi Szatmár megyében
Utoljára módositva: 2019-07-08 16:12:21

Az óvások előtti eredmények szerint a Szatmár megyei érettségizők 65,94%-a szerzett oklevelet első nekifutásra — tájékoztatott Adriana Dîngă, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivője.

Közzétették hétfőn az érettségi vizsga eredményeit, amelynek alapján a megmérettetésre jelentkező diákok 67,2 százaléka érte el az átmenéshez szükséges 6-os átlagot. A bacalaureat.edu.ro honlapon közölt, illetve a líceumokban kifüggesztett eredmények szerint az idei első vizsgaperiódusban országszerte 177 tanuló színtízesre vizsgázott — köztük egy Szatmár megyei maturandus, az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum végzőse, Bărăian Teodora Iulia.

Ebben a tanévben összesen 136 087 vizsgázó iratkozott be az érettségi vizsgákra, közülük 116 316 diák idén fejezte be a tizenkettedik osztályt, míg 19 771-en még az előző évfolyamokon, ám korábban nem sikerült az érettségije. Az első eredmények értelmében 86 794 vizsgázó 6-os vagy ennél magasabb osztályzatot ért el, míg 8100 diák 5-ös és 5,99-es közötti átlagot. Mindez azt jelenti, hogy ez az elmúlt öt esztendő leggyengébb érettségi eredménye (az óvások előtt), legutóbb 2014-ben a diákok 60,65 százaléka ért el átmenőt a megmérettetésen.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közlése szerint, a 2017 beiratkozott diák közül 1976-an jelentek meg minden vizsgán, 1303-an pedig érettségi oklevelet szereztek. Szatmár megyében ezzel az óvások előtti sikerességi arány 65,94 százalékos — a frissen végzettek 71,32 százaléka ment át az érettségin, az előző években végzettek közül viszont csak 20,19 százalék szerzett oklevelet. Ezek az arányok azonban valamelyest javulhatnak, ugyanis az eredmények kifüggesztése után most is lehetőség volt óvásra, így a dolgozatok újrajavítását követően, a végleges eredményeket csak július 13-án közlik.

A szaktárca honlapjára felkerült adatok szerint, két olyan középiskola is van, ahol senki nem érettségizett — az Alsószopori Műszaki Líceum és a Simion Bărnuţiu Műszaki Líceum —, ugyanakkor ismét vannak gyengébben teljesítő oktatási intézmények. Tíznél kevesebb sikeresen érettségizett maturandusa van az I. C. Brătianu Műszaki Líceumnak (9 sikeres végzős), a sárközújlaki George Bariţiu Műszaki Líceumnak (8), a Constantin Brâncuşi Faipari Líceumnak (3), az Elisa Zamfirescu Műszaki Líceumnak (3), a Gheorghe Pop de Băseşti Elméleti Líceumnak (3), az Unio-Traian Vuia Műszaki Líceumnak (2), a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceumnak (2), a Nagytarnai Műszaki Líceumnak (1), míg az Erdődi Műszaki Líceum két végzős érettségizője közül egyikük sem volt sikeres.

Az érettségi eredményeket egyébként bárki megtekintheti nem csak a vizsgaközpontokban, hanem az interneten is, a bacalaureat.edu.ro oldalon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...