Egyelőre a harmadik helyen motorozik Mani
Utoljára módositva: 2019-08-01 12:18:06

Dobogós helyen áll a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája, Gyenes Emánuel a Red Bull Romaniacs első terepszakasza után.

A nagyszebeni hardenduro viadalon Maninak nem sikerült jól a keddi, városi nyitány – a prológ –, és csak a 18. helyen zárt a Silver kategóriában. Így szerdán, az első hegyi szakaszon is nehezebb dolga volt, hiszen előtte több tucat pilóta rajtolt el a Gold és a Bronze kategóriákból. Ennek ellenére jó tempót fogott ki az Olt meredek völgyein, és a harmadik helyen zárta a napot.

„Technikás szakasz volt, de szerencsére száraz volt a terep, így nem okoztak különösebb gondot a kapaszkodók. Sokkal többet szenvedtem a keddi gyenge prológ miatt. Szerdán elég sokan rajtoltak előttem, és a bronz kategória motorosai közül sokan estek el előttem a lejtőkön. Sokszor meg kellett álljak, hogy segítsek nekik felállni, hiszen nem fértem el a tőlük a pályán. De a végére jó tempót fogtam, és jó időt motoroztam” — mondta a szatmári motoros a világ legnehezebb hardenduro-versenyének első fordulója végén.

Mint ismeretes, a szombatig tartó megmérettetés idén a nemzetközi szövetség (FIM) versenynaptárában a világszéria viadalai közé lett felvéve. Így mintegy 50 ország több mint 450 motorosa sorakozott fel a rajtnál. Közülük Mani az egyetlen, aki eddig végigment a korábbi összes, vagyis 15 kiíráson, ezzel világcsúcstartó, és ha idén is célba ér, akkor ezt a rekordot tovább növeli.

Pesek Attila

Fotó: Dragoș Dumitru

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...