Egyelőre a harmadik helyen motorozik Mani
Utoljára módositva: 2019-08-01 12:18:06

Dobogós helyen áll a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája, Gyenes Emánuel a Red Bull Romaniacs első terepszakasza után.

A nagyszebeni hardenduro viadalon Maninak nem sikerült jól a keddi, városi nyitány – a prológ –, és csak a 18. helyen zárt a Silver kategóriában. Így szerdán, az első hegyi szakaszon is nehezebb dolga volt, hiszen előtte több tucat pilóta rajtolt el a Gold és a Bronze kategóriákból. Ennek ellenére jó tempót fogott ki az Olt meredek völgyein, és a harmadik helyen zárta a napot.

„Technikás szakasz volt, de szerencsére száraz volt a terep, így nem okoztak különösebb gondot a kapaszkodók. Sokkal többet szenvedtem a keddi gyenge prológ miatt. Szerdán elég sokan rajtoltak előttem, és a bronz kategória motorosai közül sokan estek el előttem a lejtőkön. Sokszor meg kellett álljak, hogy segítsek nekik felállni, hiszen nem fértem el a tőlük a pályán. De a végére jó tempót fogtam, és jó időt motoroztam” — mondta a szatmári motoros a világ legnehezebb hardenduro-versenyének első fordulója végén.

Mint ismeretes, a szombatig tartó megmérettetés idén a nemzetközi szövetség (FIM) versenynaptárában a világszéria viadalai közé lett felvéve. Így mintegy 50 ország több mint 450 motorosa sorakozott fel a rajtnál. Közülük Mani az egyetlen, aki eddig végigment a korábbi összes, vagyis 15 kiíráson, ezzel világcsúcstartó, és ha idén is célba ér, akkor ezt a rekordot tovább növeli.

Pesek Attila

Fotó: Dragoș Dumitru

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...