Egyelőre Bălău készíti az Unirea legényeit
Utoljára módositva: 2019-04-17 15:38:56

Az első- és másodosztályos rutinnal rendelkező Marius Bălău vállalta, hogy felkészíti a tasnádi játékosokat a következő bajnoki meccsekre. Hivatalosan viszont nem lehet az Unirea edzője.

Szerdán hivatalosan is felbontották szerződésüket a Tasnádi Unirea labdarúgó-egyesülettel Cristian Popa vezetőedző és Ovidiu Suciu másodedző. Mint arról beszámoltunk, a szakvezetők múlt csütörtökön jelezték, hogy nem kívánnak többé együttműködni az üdülőváros Liga 3-as csapatával, így el sem utaztak a kerettel a székelyudvarhelyi meccsre. Viszont az ottani vereség még Popa CV-jébe kerül be, ugyanis a 39 éves szakvezető csak kedd este egyezett meg a klub elnökségével, és szerdán hitelesítették a szerződésbontást.

Cristian Popa 2018 januárjában vette át a csapat vezetését a távozó Marius Botantól. Vele a kispadon a Tasnádi Unirea 37 bajnoki mérkőzést játszott, amiből 13-at megnyert, 7-szer ikszelt a csapat, 17 alkalommal pedig vereséget szenvedett, a gólkülönbség pedig 55–68. A statisztikáját elsősorban az idény tavaszi meccsei rontják, ugyanis 2019-ben nyolcból egyet nyert csak az Unirea, amelynek keretében a 18-20 éves srácok dominálnak. A 39 éves hátvéd, Marius Bălău a keret veteránja, és ő vette át a csapat irányítását múlt csütörtöktől. Viszont az évek során gyűjtött első- és másodosztályos rutin nem biztos, hogy segíthet a kiesőhelyre került csapaton. Péntek délután a sereghajtó Radnóti CS csapatát fogadják hazai pályán, és egy győzelem, elvileg kihozhatja az Unireát a kiesőhelyről.

Megbízható forrásokból megtudtuk, hogy Răzvan Nintaș segíthet a csapaton, viszont a nagykárolyi szakvezető egyelőre csak papíron vállalja az edzői teendőket. Bălăunak ugyanis nincs edzői képesítése, így az ő neve nem szerepelhet trénerként a meccslapon. Nintaș-nak megvan a megfelelő fokozatú képesítése, hogy Liga 3-as csapat élén álljon, ezért, ha megegyeznek vele, akkor pénteken már az ő neve szerepelhet a meccslapon. Azt is megtudtuk, hogy a Victoria korábbi edzője egyelőre nem fog Tasnádon dolgozni, így várhatóan a pénteki meccsen sem lesz edző az Unirea kispadján. Értesüléseinket nem kívánta megerősíteni senki a klub vezetőségéből. Annyit viszont megtudtunk, hogy az elmúlt napokban tárgyaltak néhány szatmári edzővel, de egyik sem vállalta a divíziós csapat irányítását.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...