Egyelőre káosz a városnap körül
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:41:14

Tegnap az összes illetékes jelenlétében próbálták tájékoztatni a sajtót az idei városnapokról, részletekbe menően, de kiderült, hogy senki nem tud semmit. Magyar műsorvezetés nem lesz.

Tegnap délelőtt kívánt az idei, május 30.–június 1, közötti, szatmárnémeti városnapi ünnepségek részleteiről beszámolni a város polgármestere, de kiderült, hogy senkivel sem egyeztetett még. Ott volt Simion Ivan, a Transurban vezérigazgatója, de még nem tudta, hogy milyen útvonalon és milyen menetrend szerint járnak majd a buszok az ünnepi hétvégén. Jelen volt Gheorghe Avram csendőrparancsnok is, ő sem tudott mondani semmit arról, hogy hány csendőr gondoskodik majd a városnapozók biztonságáról. A közlekedési rendőrség parancsnokhelyettesének sem volt biztos információja arról, hány órától és pontosan hol is lesz kijelölve a városnapi ünnepségek helyszíneinek határa, hol kell majd rendőrautóknak állniuk, hogy megakadályozzák az autók behajtását a gyalogosoknak fenntartott helyszínekre. Helyben igyekeztek egyeztetni, így szó esett arról, hogy a Vasile Lucaciu térig le lesz zárva az I. C. Brătianu utca, illetve a régi főtér és a Ştefan cel Mare utca a Láncos-templomig szintén le lesz zárva a forgalom elől. Tegnap még úgy volt, hogy már csütörtök estétől lezárnák a városnapi helyszíneket a forgalom elől, akkortól a gépkocsi-tulajdonosoknak is el kell dönteniük, hogy zárt udvaron hagyják és a hétvégére is ott tartják az autóikat, vagy ha használni akarják, akkor a lezárt részen kívülre parkolják. Ezzel kapcsolatban bővebb információkkal később állnak majd elő a szervezők.

 

Kell a bevétel

 

Florin Maier, a polgármesteri hivatal kereskedelmi és engedélyeztetési osztályának vezetője elmondta, hogy közel kétszáz helybérlési igény elbírálásán dolgoznak, de még várják az árusok és vendéglátósok jelentkezését, akár háromszor ennyi igénylést is ki tudnának elégíteni, illetve örülnének az általuk generált bevételnek. A helybér napidíja 17 lej négyzetméterenként, azaz három napra 51 lejt kérnek el a vállalkozótól. Előnyben vannak a szatmárnémeti, illetve a Szatmár megyei vállalkozók a más megyékből érkezőkkel szemben, tette hozzá Dorel Coica polgármester, a helybérigények elbírálásával csütörtökig várnak, illetve péntek délben is lehet helyet kérni.

 

Magyarul nem beszélnek

 

Egyelőre úgy néz ki nem lesz magyar műsorvezetés egyik városnapi színpadon sem — ez a kérdés sem a városvezetést, sem a városi tanács RMDSZ-frakcióját nem foglalkoztatja a jelek szerint.

A városnapi ünnepségek hivatalos megnyitója péntek délután hat órától lesz az újfőtéri színpadnál, Dorel Coica irányításával, hivatalos zárása pedig vasárnap este 11 körül, a B.U.G. Mafia közreműködésével.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...