Egyelőre káosz a városnap körül
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:41:14

Tegnap az összes illetékes jelenlétében próbálták tájékoztatni a sajtót az idei városnapokról, részletekbe menően, de kiderült, hogy senki nem tud semmit. Magyar műsorvezetés nem lesz.

Tegnap délelőtt kívánt az idei, május 30.–június 1, közötti, szatmárnémeti városnapi ünnepségek részleteiről beszámolni a város polgármestere, de kiderült, hogy senkivel sem egyeztetett még. Ott volt Simion Ivan, a Transurban vezérigazgatója, de még nem tudta, hogy milyen útvonalon és milyen menetrend szerint járnak majd a buszok az ünnepi hétvégén. Jelen volt Gheorghe Avram csendőrparancsnok is, ő sem tudott mondani semmit arról, hogy hány csendőr gondoskodik majd a városnapozók biztonságáról. A közlekedési rendőrség parancsnokhelyettesének sem volt biztos információja arról, hány órától és pontosan hol is lesz kijelölve a városnapi ünnepségek helyszíneinek határa, hol kell majd rendőrautóknak állniuk, hogy megakadályozzák az autók behajtását a gyalogosoknak fenntartott helyszínekre. Helyben igyekeztek egyeztetni, így szó esett arról, hogy a Vasile Lucaciu térig le lesz zárva az I. C. Brătianu utca, illetve a régi főtér és a Ştefan cel Mare utca a Láncos-templomig szintén le lesz zárva a forgalom elől. Tegnap még úgy volt, hogy már csütörtök estétől lezárnák a városnapi helyszíneket a forgalom elől, akkortól a gépkocsi-tulajdonosoknak is el kell dönteniük, hogy zárt udvaron hagyják és a hétvégére is ott tartják az autóikat, vagy ha használni akarják, akkor a lezárt részen kívülre parkolják. Ezzel kapcsolatban bővebb információkkal később állnak majd elő a szervezők.

 

Kell a bevétel

 

Florin Maier, a polgármesteri hivatal kereskedelmi és engedélyeztetési osztályának vezetője elmondta, hogy közel kétszáz helybérlési igény elbírálásán dolgoznak, de még várják az árusok és vendéglátósok jelentkezését, akár háromszor ennyi igénylést is ki tudnának elégíteni, illetve örülnének az általuk generált bevételnek. A helybér napidíja 17 lej négyzetméterenként, azaz három napra 51 lejt kérnek el a vállalkozótól. Előnyben vannak a szatmárnémeti, illetve a Szatmár megyei vállalkozók a más megyékből érkezőkkel szemben, tette hozzá Dorel Coica polgármester, a helybérigények elbírálásával csütörtökig várnak, illetve péntek délben is lehet helyet kérni.

 

Magyarul nem beszélnek

 

Egyelőre úgy néz ki nem lesz magyar műsorvezetés egyik városnapi színpadon sem — ez a kérdés sem a városvezetést, sem a városi tanács RMDSZ-frakcióját nem foglalkoztatja a jelek szerint.

A városnapi ünnepségek hivatalos megnyitója péntek délután hat órától lesz az újfőtéri színpadnál, Dorel Coica irányításával, hivatalos zárása pedig vasárnap este 11 körül, a B.U.G. Mafia közreműködésével.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...