Egyéni kupagyőzelmet ünnepelt Adi Szilágyi
Utoljára módositva: 2016-10-02 17:02:13

A Balkán-bajnokságon jegyzett siker után a Román Kupa viadalain is első lett a VSK párbajtőrvívója, Adrian Szilágyi. A csapatversenyben prioritás-vesztéssel kapott ki a szatmári legénység.

Akárcsak a női párbajtőrvívóknál, a férfiaknál is szatmári sportoló állhatott a dobogó legfelső fokár a felnőttek egyéni Román Kupa-viadalai után. Mint ismeretes, a konstancai versenyen a Steaua szatmári párbajtőrvívója, Veres Gréta zárt az élen. A férfiaknál viszont haza is hozták a trófeát, hiszen a dobogó legfelső fokára Adrian Szilágyi, a Szatmárnémeti Városi Sportklub vívója (képünkön középen) állhatott fel. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa így egy remek évet zárhat, hiszen a bajnoki bronzérem után a Balkán-bajnokságot nyerte meg Bulgáriában két héttel ezelőtt. Pénteken is kiválóan vívott, az utolsó főtáblás asszókban pedig sorra ejtette ki csapattársait is: a negyeddöntőben Andrei Timocét (képünkön bal oldalon) 15–10-re, az elődöntőben pedig az utóbbi két kiírás győztesét, a bajnoki címvédő Adrian Popot (képünkön jobb oldalon) verte 15–7-re. A fináléban a CSU Craiova vívója, Alin Sbîrcia sem tudta megállítani Szilágyit, a szatmári 15–11-re győzött. A kisdöntőben Adi Pop Sbîrcia csapattársát, Liviu Dragomirt győzte le 15–6-ra.

Mindez előrevetítette, hogy szombaton a csapatküzdelemben is Szatmár és Craiova között dől el a győzelem sorsa. Nem is volt ez másként, hiszen a két együttes került szemtől szemben a tízcsapatos torna fináléjában. A kilenc asszó végén 27–27 volt az állás, így sorsolással dőlt el, hogy mely csapaté lehet a támadási előny. Sajnos az ellenfélé lett a prioritás, amely kivédekezte a ráadás percet, így Craiova megvédhette tavaly megszerzett címét.

A VSK egyébként 2014-ben nyerte utoljára a kupaküzdelmek csapatversenyét. Idén Adrian Szilágyi, Adrian Pop, Árkosi Bertalan, Andrei Timoce felállásban ismét ezüstérmesek lettek.

Vasárnap egyébként egyéni férfi versenyt rendeztek. A 20. Paul Călin emlékversenyt a Marosvásárhelyi CSU szatmári vívója, Tardi Ottó nyerte, miután a döntőben Timocét verte 15–14-re.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...