Egyéni kupagyőzelmet ünnepelt Adi Szilágyi
Utoljára módositva: 2016-10-02 17:02:13

A Balkán-bajnokságon jegyzett siker után a Román Kupa viadalain is első lett a VSK párbajtőrvívója, Adrian Szilágyi. A csapatversenyben prioritás-vesztéssel kapott ki a szatmári legénység.

Akárcsak a női párbajtőrvívóknál, a férfiaknál is szatmári sportoló állhatott a dobogó legfelső fokár a felnőttek egyéni Román Kupa-viadalai után. Mint ismeretes, a konstancai versenyen a Steaua szatmári párbajtőrvívója, Veres Gréta zárt az élen. A férfiaknál viszont haza is hozták a trófeát, hiszen a dobogó legfelső fokára Adrian Szilágyi, a Szatmárnémeti Városi Sportklub vívója (képünkön középen) állhatott fel. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa így egy remek évet zárhat, hiszen a bajnoki bronzérem után a Balkán-bajnokságot nyerte meg Bulgáriában két héttel ezelőtt. Pénteken is kiválóan vívott, az utolsó főtáblás asszókban pedig sorra ejtette ki csapattársait is: a negyeddöntőben Andrei Timocét (képünkön bal oldalon) 15–10-re, az elődöntőben pedig az utóbbi két kiírás győztesét, a bajnoki címvédő Adrian Popot (képünkön jobb oldalon) verte 15–7-re. A fináléban a CSU Craiova vívója, Alin Sbîrcia sem tudta megállítani Szilágyit, a szatmári 15–11-re győzött. A kisdöntőben Adi Pop Sbîrcia csapattársát, Liviu Dragomirt győzte le 15–6-ra.

Mindez előrevetítette, hogy szombaton a csapatküzdelemben is Szatmár és Craiova között dől el a győzelem sorsa. Nem is volt ez másként, hiszen a két együttes került szemtől szemben a tízcsapatos torna fináléjában. A kilenc asszó végén 27–27 volt az állás, így sorsolással dőlt el, hogy mely csapaté lehet a támadási előny. Sajnos az ellenfélé lett a prioritás, amely kivédekezte a ráadás percet, így Craiova megvédhette tavaly megszerzett címét.

A VSK egyébként 2014-ben nyerte utoljára a kupaküzdelmek csapatversenyét. Idén Adrian Szilágyi, Adrian Pop, Árkosi Bertalan, Andrei Timoce felállásban ismét ezüstérmesek lettek.

Vasárnap egyébként egyéni férfi versenyt rendeztek. A 20. Paul Călin emlékversenyt a Marosvásárhelyi CSU szatmári vívója, Tardi Ottó nyerte, miután a döntőben Timocét verte 15–14-re.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...