Egyéni vízszámlázás Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-11-06 10:10:04

Az Apaserv Rt. folytatja az egyéni vízszámlázásra való áttérés érdekében végzett munkálatait a nagy adósságokat felhalmozó lépcsőházakban.

 

Nemrég egy felhívást intézett az Apaserv Rt. azon nagykárolyi tömbházak lakóihoz, akiknek a vízszámla-kifizetést érintő adósságai felhalmozódtak. A felhívás szerint a szóban forgó lépcsőházakat le fogják kapcsolni a fővezetékekről. A tisztességes fizetőkkel szembeni kellemetlenségek elkerülése végett ezért felkérik a lakosokat, hogy kérvényezzék az egyéni vízszámlázásra való átállást. A fogyasztók ez ügyben az Apaserv Rt. nagykárolyi kirendeltségénél tehetik le kérvényeiket.

Amint köztudott, Nagykárolyban számos probléma adódott/adódik a közös vízszámlázással kapcsolatban, hiszen nem mindenki vallja be a teljes fogyasztását, a lépcsőházakban elhelyezett közös vízórákon szereplő adatok sokszor nem egyeznek az egyéni vízórákon szereplő adatok összegével (a legtöbb esetben nagyobb értéket mutatnak). A vízszolgáltató a különbséget szétosztja a háztartások között, így sok tisztességes lakos kerül olyan helyzetbe, hogy többet kell kifizetnie, mint amennyit fogyasztott.

A probléma megoldásán már évek óta dolgozik az Apaserv — tudtuk meg Papi Ovidiutól, a vízszolgáltató nagykárolyi kirendeltségének igazgatójától. „Már több éve zajlik az egyéni számlázásra való áttérés, tehát ez nem számít újdonságnak a fogyasztók körében. Az elmúlt három évben közel 500 háztartásban — évente kb. 150 lakásban — végeztük el az áttérést érintő munkálatokat” — nyilatkozta az igazgató, aki hozzátette, hogy az új vízórát és a munkadíjat az Apaserv állja, a fogyasztók csupán a munkálatokhoz szükséges hozzávalókat kell biztosítsák, amelyeknek a költségei viszonylag olcsók, 200 és 400 lej között váltakoznak a lakásviszonyok függvényében.

 

Előnyt élvez a közös kérvény

„Számos kérvény érkezett hozzánk az elmúlt hónapokban az egyéni vízszámlázásra való áttérést illetően. Itt el kell mondanom, hogy prioritást élveznek azok a kérvények, amelyeket egy lépcsőház lakosai közösen nyújtottak be, mivel egyrészt a munkálatok ez esetben könnyebben, hamarabb kivitelezhetőek, másrészt pedig több fogyasztó igényét tudjuk kielégíteni” — tájékoztatta lapunkat Papi Ovidiu, majd hozzátette, hogy a vízszolgáltató munkatársai jelenleg is dolgoznak a Mihai Viteazul I-es lakónegyedben egy lépcsőházban, ahol szinte minden lakos kérvényezte az átállást. Ugyanakkor nemrég egy Ignişului utcai tömbház egyik lépcsőházában fejezték be az egyéni számlázásra való áttérés érdekében végzett munkálatokat.

„Rengeteg a dolgunk, így ezek a munkálatok a legtöbb esetben késnek, de amint időnk, illetve lehetőségünk adódik, megpróbáljuk minél hamarabb teljesíteni a fogyasztók kéréseit. Ilyen esetekben nem is szabunk meg határidőt, hiszen mi sem tudjuk, hogy mikor érünk rá, és a lakosok is elégedetlenek lesznek. Sajnos, gyakran előfordulnak meghibásodások a vízhálózatban, számunkra ezen problémák kiküszöbölése elsődleges feladatot jelent” — fogalmazott az igazgató, majd hozzátette, hogy télen minden bizonnyal többet tudnak foglalkozni az egyéni vízórák beszerelésével, mivel a vízhálózat esetében remélhetőleg kevesebb probléma fog adódni.

A munkálatokat tekintve Papi Ovidiu tájékoztatása szerint két lehetőség van: „Vagy a régi vezetékeken, valamint a fürdőszobai maszkokon keresztül fogjuk megoldani a vízórák beszerelését — ez a megoldás egyes esetekben nehezen kivitelezhető, ugyanis több család változtatásokat eszközölt lakásán, hozzáférhetetlenné téve a vezetékeket —, vagy pedig ugyanúgy, mint a gázszolgáltatás esetében, a lépcsőházban fogjuk felvezetni a fővezetéket, onnan pedig minden lakásba behúzzuk a csöveket.”

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...