Egyéni vízszámlázás Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-11-06 10:10:04

Az Apaserv Rt. folytatja az egyéni vízszámlázásra való áttérés érdekében végzett munkálatait a nagy adósságokat felhalmozó lépcsőházakban.

 

Nemrég egy felhívást intézett az Apaserv Rt. azon nagykárolyi tömbházak lakóihoz, akiknek a vízszámla-kifizetést érintő adósságai felhalmozódtak. A felhívás szerint a szóban forgó lépcsőházakat le fogják kapcsolni a fővezetékekről. A tisztességes fizetőkkel szembeni kellemetlenségek elkerülése végett ezért felkérik a lakosokat, hogy kérvényezzék az egyéni vízszámlázásra való átállást. A fogyasztók ez ügyben az Apaserv Rt. nagykárolyi kirendeltségénél tehetik le kérvényeiket.

Amint köztudott, Nagykárolyban számos probléma adódott/adódik a közös vízszámlázással kapcsolatban, hiszen nem mindenki vallja be a teljes fogyasztását, a lépcsőházakban elhelyezett közös vízórákon szereplő adatok sokszor nem egyeznek az egyéni vízórákon szereplő adatok összegével (a legtöbb esetben nagyobb értéket mutatnak). A vízszolgáltató a különbséget szétosztja a háztartások között, így sok tisztességes lakos kerül olyan helyzetbe, hogy többet kell kifizetnie, mint amennyit fogyasztott.

A probléma megoldásán már évek óta dolgozik az Apaserv — tudtuk meg Papi Ovidiutól, a vízszolgáltató nagykárolyi kirendeltségének igazgatójától. „Már több éve zajlik az egyéni számlázásra való áttérés, tehát ez nem számít újdonságnak a fogyasztók körében. Az elmúlt három évben közel 500 háztartásban — évente kb. 150 lakásban — végeztük el az áttérést érintő munkálatokat” — nyilatkozta az igazgató, aki hozzátette, hogy az új vízórát és a munkadíjat az Apaserv állja, a fogyasztók csupán a munkálatokhoz szükséges hozzávalókat kell biztosítsák, amelyeknek a költségei viszonylag olcsók, 200 és 400 lej között váltakoznak a lakásviszonyok függvényében.

 

Előnyt élvez a közös kérvény

„Számos kérvény érkezett hozzánk az elmúlt hónapokban az egyéni vízszámlázásra való áttérést illetően. Itt el kell mondanom, hogy prioritást élveznek azok a kérvények, amelyeket egy lépcsőház lakosai közösen nyújtottak be, mivel egyrészt a munkálatok ez esetben könnyebben, hamarabb kivitelezhetőek, másrészt pedig több fogyasztó igényét tudjuk kielégíteni” — tájékoztatta lapunkat Papi Ovidiu, majd hozzátette, hogy a vízszolgáltató munkatársai jelenleg is dolgoznak a Mihai Viteazul I-es lakónegyedben egy lépcsőházban, ahol szinte minden lakos kérvényezte az átállást. Ugyanakkor nemrég egy Ignişului utcai tömbház egyik lépcsőházában fejezték be az egyéni számlázásra való áttérés érdekében végzett munkálatokat.

„Rengeteg a dolgunk, így ezek a munkálatok a legtöbb esetben késnek, de amint időnk, illetve lehetőségünk adódik, megpróbáljuk minél hamarabb teljesíteni a fogyasztók kéréseit. Ilyen esetekben nem is szabunk meg határidőt, hiszen mi sem tudjuk, hogy mikor érünk rá, és a lakosok is elégedetlenek lesznek. Sajnos, gyakran előfordulnak meghibásodások a vízhálózatban, számunkra ezen problémák kiküszöbölése elsődleges feladatot jelent” — fogalmazott az igazgató, majd hozzátette, hogy télen minden bizonnyal többet tudnak foglalkozni az egyéni vízórák beszerelésével, mivel a vízhálózat esetében remélhetőleg kevesebb probléma fog adódni.

A munkálatokat tekintve Papi Ovidiu tájékoztatása szerint két lehetőség van: „Vagy a régi vezetékeken, valamint a fürdőszobai maszkokon keresztül fogjuk megoldani a vízórák beszerelését — ez a megoldás egyes esetekben nehezen kivitelezhető, ugyanis több család változtatásokat eszközölt lakásán, hozzáférhetetlenné téve a vezetékeket —, vagy pedig ugyanúgy, mint a gázszolgáltatás esetében, a lépcsőházban fogjuk felvezetni a fővezetéket, onnan pedig minden lakásba behúzzuk a csöveket.”

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...