Egyenlítettek a lányok
Utoljára módositva: 2012-04-26 07:38:00

Szombaton, Aradon dől az egyik finalista csapat kiléte, mivel az A–osztály elődöntőjének tegnapi, második összecsapásán a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata kiegyenlítette az állást.

 

Khadijah Whittington

 

Ebben az idényben először győzte le a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az Aradi ICIM–et, és ez a siker talán a legjobbkor jött, ugyanis Dan Fleşeriu edző tanítványai kiegyenlítették a két nyert mérkőzésig tartó elődöntő összecsapás állását. A tíz pontos végső siker ellenére a tegnapi, szatmárnémeti találkozó rendkívül kiélezett volt, ugyanis az aradiak az első (13–19) és a harmadik (45–51) negyed végén is vezettek az eredményjelzőn. Viszont a szatmári lányok – egy csodálatos, mintegy 700 fős szatmári közönség buzdítására – a nagy szünet (35–32) előtt és a meccs végén (68–58) is felzárkóztak, vezetést szereztek, és végül megnyerték a meccset.

„A lányok ismét »túlizgulták« a meccs elejét. Ezért volt a rengeteg hiba, főleg a támadó játékban. Szerencsére magukhoz tértek, és a kulcsfontosságú pillanatokban nem reszketett a kezük. Ennek köszönhető, hogy győztünk. Szerintem ez kellett volna legyen az utolsó elődöntős meccs, már múlthét szombaton, Aradon is győznünk kellett volna. Most még van egy esélyünk, hogy kiharcoljuk a finálét. Szombaton megyünk Aradra, ahol – mondhatni –, minden kezdődik elölről, egyenlő esélyekkel állunk ki az ICIM ellen” – mondta a találkozó után Fleşeriu.

Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke is elismerte, nagyon nehéz összecsapás vár rájuk szombaton Aradon, de bízik a szatmári lányokban, és a közönségben is, akiket már most meghív, hogy tartsanak a csapattal a Maros–parti településre. „Bizonyították a lányok, hogy jobbak az ICIM–nél. Szombaton borzasztó nehéz dolgunk lesz Aradon, de bízom a továbbjutásban” – mondta Kereskényi. Az ingyenes buszjáratra Kibédi Albertnél lehet jelentkezni a 0744–517378-as telefonszámon.

Elődöntő, 2. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK – Aradi ICIM 68–58 (13:19, 22:13, 10:19, 23:7). VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Pop (12, 7, 4), Mehmedic (14, 0, 3), Orosz (4, 1, 1), Mészáros A. (0, 3, 0), Ivan (0, 1, 0), Whittington (9, 4, 2), Părău (9, 3, 1), Freeman (20, 14, 2 – dupla-dupla; a mérkőzés MVP–je). Összetettben: 1–1.

Pesek Attila

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...