Egyesített iskolaként kezdik az új tanévet
Utoljára módositva: 2017-12-12 12:17:29

Az új tanévtől egyesített intézményként folytatja működését a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a mellette található 3-as Számú Általános Iskola, olvasható a polgármester közleményében.

„Figyelemmel követve és elemezve a nagykárolyi oktatási rendszerben az utóbbi években lezajlott folyamatokat, tekintettel a gyerek-, illetve a tanulói létszám változására, az osztályok számára, a tanerőre, az intézmények költségvetését figyelembe véve Nagykároly önkormányzata a következő átalakításokat viszi véghez a város tanügyi rendszerében a 2018/2019-es tanévtől kezdődően:

1. a 3-as Számú Általános Iskola (Ignişului utca 18.) beolvasztása a Nagykárolyi Elméleti Líceumba (Ignişului utca 20.) — előbbi önálló jogi személyiségének a megszüntetése. Az iskolai hálózat kialakítása a helyhatóság feladata a tanügyi törvény rendelkezéseinek megfelelően, a döntésekért ugyanakkor ő maga felelős. Az iskolai rendszer fentebb megnevezett átalakításának kezdeményezése előtt egyeztettek az érintettekkel: a helyhatóság, a megyei tanfelügyelőség, az érintett oktatási intézmények, és mindez a diákok javát kívánja szolgálni. Az iskola-összeolvasztás 2018. szeptember 15. után érezteti majd a hatását, amikortól fogva a két oktatási intézmény eggyé válik, mégpedig a Nagykárolyi Elméleti Líceum elnevezéssel. Bízunk abban, hogy a két iskola egyesítése hasznos intézkedés mind a tanulók, mind a szülők számára és ugyanakkor a tanerő és a személyzet számára” — olvasható a Kovács Jenő által kiadott közleményben.

„Ezzel a döntéssel létrejön egy 1600 fős diáklétszámmal bíró tanintézmény, amely bár még kevés egy iskolai kollégium létrehozásához, mégis várhatóan idővel azt eredményezheti. Azonban ahhoz több feltételt is teljesítenie kell az intézménynek. Az önkormányzat részéről igyekszünk mindent megtenni a minőségibb oktatás feltételeinek megteremtéséhez. Azt is tervezzük, hogy itt is kialakítunk egy étkezdét a diákok számára. A gyermekek szempontjait vettük figyelembe ennek a döntésnek a meghozatalakor, ugyanakkor az sem elhanyagolható érvként szólt a döntés mellett, hogy így a két tanintézmény pedagógusainak sem kell a fogyatkozó gyermeklétszám okán leépítéstől tartaniuk. Nagyon remélem, hogy az idő igazolja majd ennek a döntésnek a helyességét minden szempontból, s a határozattal szemben idegenkedők is belátják majd, hogy ez a döntés a gyerekek és az iskolák érdekét egyaránt szolgálta” — nyilatkozta megkeresésünkre a polgármester.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...