Egyesített iskolaként kezdik az új tanévet
Utoljára módositva: 2017-12-12 12:17:29

Az új tanévtől egyesített intézményként folytatja működését a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a mellette található 3-as Számú Általános Iskola, olvasható a polgármester közleményében.

„Figyelemmel követve és elemezve a nagykárolyi oktatási rendszerben az utóbbi években lezajlott folyamatokat, tekintettel a gyerek-, illetve a tanulói létszám változására, az osztályok számára, a tanerőre, az intézmények költségvetését figyelembe véve Nagykároly önkormányzata a következő átalakításokat viszi véghez a város tanügyi rendszerében a 2018/2019-es tanévtől kezdődően:

1. a 3-as Számú Általános Iskola (Ignişului utca 18.) beolvasztása a Nagykárolyi Elméleti Líceumba (Ignişului utca 20.) — előbbi önálló jogi személyiségének a megszüntetése. Az iskolai hálózat kialakítása a helyhatóság feladata a tanügyi törvény rendelkezéseinek megfelelően, a döntésekért ugyanakkor ő maga felelős. Az iskolai rendszer fentebb megnevezett átalakításának kezdeményezése előtt egyeztettek az érintettekkel: a helyhatóság, a megyei tanfelügyelőség, az érintett oktatási intézmények, és mindez a diákok javát kívánja szolgálni. Az iskola-összeolvasztás 2018. szeptember 15. után érezteti majd a hatását, amikortól fogva a két oktatási intézmény eggyé válik, mégpedig a Nagykárolyi Elméleti Líceum elnevezéssel. Bízunk abban, hogy a két iskola egyesítése hasznos intézkedés mind a tanulók, mind a szülők számára és ugyanakkor a tanerő és a személyzet számára” — olvasható a Kovács Jenő által kiadott közleményben.

„Ezzel a döntéssel létrejön egy 1600 fős diáklétszámmal bíró tanintézmény, amely bár még kevés egy iskolai kollégium létrehozásához, mégis várhatóan idővel azt eredményezheti. Azonban ahhoz több feltételt is teljesítenie kell az intézménynek. Az önkormányzat részéről igyekszünk mindent megtenni a minőségibb oktatás feltételeinek megteremtéséhez. Azt is tervezzük, hogy itt is kialakítunk egy étkezdét a diákok számára. A gyermekek szempontjait vettük figyelembe ennek a döntésnek a meghozatalakor, ugyanakkor az sem elhanyagolható érvként szólt a döntés mellett, hogy így a két tanintézmény pedagógusainak sem kell a fogyatkozó gyermeklétszám okán leépítéstől tartaniuk. Nagyon remélem, hogy az idő igazolja majd ennek a döntésnek a helyességét minden szempontból, s a határozattal szemben idegenkedők is belátják majd, hogy ez a döntés a gyerekek és az iskolák érdekét egyaránt szolgálta” — nyilatkozta megkeresésünkre a polgármester.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...