Egyesület a testi fogyatékkal élők segítésére
Utoljára módositva: 2017-11-18 11:30:05

Mozgássérültek számára alapít civil szervezetet a Hetednapi Adventista Egyház Szatmár megyében, tájékoztatta szerkesztőségünket Pop Samuil szervező.

Mint elmondta, a kezdeményezés és az ötletgazdák célja, hogy lehetőségeik függvényében segítsék, támogassák a célszemélyek mindennapjainak könnyebbé tételét. Olyan személyek csatlakozását várják elsősorban, akik valamilyen testi fogyatékossággal születtek vagy később baleset érte őket s ezért lettek rokkantak, de családtagjaikat vagy barátaikat is várják a szervezők november 19-én, vasárnap 15 órától a Szatmár Megyei Ifjúsági Tábor (Szatmárnémeti, 24. Ianuarie utca 17. szám) rendezvénytermében tartandó találkozóra. A vasárnapi találkozó a kölcsönös megismerkedésen túl természetesen a bejegyzés előtt álló civil szervezet létrehozásának szükségességéről hallhatnak az egybegyűltek, majd az alapítók terveit és célkitűzéseit ismertetik az egybegyűltekkel. A szervezők minden érdeklődőt várnak, akár fogyatékkal élők vagy az ők családtagjai, akár önkéntesként szeretnének csatlakozni a csapathoz, vagy úgy gondolják, hogy segíthetnek, s bekapcsolódnának a munkába. A tervek szerint más megyéből érkezett fogyatékkal élők is jelen lesznek a megbeszélésen, akik saját életpéldájukkal bizonyítják azt, hogy sérülten is lehet Isten dicsőségére élni, s a társadalom hasznos tagja lenni. A nonprofit szervezet bejegyeztetése folyamatban van, az alapítók az országos lefedettséggel rendelkező Ridică-te și umblă egyesülettel tartanak szoros kapcsolatot. A hasonló tevékenységű civil szervezet mintájára s szatmári tagjakkal együttműködve, véleményét kikérve s tapasztalataira alapozva hozzák létre a nemsokára megalakuló szervezetüket.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...