Egyetemi beiratkozás — a fotelből
Utoljára módositva: 2019-06-28 14:54:38

Három romániai fiatal ötölte ki és készítette el azt az online platformot, amelyen keresztül nem kevesebb mint 39 romániai és külföldi egyetemre jelentkezhetnek kényelmesen akár a szatmári végzősök is.

Tizenhét romániai egyetem és 22 külföldi felsőoktatási intézmény alap- és mesterképzéseire lehet online, otthonról, kényelmesen beiratkozni a vreaulafacultate.ro platformon keresztül. Tavaly nem kevesebb mint ötezer végzős élt a lehetőséggel, és gyorsan, akár 5 perc alatt beiratkozott az általa választott kar megfelelő szakára és képzésére anélkül, hogy elutazott volna a felsőoktatási intézmény székhelyére — ezzel pedig nagyon sokan nem kevés időt és pénzt spóroltak meg. Az oldal ötlete három romániai programozó fiataltól származik: Andrei Niculae, a platform alapítója ugyanis, miután idehaza elvégzett egy alapképzést, szeretett volna beiratkozni egy németországi egyetem mesteri képzésére, de egy egyszerű dosszié leadásáért oda kellett volna autóznia vagy repülnie — ekkor fogott össze két barátjával, és az Amerikai Egyesült Államokban már hosszú ideje használt online beiratkozási rendszerek mintájára, néhány hónapos komoly munkával elkészítették a vreaulafacultate.ro platformot. Miután elkészültek, több egyetemmel is felvették a kapcsolatot, amelyek nyitottak voltak a lehetőségre, így jelenleg már 39 romániai és kelet-európai felsőoktatási intézmény képzéseire lehet otthonról is beiratkozni — az egyetemek által kihirdetett jelentkezési időszakban. Azok pedig, akik felvételt nyernek a kiszemelt szakokra, e-mailben kapnak értesítőt az egyetemek döntéséről.

Ami Romániát illeti, a platformon keresztül most 17 egyetemre jelentkezhetnek akár a Szatmár megyei végzősök is: például a kolozsvári Műszaki Egyetem képzéseire, a temesvári Nyugati Egyetem, az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem szakaira, a fővárosi Spiru Haret Egyetem, Titu Maiorescu Egyetem, Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem képzéseire, valamint többek között Alexandria, Bákó, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Iaşi vagy Nagyszeben felsőoktatási intézményeibe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...