Egyeztetések az iskolai vezetőkről
Utoljára módositva: 2014-08-12 08:45:56

 

Kereskényi Gábor

Egyelőre nem nyilvános, milyen változásokat hoz a következő tanév a Szatmár megyei iskolák élén és a tanfelügyelőség berkeiben.
Az iskolaigazgatói állások megpályázására 2008 óta nem írtak ki versenyvizsgát, ezért a tanfelügyelőségek az érvényben levő törvénykezés értelmében az intézményvezetőket egy-egy tanévre nevezték ki, ez a határozat pedig a 2014/2015-ös iskolai évben is érvényben marad. A 2011/1-es tanügyi törvény értelmében a kisebbségi iskolákban történő kinevezéseket megelőzően a tanfelügyelőségeknek konzultálniuk kell a kisebbségek parlamenti képviseletét ellátó szervezetekkel. Az egyeztetések Szatmár megyében már hetek óta zajlanak, vélhetően szerdán dől el az, hogy milyen tanintézményekben lesznek igazgatócserék, illetve hogy a politikai egyeztetéssel sikerül-e megoldani, hogy magyar intézményvezetők kerüljenek olyan iskolák élére, ahol amúgy a törvény szavatolná a jelenlétüket. „Egyelőre nem végleges a Szatmár megyei magyar iskolaigazgatók és aligazgatók kérdése. Azon vagyunk, hogy minden iskolában, ahol vannak magyar osztályok, magyar diákok, ott a vezetőségben is legyen szavunk” — mondta érdeklődésünkre Kereskényi Gábor képviselő. A honatya fontosnak tartja, hogy a szakiskolákban legalább aligazgatói szinten képviselni tudják a magyarságot, de magyar tanfelügyelőkből is kevés van a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen. Nem csak a megyeközpontban, hanem vidéken is akadnak problémák: a prioritások között szerepel, hogy az aranyosmeggyesi iskola magyar aligazgatót kapjon a következő tanévre. „Az előző évhez képest valamivel rugalmasabban viszonyulnak a kinevezésekhez a tárgyalópartnereink, bízom benne, hogy sikerül a törvényi előírásokat betartatni. Sajnos, ennek figyelmen kívül hagyását semmilyen szankcióval nem büntetik, így elég nehéz dolgunk van. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk” — tudtuk meg Kereskényi Gábortól, aki azt is hozzátette, a vitatott kérdések 80 százalékában már sikerült megegyezniük, de egyelőre ezekről nem számolhat be lapunknak.

 Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...