Egyharmaddal csökkent a lógó diákok száma
Utoljára módositva: 2014-07-03 17:48:28

2014 első felében a rendőrség fokozott figyelmet szentelt az iskolalátogatás ellenőrzésének. A lógások megelőzése érdekében 25 ellenőrzési akciót szerveztek, s 26 lógó diákra bukkantak.

A diákok biztonságára és a lógás megfékezésére fektettek idén jelentős hangsúlyt a rendőrök

A tanév végeztével a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség elkészítette az idei év első hat hónapjának elemzését. Kiderül, hogy megyénkben összesen 319 tanügyi intézmény működik (140 óvoda, 149 általános iskola és 30 líceum), közülük 105 városokon s 214 vidéken. A 2013/2014-es tanévben 45 616 diák szerepelt a nyilvántartásokban, akik közül 31 235 I–IV. osztályos, 14 381 V–XII. osztályos volt. 2014 első hat hónapjában a tanintézményekben, illetve azok közvetlen közelében hat bűncselekmény elkövetéséről érkezett bejelentés a rendőrséghez. Ezek közül öt városon, egy falun történt. A 2013-as év hasonló időszakához képest ez eggyel kevesebb ilyen típusú bűncselekményt jelent. A hat bűncselekmény közül négy lopás, egy testi sértés, míg egy egyéb típusú bántalmazás volt. A rendőrség a bűnmegelőzés és a gyerekek biztonságának növelése érdekében fokozottan figyeltek a tanintézmények környékére, ugyanakkor 69 megelőzési akciót szerveztek, közülük 25-öt az iskolai lógások megfékezése érdekében. Az ellenőrzések során 18, tanintézmény közeli kereskedelmi egységet ellenőriztek, s 26 tanulóra bukkantak, akik iskolaidőben más helyen tartózkodtak. A rendőrség rávilágít arra, hogy 33 százalékkal csökkent a lógó diákok száma az előző év hasonló időszakához képest. A képzés, a rendőri pálya iránti érdeklődés felkeltése is komoly hangsúlyt kapott az iskolai akciók sorában: május 29. és június 18. között hat magyar tannyelvű középiskolában számoltak be a rendőr munkájáról, illetve a továbbtanulási lehetőségekről, felhíva a figyelmet a magyar nemzetiségű diákok számára fenntartott helyekre. Arra is kitértek, hogy augusztus 4. és 8. között rendőrtábort szerveznek a kolozsvári rendőrképző iskolában, ahová 21 megyénkbeli gyerek jelentkezett. A beszámolóból kiderült, hogy a rendőrség a vakáció idején is jelentős figyelmet fordít a gyerekekre, diákokra, hogy ne váljanak balesetek vagy bűncselekmények áldozataivá.

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...