Egyházkerületi Nőszövetségi Vezetőségi Találkozó Sárközújlakon
Utoljára módositva: 2019-11-12 10:35:09

Építő és lélekemelő Egyházkerületi Nőszövetségi Vezetőségi Találkozót tartottak november 9-én, szombaton Sárközújlakon a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó kilenc egyházmegye nőszövetségei elnökségi tagjainak a részvételével.

Szombaton délelőtt Sárközújlakon, a Kálvin János Gyülekezeti Házban tartották a találkozási alkalmat, amely Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök és Nagy Erika házigazda lelkész, egyházmegyei nőszövetségi elnök köszöntése után Gilicze Erzsébet szentesi lelkipásztor, a Magyarországi Református Nőszövetség titkárának igehirdetésével kezdődött: „Ti, asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogyan illik az Úrban. Ti, férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk keserű kedvűek. Ti, gyermekek, fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úrnak. Ti, apák, ne keserítsétek el gyermekeiteket, nehogy elcsüggedjenek” (Kol 3, 18–21) — hangzott az ige.

Az igehirdető lapunknak elmondta, hogy a csúfos 2004-es népszavazás után érezték szükségszerűségét annak, hogy a Kárpát-medence református asszonyai minden év decemberének első vasárnapján együtt és egymásért imádkozzanak. Ilyenkor minden évben egy-egy egyházkerület mutatkozik be, mind a tíz egyházkerületre sor került már legalább egyszer, így idén másodízben mutatkozik be a Tiszántúli Református Egyházkerület, s hallhatnak majd az imádkozni egybegyűlők Tiszántúl reformációjáról és az azt követő eseményekről is. A kerület három régióra osztható, és ebben az évben az északi régió kerül inkább górcső alá, annak szociális és oktatási helyzetét, illetve az ottani missziói lehetőségeket mutatják be. Egyházmegyénkben a Kárpát-medencei imanap december 1-jén 17 órától a Szamosnegyedben lesz, ott hallhatnak bővebben ezekről, és ennek is előkészítése volt az alkalom.

Király Lajos szatmári esperes köszöntése után Bogdán Ilona, a Szilágysomlyói Református Egyházmegye esperesének a felesége tartott előadást Vezetni és vezetve lenni címmel. Fontos elkérni először Isten vezetését, mert anélkül csak kapálózunk rossz irányba — mondta az előadó. Ezt az alapigazságot öt témakörben fogalmazta meg. Fel kell tenni a kérdést magunknak: én Isten által vezetett ember vagyok-e? Mi a cél, merre tartok, és merre vezetek másokat? A vezető személyiségéről is szó volt, majd őszintén beszélt arról is, hogy a vezetőnek vannak bűnei és hiányosságai, s ezt őszintén meg kell vallani. Végül pedig arról beszélt, hogy a vezető pásztor, azaz szolga. Szolgálni Istent kell a rábízottak felé.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...