Egyhetes kirándulás az ASIEE-vel
Utoljára módositva: 2018-08-08 10:28:13

Ezen a héten zajlik az a nagyszabású kirándulás, amelyet évente megszerveznek az Împreună-Egymásért Egyesület tagjai.

A tavalyi kiránduláshoz képest azonban jelentős előrelépés, hogy ebben az évben már nem csak egynapos, hanem egy egész hetes kirándulást tudtak biztosítani az ASIEE tagjai védenceiknek, jelen esetben a Könnycsepp Egyesület által nevelt gyerekeknek, fiataloknak. „Az elmúlt évekhez képest nagy előrelépésnek számít, hogy idén nem egy-egy napos kirándulásokat, hanem egy tíznapos tábort szervezünk a máramarosi hegyekbe. A tábor kedvezményezettjei elsősorban azok a szüleik által elhagyott vagy elfelejtett, megunt gyermekek voltak, akik a városunkban működő, egyetlen önerőből fenntartott gyermekotthon lakói. Az otthon működtetését a Könnycsepp Egyesület vállalta, s a szervezet nagyon sok nehézséggel néz szembe a mindennapi kiadásai fedezését illetően. Ez a tábor annak a már egy ideje tartó partnerségnek a része, amelyet a két egyesület kötött egymással, s amellyel igyekszünk hozzájárulni valamelyest a működésükhöz. A tábor összköltsége 17 500 lej volt, ebből 10 000 lejt a nagykárolyi önkormányzattól kaptunk egy projekt nyerteseiként. A fennmaradó összeget az ASIEE állta, leginkább az év elején begyűjtött 2 százalékos felajánlások révén. Aki év elején nekünk adta adója 2 százalékát, bepótolt ennek a tábornak a létrejöttébe, köszönjük szépen a gyermekek nevében is. A programban együttműködő partnerként az ASIEE mellett a Könnycsepp Egyesület és a Rock & Road MC motorosai vettek részt. A motorosok részéről a hét valamely napján meglepetésprogram vár a gyerekekre. Nagyon köszönjük a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács támogatását is” — mondta Lőrincz Zoltán, az ASIEE vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...