Egyik megy, másik marad
Utoljára módositva: 2014-06-22 18:27:52

Brazília, Horvátország, Mexikó, Olaszország és Uruguay közül három csapat hazautazik a hét elején Brazíliából, nekik véget ér majd a labdarúgó–világbajnokság az utolsó csoportmérkőzés után.

Örömkönnyek vagy bánatos sírás? Neymar és társai (a brazilok) győzelem esetén továbbjutnak

Hatalmas csaták várhatók hétfő késő este Brazíliában az A–csoport utolsó fordulójában, ugyanis elvileg még a házigazda csapat is kieshet, ha kibabrál vele a kameruni együttes. Amennyiben az afrikaiak győznek, és a másik ágon döntetlent játszik egymással Horvátország és Mexikó, akkor az európaiak jobb gólkülönbséggel jutnak a legjobb tizenhatba. Ugyanakkor, amennyiben a brazilok vereséget szenvednek, és horvátok legyőzik a mexikóiakat, akkor az európaiak csoportelsőként várhatják a folytatást, míg a házigazdák a második helyre csúszva jutnak a legjobb tizenhatba. Ha érvényesül a papírforma, és a brazilok behúzzák a hétfői mérkőzést, akkor a horvátok és mexikóiaknak már csak egy helyük marad a továbbjutáséra, és hogy kié lesz az a pozíció? Ezt egymás között döntik el.

Véget érnek hétfő délután a B–csoport küzdelmei is, amely némi meglepetéssel zárul: az már egész biztos, hogy Hollandia és Chile jutott a nyolcaddöntőbe, a 19 órakor kezdődő találkozón pedig egymás között döntik el, hogy melyik, a hányadik helyről várja a folytatást. Ugyanakkor kérdés még, hogy a címvédő spanyoloknak sikerül–e pontot szerezniük az idei kiíráson: Vicente del Bosque szövetségi kapitány legényei Ausztráliával mérkőznek. A spanyolok hétfői ellenfelei az előző fordulóban a hollandokat dolgoztatták meg, így vélhetően nem lesz sétagalopp az ibériaiak pontszerzési kísérlete.

A kedd kora reggeli mérkőzések is izgalmas összecsapásokat hoznak, érdemes lesz fennmaradni. Érdekes módon, az esélytelennek tartott Costa Rica az első helyről mehet tovább, idő előtt hazaküldve a vb-ről Angliát. A másik helyért Olaszország és Uruguay küzd. A döntetlen a squadra azzurának kedvez, ugyanis jelenleg jobb gólkülönbséggel megelőzik az urukat.

Közvetítések

Hétfő

B csoport, 3. forduló, 19 óra: Ausztrália – Spanyolország (m1 vagy m2, TVR 1), Hollandia – Chile (m1 vagy m2, TVR 2).

A–csoport, 3. forduló, 23 óra: Kamerun – Brazília (m1 vagy m2, TVR 1), Horvátország – Mexikó (m1 vagy m2, TVR 2).

Kedd

D–csoport, 3. forduló, 1 óra: Costa Rica – Anglia (m1 vagy m2, TVR 2), Olaszország – Uruguay (m1 vagy m2, TVR 1).

Fotó: fifa.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...