Egymillió csillag a gyerekekért
Utoljára módositva: 2013-10-12 11:49:02

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap a szatmárnémeti Coposu sétányon és Nagykárolyban, a Román Katona Emlékművénél rendezte meg az „Egymillió csillag” szolidaritási akcióját.

 

Nagy volt az érdeklődés a szolidaritási akció iránt Szatmárnémetiben

Immár ötödik alkalommal szervezték meg október 11-én Románia 35 városában az Egymillió csillag szolidaritási akciót ugyanabban az időpontban, azaz 18 órakor. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Máramarosszigeten és Nagybányán rendezte meg akcióját. A résztvevők a szolidaritás jegyében gyújthattak meg egy-egy gyertyát. A mécseseket minden helyszínen 5 lej adomány ellenében lehetett megvásárolni. A karitatív akciót a Caritas évről évre megszervezi, minden esztendőben más és más céllal. Idén az esemény célja a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik iránti szolidaritás kifejezése, valamint a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által ellátott több mint 150 sérült gyermek támogatása. A számukra biztosított színvonalas szolgáltatások célja, hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsák a sérült gyermekeknek ahhoz, hogy a jövőben független életet élhessenek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet négy nappali foglalkoztató központot működtet: Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagybányán és Homoródon. „Ma azért jöttünk ide, Szatmárnémeti központjába, hogy jelenlétünkkel szolidaritásunknak adjuk jelét, s gyújtsunk gyertyát a sérült gyerekek életkörülményeinek javítása érdekében” — fogalmazott Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója, aki ugyanakkor rávilágított a szolidaritás szó fontosságára. Az eseményen Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános román és magyar nyelven imádkozott, majd a Gyermekek Palotájának énekes-táncos műsora (Ram és Stil)következett.

Sokan gyújtottak mécsest a nagykárolyi Emlékmű előtti téren

Nagykárolyban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett napppali foglalkoztató központ a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Könnycsepp Egyesület közreműködésével szervezte meg a jótékonysági rendezvényt a Román Katona Emlékműve előtti téren. A fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére a helyszínen sokan vásároltak mécseseket, amelyeket az emlékmű előtt helyeztek el. Az eseményen egy rövid kulturális műsor is volt, melynek keretében a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékeinek (Ráp Regina, Gabor Tania, Latiş Larisa, Kovács Péter, Claudian Şiman, Marincaş Gabriela) énekeit, valamint szavalatait hallhatták az egybegyűltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...