Egymillió csillag a gyerekekért
Utoljára módositva: 2013-10-12 11:49:02

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap a szatmárnémeti Coposu sétányon és Nagykárolyban, a Román Katona Emlékművénél rendezte meg az „Egymillió csillag” szolidaritási akcióját.

 

Nagy volt az érdeklődés a szolidaritási akció iránt Szatmárnémetiben

Immár ötödik alkalommal szervezték meg október 11-én Románia 35 városában az Egymillió csillag szolidaritási akciót ugyanabban az időpontban, azaz 18 órakor. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Máramarosszigeten és Nagybányán rendezte meg akcióját. A résztvevők a szolidaritás jegyében gyújthattak meg egy-egy gyertyát. A mécseseket minden helyszínen 5 lej adomány ellenében lehetett megvásárolni. A karitatív akciót a Caritas évről évre megszervezi, minden esztendőben más és más céllal. Idén az esemény célja a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik iránti szolidaritás kifejezése, valamint a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által ellátott több mint 150 sérült gyermek támogatása. A számukra biztosított színvonalas szolgáltatások célja, hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsák a sérült gyermekeknek ahhoz, hogy a jövőben független életet élhessenek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet négy nappali foglalkoztató központot működtet: Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagybányán és Homoródon. „Ma azért jöttünk ide, Szatmárnémeti központjába, hogy jelenlétünkkel szolidaritásunknak adjuk jelét, s gyújtsunk gyertyát a sérült gyerekek életkörülményeinek javítása érdekében” — fogalmazott Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója, aki ugyanakkor rávilágított a szolidaritás szó fontosságára. Az eseményen Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános román és magyar nyelven imádkozott, majd a Gyermekek Palotájának énekes-táncos műsora (Ram és Stil)következett.

Sokan gyújtottak mécsest a nagykárolyi Emlékmű előtti téren

Nagykárolyban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett napppali foglalkoztató központ a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Könnycsepp Egyesület közreműködésével szervezte meg a jótékonysági rendezvényt a Román Katona Emlékműve előtti téren. A fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére a helyszínen sokan vásároltak mécseseket, amelyeket az emlékmű előtt helyeztek el. Az eseményen egy rövid kulturális műsor is volt, melynek keretében a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékeinek (Ráp Regina, Gabor Tania, Latiş Larisa, Kovács Péter, Claudian Şiman, Marincaş Gabriela) énekeit, valamint szavalatait hallhatták az egybegyűltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...