Egymillió csillag a gyerekekért
Utoljára módositva: 2013-10-12 11:49:02

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap a szatmárnémeti Coposu sétányon és Nagykárolyban, a Román Katona Emlékművénél rendezte meg az „Egymillió csillag” szolidaritási akcióját.

 

Nagy volt az érdeklődés a szolidaritási akció iránt Szatmárnémetiben

Immár ötödik alkalommal szervezték meg október 11-én Románia 35 városában az Egymillió csillag szolidaritási akciót ugyanabban az időpontban, azaz 18 órakor. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Máramarosszigeten és Nagybányán rendezte meg akcióját. A résztvevők a szolidaritás jegyében gyújthattak meg egy-egy gyertyát. A mécseseket minden helyszínen 5 lej adomány ellenében lehetett megvásárolni. A karitatív akciót a Caritas évről évre megszervezi, minden esztendőben más és más céllal. Idén az esemény célja a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik iránti szolidaritás kifejezése, valamint a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által ellátott több mint 150 sérült gyermek támogatása. A számukra biztosított színvonalas szolgáltatások célja, hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsák a sérült gyermekeknek ahhoz, hogy a jövőben független életet élhessenek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet négy nappali foglalkoztató központot működtet: Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagybányán és Homoródon. „Ma azért jöttünk ide, Szatmárnémeti központjába, hogy jelenlétünkkel szolidaritásunknak adjuk jelét, s gyújtsunk gyertyát a sérült gyerekek életkörülményeinek javítása érdekében” — fogalmazott Löchli Tündér Terézia, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója, aki ugyanakkor rávilágított a szolidaritás szó fontosságára. Az eseményen Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános román és magyar nyelven imádkozott, majd a Gyermekek Palotájának énekes-táncos műsora (Ram és Stil)következett.

Sokan gyújtottak mécsest a nagykárolyi Emlékmű előtti téren

Nagykárolyban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett napppali foglalkoztató központ a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Könnycsepp Egyesület közreműködésével szervezte meg a jótékonysági rendezvényt a Román Katona Emlékműve előtti téren. A fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére a helyszínen sokan vásároltak mécseseket, amelyeket az emlékmű előtt helyeztek el. Az eseményen egy rövid kulturális műsor is volt, melynek keretében a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékeinek (Ráp Regina, Gabor Tania, Latiş Larisa, Kovács Péter, Claudian Şiman, Marincaş Gabriela) énekeit, valamint szavalatait hallhatták az egybegyűltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...