Egyöntetűen szavazták meg a költségvetést
Utoljára módositva: 2019-08-30 08:45:19

A megyei tanács — csepp a tengerben — 750 000 lejt kapott költségvetés-kiegészítésként, amit különböző összegátcsoportosításokkal 4 millió lejre bővített, hogy elvégezhessék a járhatatlan Amaci út javítását-kátyúzását, amíg a törvény (még) engedi.

A fölösleges szószaporítás és oda nem figyelés is elmaradt a megyei grémium tegnapi ülésén — igaz, a napirendre tűzött határozattervezetek az örök hozzászóló szociáldemokraták számára nem biztosítottak kommentálási lehetőséget. Annál kevésbé, mivel az első határozattervezet a költségvetés-kiegészítésre vonatkozott: Szatmár megye 6,2 millió lejt kapott — ebből 750 000 lejt a megyei tanács, a fennmaradó 5,45 millió lejt pedig a kormány osztotta szét a megye önkormányzatai között, semmiféle „beleszólást” nem biztosítva a tanács számára. „A megyei önkormányzat a költségvetés-kiegészítésként kapott 750 000 lejt különböző összegátcsoportosításokkal feltornázta 4 millió lejre, amit útfelújításokra fordítunk — célirányosan arra ugyanis egy banit sem kaptunk a kormánytól. A 4 millió zömét a 193-as megyei út (Amaci út) javítására-kátyúzására fordítjuk, pontosabban a városhatártól Amac falu túlvégéig vezető szakaszra, ami egyrészt járhatatlan, másrészt az ott közlekedő gépkocsik szinte homokviharszerű porfelhőbe burkolják az egész települést. A javítási munkálatok elkezdésével sietnünk kell — nem kimondottan azért, mert lassan véget ér a nyár, hanem mert jelen pillanatban (már? még?) jogilag lehetőségünk van az útjavítás elvégzésére. Mint köztudott, a teljes útszakasz felújítási jogát elnyert Tehnic Asist cég fizetésképtelenséget jelentett, elkezdődött a bírósági ügyintézés, amelynek egyik furcsasága, hogy volt egy rövid időszak, amikor a csődbiztosok és bírák megengedték a megyei tanácsnak, hogy javítást végezzen a kivitelezőnek átadott, építőtelepnek minősülő úton, aztán visszavonták ezt a jogot, most pedig újra megadták, de senki nem tudja, meddig lesz rá jogunk, így mielőbb nekikezdünk a javításnak-kátyúzásnak” — magyarázta Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke.

Ezt követően a tanácsosok minden ellenvetés nélkül, egyöntetűen szavazták most meg a megye helyi költségvetésének, a közintézmények, valamint a teljesen vagy részben saját bevételekből finanszírozott (helyi alárendeltségű) tevékenységek költségvetésének a 2019. június 30-i végrehajtásának jóváhagyását (az előző tanácsülésen a szociáldemokrata frakció tartózkodott a szavazástól, ezért nem ment át). Rábólintottak a Szatmár megyei területi-közigazgatási egységek által közpénzből, közhasznúság céljára megvásárolt ingatlanok beszerzésének szabályzatára is — a júliusi ülésen ez volt az a határozattervezet, amely fölött bő órán át cseréltek eszmét a megyei tanács szakapparátusának jogászai és a tanács jogi bizottságának tagjai, valamint a joghoz jottányit sem értő tanácsosok, most azonban már senkinek nem volt hozzászólni valója, mint ahogy teljes egyetértésben szavazták meg a megyei múzeum, az avasfelsőfalui kórház és a gyermekvédelem működési és szerkezeti szabályzatának a módosításait is.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...