Egyre több a biztosított lakás
Utoljára módositva: 2014-08-15 18:43:03

A hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek a tulajdonosok kötelező lakásbiztosítást július végéig, derül ki a Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) adataiból.

A Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) által július végén közölt adatokból kiderül, hogy a hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek tulajdonosaik kötelező lakásbiztosítást. Hazánkban az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint 8,4 millió ingatlan található, melyek közül július végéig 1,5 millióra kötöttek biztosítást. A PAID tájékoztatásából kiderül, hogy 2014. július végén ötször több lakás volt biztosítva, mint 2013 hasonló időszakában, s 15 százalékkal több, mint június végén. A biztosítások 90 százalékát az A típusú, azaz betonból vagy téglából készült ingatlanokra kötötték. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok esetében a biztosítás ára 20 euró, míg a B kategóriájú, deszkából vagy agyagból épített házak esetében 10 euró. Az év eddigi időszakában a PAID bevétele a biztosításokból 30 millió euró volt. A kötelező lakásbiztosítással rendelkező ingatlanok esetén a PAID természeti katasztrófa esetén 10 ezer eurós kártérítést fizet a B kategóriájú, míg 20 ezer eurót az A kategóriájú ingatlanok esetén. A szakemberek megítélése szerint az elmúlt időszakban bekövetkezett árvizek hatására kötöttek többen biztosítást lakásaikra. A legtöbb biztosított lakás Bukarestben (305 759), illetve Temes (84 076), Prahova (76 425) és Konstanca (69 200) megyékben található. Szatmár megyében szeptember végén 17 687 ingatlan — 7268 vidéki és 10 419 városi — rendelkezett kötelező biztosítással. A biztosítási szakemberek felhívják a lakástulajdonosok figyelmét arra, hogy a törvény értelmében kötelező biztosítást kötni földrengés, földcsuszamlás és árvíz ellen.

 Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...