Egyre több a biztosított lakás
Utoljára módositva: 2014-08-15 18:43:03

A hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek a tulajdonosok kötelező lakásbiztosítást július végéig, derül ki a Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) adataiból.

A Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) által július végén közölt adatokból kiderül, hogy a hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek tulajdonosaik kötelező lakásbiztosítást. Hazánkban az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint 8,4 millió ingatlan található, melyek közül július végéig 1,5 millióra kötöttek biztosítást. A PAID tájékoztatásából kiderül, hogy 2014. július végén ötször több lakás volt biztosítva, mint 2013 hasonló időszakában, s 15 százalékkal több, mint június végén. A biztosítások 90 százalékát az A típusú, azaz betonból vagy téglából készült ingatlanokra kötötték. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok esetében a biztosítás ára 20 euró, míg a B kategóriájú, deszkából vagy agyagból épített házak esetében 10 euró. Az év eddigi időszakában a PAID bevétele a biztosításokból 30 millió euró volt. A kötelező lakásbiztosítással rendelkező ingatlanok esetén a PAID természeti katasztrófa esetén 10 ezer eurós kártérítést fizet a B kategóriájú, míg 20 ezer eurót az A kategóriájú ingatlanok esetén. A szakemberek megítélése szerint az elmúlt időszakban bekövetkezett árvizek hatására kötöttek többen biztosítást lakásaikra. A legtöbb biztosított lakás Bukarestben (305 759), illetve Temes (84 076), Prahova (76 425) és Konstanca (69 200) megyékben található. Szatmár megyében szeptember végén 17 687 ingatlan — 7268 vidéki és 10 419 városi — rendelkezett kötelező biztosítással. A biztosítási szakemberek felhívják a lakástulajdonosok figyelmét arra, hogy a törvény értelmében kötelező biztosítást kötni földrengés, földcsuszamlás és árvíz ellen.

 Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...