Egyre több a biztosított lakás
Utoljára módositva: 2014-08-15 18:43:03

A hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek a tulajdonosok kötelező lakásbiztosítást július végéig, derül ki a Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) adataiból.

A Katasztrófaellenes Biztosítási Csoport (PAID) által július végén közölt adatokból kiderül, hogy a hazánkban található ingatlanok 17,99 százalékára kötöttek tulajdonosaik kötelező lakásbiztosítást. Hazánkban az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint 8,4 millió ingatlan található, melyek közül július végéig 1,5 millióra kötöttek biztosítást. A PAID tájékoztatásából kiderül, hogy 2014. július végén ötször több lakás volt biztosítva, mint 2013 hasonló időszakában, s 15 százalékkal több, mint június végén. A biztosítások 90 százalékát az A típusú, azaz betonból vagy téglából készült ingatlanokra kötötték. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok esetében a biztosítás ára 20 euró, míg a B kategóriájú, deszkából vagy agyagból épített házak esetében 10 euró. Az év eddigi időszakában a PAID bevétele a biztosításokból 30 millió euró volt. A kötelező lakásbiztosítással rendelkező ingatlanok esetén a PAID természeti katasztrófa esetén 10 ezer eurós kártérítést fizet a B kategóriájú, míg 20 ezer eurót az A kategóriájú ingatlanok esetén. A szakemberek megítélése szerint az elmúlt időszakban bekövetkezett árvizek hatására kötöttek többen biztosítást lakásaikra. A legtöbb biztosított lakás Bukarestben (305 759), illetve Temes (84 076), Prahova (76 425) és Konstanca (69 200) megyékben található. Szatmár megyében szeptember végén 17 687 ingatlan — 7268 vidéki és 10 419 városi — rendelkezett kötelező biztosítással. A biztosítási szakemberek felhívják a lakástulajdonosok figyelmét arra, hogy a törvény értelmében kötelező biztosítást kötni földrengés, földcsuszamlás és árvíz ellen.

 Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...