Egyre többen járulnak az urnák elé
Utoljára módositva: 2014-11-02 15:08:42

13.30 órakor az RMDSZ párhuzamos számolási adatai szerint a szavazásra jogosultak 15,42 százaléka élt már állampolgári jogával.

 

„Természetesen ezt a lehetőséget sem hagytam ki, hogy közösségünk erős hangját szavazatom révén is hallassam. Voksomat azért adtam le, hogy közösségünk ezen az államelnök-választáson is számokban is megmutathassa erejét. Arra buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel!” – buzdított mindenkit szavazásra Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

 

 Piricsi Arthur, Sárközújlak RMDSZ-es polgármestere városában adta le voksát. Ez az első alkalom, hogy nem csak egyszerű állampolgárként, a saját és családja jóléte nevében dönt, de polgármesterként egy egész közösség jövőjét is szem előtt kellett tartania az államelnök-választáson. „Olyan jelöltre szavaztam, akinek a segítségével elérhetem azt, hogy városom lakosainak városi körülményeket tudjak biztosítani. Nekem ez az álmom, amelyet a jelöltünkkel meg tudunk valósítani” – magyarázta Sárközújlak polgármestere.

 

 Kovács Máté, a megyei tanács RMDSZ frakciójának vezetője Szatmárnémetiben az 52-es szavazókörzetben adta le voksát. „Számomra egyetlen jelölt volt a listán. Ez a jelölt képes arra, hogy megvédje a magyarság érdekeit, s ez a jelölt szavatolja azt, hogy olyan jövőt tudunk építeni Szatmár megyében, amelyben a gyermekem biztonságban tud élni” – magyarázta Kovács Máté.

Elmondta, hogy számára egyetlen jelölt van csak: aki képes arra, hogy a magyar érdekeket megvédje s aki szavatolja azt, hogy Szatmár megyében a gyermeke számára is biztonságos jövőt lehessen építeni.

 

Ilyés Gyula, az RMDSZ önkormányzati főtitkárhelyettese, aki egyben a Szatmár megyei Vetés községi RMDSZ szervezetének elnöke Vetésben adta le voksát ma jelezve ezzel, hogy abban a közösségben szavaz, amelynek az érdekeit képviseli szervezeti szinten. „Fontos, hogy ebben a megmérettetésben, amikor minden jelölt erős tömeget kíván maga mögé felsorakoztatni, mi is megjelenjünk. Nekünk most a mögé a jelölt mögé kell felsorakoznunk, aki a magyar közösségünket erősíti, mutatva ezzel, hogy nem csak akarat, de erő is van a politikánk mögött. Ezt erősíti meg most minden egyes szavazat, s egyben segít elkerülni azt, hogy gyengének lássanak minket mások”.

Őri-Pákay Franciska, az RMDSZ megyei szintű ifjúsági partnerszervezetének, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnak (SZÁMIT) elnöke Lázáriban, a lakhelye szerinti szavazókörzetében adta le voksát ma reggel. „Engem arra tanítottak a szüleim, hogy mielőtt eszünkbe jutna, hogy állampolgárként jogaink vannak, előbb teljesítenünk kell a kötelezettségeinket. Számomra a szavazás nem csak jog, de egyben kötelezettség is, hiszen itt elmondhatom a véleményem, s azt, hogy mire van szükségem: erős és a közösségre odafigyelő elnökre van szükségem. Én rá szavaztam, a közösség hangjára.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ami nem öl meg
Ma, 21:00
Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 15.
Nagyszerű barátai vannak, akik szeretik és akikre mindig számíthat. Hallgasson rájuk, kezdjen pozitívan gondolni arra, mit hozhat a jövő!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...