Egyre többen járulnak az urnák elé
Utoljára módositva: 2014-11-02 15:08:42

13.30 órakor az RMDSZ párhuzamos számolási adatai szerint a szavazásra jogosultak 15,42 százaléka élt már állampolgári jogával.

 

„Természetesen ezt a lehetőséget sem hagytam ki, hogy közösségünk erős hangját szavazatom révén is hallassam. Voksomat azért adtam le, hogy közösségünk ezen az államelnök-választáson is számokban is megmutathassa erejét. Arra buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel!” – buzdított mindenkit szavazásra Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

 

 Piricsi Arthur, Sárközújlak RMDSZ-es polgármestere városában adta le voksát. Ez az első alkalom, hogy nem csak egyszerű állampolgárként, a saját és családja jóléte nevében dönt, de polgármesterként egy egész közösség jövőjét is szem előtt kellett tartania az államelnök-választáson. „Olyan jelöltre szavaztam, akinek a segítségével elérhetem azt, hogy városom lakosainak városi körülményeket tudjak biztosítani. Nekem ez az álmom, amelyet a jelöltünkkel meg tudunk valósítani” – magyarázta Sárközújlak polgármestere.

 

 Kovács Máté, a megyei tanács RMDSZ frakciójának vezetője Szatmárnémetiben az 52-es szavazókörzetben adta le voksát. „Számomra egyetlen jelölt volt a listán. Ez a jelölt képes arra, hogy megvédje a magyarság érdekeit, s ez a jelölt szavatolja azt, hogy olyan jövőt tudunk építeni Szatmár megyében, amelyben a gyermekem biztonságban tud élni” – magyarázta Kovács Máté.

Elmondta, hogy számára egyetlen jelölt van csak: aki képes arra, hogy a magyar érdekeket megvédje s aki szavatolja azt, hogy Szatmár megyében a gyermeke számára is biztonságos jövőt lehessen építeni.

 

Ilyés Gyula, az RMDSZ önkormányzati főtitkárhelyettese, aki egyben a Szatmár megyei Vetés községi RMDSZ szervezetének elnöke Vetésben adta le voksát ma jelezve ezzel, hogy abban a közösségben szavaz, amelynek az érdekeit képviseli szervezeti szinten. „Fontos, hogy ebben a megmérettetésben, amikor minden jelölt erős tömeget kíván maga mögé felsorakoztatni, mi is megjelenjünk. Nekünk most a mögé a jelölt mögé kell felsorakoznunk, aki a magyar közösségünket erősíti, mutatva ezzel, hogy nem csak akarat, de erő is van a politikánk mögött. Ezt erősíti meg most minden egyes szavazat, s egyben segít elkerülni azt, hogy gyengének lássanak minket mások”.

Őri-Pákay Franciska, az RMDSZ megyei szintű ifjúsági partnerszervezetének, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnak (SZÁMIT) elnöke Lázáriban, a lakhelye szerinti szavazókörzetében adta le voksát ma reggel. „Engem arra tanítottak a szüleim, hogy mielőtt eszünkbe jutna, hogy állampolgárként jogaink vannak, előbb teljesítenünk kell a kötelezettségeinket. Számomra a szavazás nem csak jog, de egyben kötelezettség is, hiszen itt elmondhatom a véleményem, s azt, hogy mire van szükségem: erős és a közösségre odafigyelő elnökre van szükségem. Én rá szavaztam, a közösség hangjára.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...