Egyre többen járulnak az urnák elé
Utoljára módositva: 2014-11-02 15:08:42

13.30 órakor az RMDSZ párhuzamos számolási adatai szerint a szavazásra jogosultak 15,42 százaléka élt már állampolgári jogával.

 

„Természetesen ezt a lehetőséget sem hagytam ki, hogy közösségünk erős hangját szavazatom révén is hallassam. Voksomat azért adtam le, hogy közösségünk ezen az államelnök-választáson is számokban is megmutathassa erejét. Arra buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel!” – buzdított mindenkit szavazásra Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

 

 Piricsi Arthur, Sárközújlak RMDSZ-es polgármestere városában adta le voksát. Ez az első alkalom, hogy nem csak egyszerű állampolgárként, a saját és családja jóléte nevében dönt, de polgármesterként egy egész közösség jövőjét is szem előtt kellett tartania az államelnök-választáson. „Olyan jelöltre szavaztam, akinek a segítségével elérhetem azt, hogy városom lakosainak városi körülményeket tudjak biztosítani. Nekem ez az álmom, amelyet a jelöltünkkel meg tudunk valósítani” – magyarázta Sárközújlak polgármestere.

 

 Kovács Máté, a megyei tanács RMDSZ frakciójának vezetője Szatmárnémetiben az 52-es szavazókörzetben adta le voksát. „Számomra egyetlen jelölt volt a listán. Ez a jelölt képes arra, hogy megvédje a magyarság érdekeit, s ez a jelölt szavatolja azt, hogy olyan jövőt tudunk építeni Szatmár megyében, amelyben a gyermekem biztonságban tud élni” – magyarázta Kovács Máté.

Elmondta, hogy számára egyetlen jelölt van csak: aki képes arra, hogy a magyar érdekeket megvédje s aki szavatolja azt, hogy Szatmár megyében a gyermeke számára is biztonságos jövőt lehessen építeni.

 

Ilyés Gyula, az RMDSZ önkormányzati főtitkárhelyettese, aki egyben a Szatmár megyei Vetés községi RMDSZ szervezetének elnöke Vetésben adta le voksát ma jelezve ezzel, hogy abban a közösségben szavaz, amelynek az érdekeit képviseli szervezeti szinten. „Fontos, hogy ebben a megmérettetésben, amikor minden jelölt erős tömeget kíván maga mögé felsorakoztatni, mi is megjelenjünk. Nekünk most a mögé a jelölt mögé kell felsorakoznunk, aki a magyar közösségünket erősíti, mutatva ezzel, hogy nem csak akarat, de erő is van a politikánk mögött. Ezt erősíti meg most minden egyes szavazat, s egyben segít elkerülni azt, hogy gyengének lássanak minket mások”.

Őri-Pákay Franciska, az RMDSZ megyei szintű ifjúsági partnerszervezetének, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnak (SZÁMIT) elnöke Lázáriban, a lakhelye szerinti szavazókörzetében adta le voksát ma reggel. „Engem arra tanítottak a szüleim, hogy mielőtt eszünkbe jutna, hogy állampolgárként jogaink vannak, előbb teljesítenünk kell a kötelezettségeinket. Számomra a szavazás nem csak jog, de egyben kötelezettség is, hiszen itt elmondhatom a véleményem, s azt, hogy mire van szükségem: erős és a közösségre odafigyelő elnökre van szükségem. Én rá szavaztam, a közösség hangjára.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...