Egyre többen szenvednek depresszióban az országban
Utoljára módositva: 2017-08-22 17:41:19

Nő azoknak a személyeknek a száma, akik a stressz okozta depresszió, illetve szorongás miatt szorulnak orvosi segítségre — írja a digi24.ro.

A depresszió csak orvosi kezeléssel gyógyítható

A jászvásári pszichiátriai intézet szakemberei 15 ezer ember bevonásával végeztek kutatást a témában. Az orvosok szerint minden eddiginél többen keresik fel őket szorongásra, depresszióra utaló tünetekkel. A szakértők azt állítják, ezeket a panaszokat leginkább a stresszes életmód és a munkahelyi problémák okozzák. Nem hivatalos adatok szerint Romániában egymillióra tehető a depresszióval és a szorongással küszködők száma. A vizsgálat alatt kiderült, több személy azért kereste fel a pszichiátriai intézeteket, mert munkahelyi problémáik voltak, de a váltás után sem sikerült megnyugodniuk, és beilleszkedniük az új kollégák közé. A kutatás egyik vezetője elmondta, az ilyen személyek egy idő után már saját magukkal sem foglalkoznak, majd hanyagolják gyermeküket, élettársukat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkatársai figyelmeztetnek, hogy a depresszió és a szorongás a két legfontosabb ok, amelyek megnehezítik az emberek társadalomba való beilleszkedését, illetve a hatékony munkavégzésben is gátolják az érintett személyeket. A szakemberek azt állítják, nem szégyen depresszió vagy szorongás miatt orvoshoz fordulni. A hasonló problémákkal küszködők orvosi kezelés nélkül nem tudják legyőzni a betegséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...