Együtt a jogorvoslatért
Utoljára módositva: 2013-11-14 09:52:25

A prefektus kezdeményezésére közös beadványban kérik elmaradt járandóságaik kifizetését a tanügyben dolgozók és a személyi gondozók.

 

Összehangolt fellépésre buzdít Eugeniu Avram prefektus

Szerdán hivatalában fogadta Eugeniu Avram Szatmár megyei kormánymegbízott a tanügyben dolgozók, valamint a fogyatékkal élők személyi gondozóinak képviselőit, a találkozóra ugyanakkor meghívta az elmaradt járandóságok kifizetésében illetékes hatóságok megyei vezetőit is. Amint a prefektúra közleményéből kiderül, a zárt ajtók mögött folytatott tárgyaláson részt vett Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester, Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Közpénzügyi Igazgatóság vezetője, Mariana Roman Szatmár megyei főtanfelügyelő, Ioan Drăgan, az egyetem előtti oktatásban dolgozók szakszervezetének megyei elnöke, illetve a felsorolt hatóságok és szervezetek szakértői. A megbeszélés összehívására a Cartel Alfa szakszervezeti tömörülés november 7-i tiltakozó akcióját követően került sor. A felvetett témák közül a legfontosabbak a tanügyben dolgozók béralapjának biztosítása volt, a tanügyben dolgozók bírósági úton visszaszerzett bérpótlékai kifizetéséhez szükséges pénzösszegek fedezetének előteremtése, valamint a súlyos fogyatékkal élők személyi gondozóinak járó bérek biztosítása. Miután a résztvevők előadták panaszaikat, illetve követeléseiket, Eugeniu Avram arra kérte őket, hogy forduljanak a felettes szerveikhez, és első körben igényeljenek ezektől jogorvoslatot, hátha sikerül az érintett hatóságok büdzséjének átszervezése révén kifizetni az elmaradásokat. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy a szóban forgó hatóságoknál személyesen is közbenjár a problémák mihamarabbi megoldása érdekében. A személyi gondozók bérei kapcsán szorgalmazott egy alapos felmérést annak érdekében, hogy megkíséreljék az érintett hatóságok saját bevételeiből fedezni az elmaradásokat. A prefektus elmondta: úgy döntött, hogy segítséget nyújt a panaszosoknak egy közös beadvány elkészítéséhez, melyet továbbít mind a Pénzügyminisztériumhoz, mint az Oktatásügyi Minisztériumhoz. A találkozó végén abban állapodtak meg a tárgyaló felek, hogy november 21-én ugyanebben a felállásban ismét összeülnek, hogy közösen véglegesítsék a készülő beadványt, mielőtt elküldik azt az említett szaktárcákhoz. Mint ismeretes, a szakszervezetek, illetve az érdekvédelmi szövetségek hetek óta folytatnak különféle tiltakozó akciókat a tanügyben dolgozók, illetve a személyi gondozók jogainak érvényesítése érdekében. Fő követeléseik közé tartozik az elmaradt bérek követelése mellett a kezdő tanárok fizetéseinek megemelése.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...