Együtt a jogorvoslatért
Utoljára módositva: 2013-11-14 09:52:25

A prefektus kezdeményezésére közös beadványban kérik elmaradt járandóságaik kifizetését a tanügyben dolgozók és a személyi gondozók.

 

Összehangolt fellépésre buzdít Eugeniu Avram prefektus

Szerdán hivatalában fogadta Eugeniu Avram Szatmár megyei kormánymegbízott a tanügyben dolgozók, valamint a fogyatékkal élők személyi gondozóinak képviselőit, a találkozóra ugyanakkor meghívta az elmaradt járandóságok kifizetésében illetékes hatóságok megyei vezetőit is. Amint a prefektúra közleményéből kiderül, a zárt ajtók mögött folytatott tárgyaláson részt vett Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester, Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Közpénzügyi Igazgatóság vezetője, Mariana Roman Szatmár megyei főtanfelügyelő, Ioan Drăgan, az egyetem előtti oktatásban dolgozók szakszervezetének megyei elnöke, illetve a felsorolt hatóságok és szervezetek szakértői. A megbeszélés összehívására a Cartel Alfa szakszervezeti tömörülés november 7-i tiltakozó akcióját követően került sor. A felvetett témák közül a legfontosabbak a tanügyben dolgozók béralapjának biztosítása volt, a tanügyben dolgozók bírósági úton visszaszerzett bérpótlékai kifizetéséhez szükséges pénzösszegek fedezetének előteremtése, valamint a súlyos fogyatékkal élők személyi gondozóinak járó bérek biztosítása. Miután a résztvevők előadták panaszaikat, illetve követeléseiket, Eugeniu Avram arra kérte őket, hogy forduljanak a felettes szerveikhez, és első körben igényeljenek ezektől jogorvoslatot, hátha sikerül az érintett hatóságok büdzséjének átszervezése révén kifizetni az elmaradásokat. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy a szóban forgó hatóságoknál személyesen is közbenjár a problémák mihamarabbi megoldása érdekében. A személyi gondozók bérei kapcsán szorgalmazott egy alapos felmérést annak érdekében, hogy megkíséreljék az érintett hatóságok saját bevételeiből fedezni az elmaradásokat. A prefektus elmondta: úgy döntött, hogy segítséget nyújt a panaszosoknak egy közös beadvány elkészítéséhez, melyet továbbít mind a Pénzügyminisztériumhoz, mint az Oktatásügyi Minisztériumhoz. A találkozó végén abban állapodtak meg a tárgyaló felek, hogy november 21-én ugyanebben a felállásban ismét összeülnek, hogy közösen véglegesítsék a készülő beadványt, mielőtt elküldik azt az említett szaktárcákhoz. Mint ismeretes, a szakszervezetek, illetve az érdekvédelmi szövetségek hetek óta folytatnak különféle tiltakozó akciókat a tanügyben dolgozók, illetve a személyi gondozók jogainak érvényesítése érdekében. Fő követeléseik közé tartozik az elmaradt bérek követelése mellett a kezdő tanárok fizetéseinek megemelése.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...