Együtt ünnepel a diákság
Utoljára módositva: 2018-03-14 14:53:57

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 130 középiskola pályázott sikerrel utazási támogatásért. Idén tavasszal mintegy 5500 magyarországi középiskolás diák érkezik a nemzeti ünnep alkalmából valamely, az anyaország határain túli magyar iskolához, hogy az ott élő diáktársaival közösen ünnepeljen.

 

Erdélybe, illetve Partiumba 33 középiskolai csoport utazik március folyamán. Ezzel párhuzamosan 19 külhoni iskola anyaországba tervezett utazása is támogatásban részesül.

Szatmár megyéből öt középiskola vesz részt a programban, név szerint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Iskola, mindhárman egyaránt fogadó és utazó iskolaként, illetve a Szatmárnémeti Református Gimnázium és a George Emil Palade Élelmiszeripari Szakközépiskola, melyek fogadó iskolaként jelentkeztek idén a pályázatra.

Bármely magyar középiskola benyújthatta pályázatát, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson a középiskolás utazó csoport, és közösen ünnepeljenek március 15-én. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

A szövetség 1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját magyarországi középiskolások számára. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A múlt évi Diákutaztatási Program keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 000 diákja utazhatott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...