Együtt ünnepelték a hálaadást
Utoljára módositva: 2014-12-05 10:36:12

Közösen ünnepelték a hálaadást a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a 10-es Számú Általános Iskola diákjai. A diákok úgy ismerkedtek meg ezzel az amerikai családi ünneppel, hogy közben az angolt is gyakorolták.

Játszva tanultak és ismerkedtek az ötödikesek első találkozójukon

Egyéves partnerségi kapcsolatot kötött „We’re All Friends Together” címmel nemrég a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötödik osztálya és osztályfőnökük, Schönberger Imola angoltanár a 10-es Számú Általános Iskola V. B osztályával és osztályfőnökükkel, Emődi Angéla angoltanárral. Az osztályközösségek eldöntötték, hogy a 2014/2015-ös tanévben amellett, hogy ismerkednek, barátságot kötnek, együtt ismerik meg az angol kultúrát, fejlesztik a nyelvtudásukat, miközben angol verseket és énekeket is tanulnak. Halloweenra a diákok képeslapokkal lepték meg egymást, amelyet ki-ki a saját osztályában készített, az első találkozójukra pedig csütörtök reggel, a főgimnázium ebédlőjében került sor.

Az osztályközösségek elsőként a hálaadással (Thanksgiving) ismerkedtek meg. A hagyományok szerint az amerikaiak az őszi betakarítások után adtak hálát a termésért Istennek. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják. A tanulók megtudhatták, hogy az amerikai hagyomány az európai aratási ünnepből alakult ki, de kiemelték az egészséges táplálkozás jelentőségét, úgy, ahogyan elődeink tették. Az ötödikesek otthonról vitt, házi készítésű, egészséges ételekből tízóraiztak, majd kommunikációs játékokat játszottak — természetesen angol nyelven.

A tanulók bemutatkoztak egymásnak, majd nem csak elmondták, hogy miért hálásak, hanem egy közös táblára is kifüggesztették ezeket. Azért, hogy még jobban megismerhessék egymást és összebarátkozhassanak, vegyes csoportokban vettek részt a játékokban, valamint angol nyelvű éneket is tanultak.

„Nagyon jól sikerült az első találkozó, a tanulók remekül érezték magukat, és nem utolsósorban nagyon sok új ismeretre tettek szert. A következő találkozóra a téli vakáció után kerül majd sor, ahol már barátokként üdvözölhetik egymást a gyerekek” — magyarázták lapunknak az ötödikesek tanárai.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 24.
Változtatni szeretne, és úgy érzi, ezeknek gyökeres változásoknak kell lenniük. Egyelőre érje be apróságokkal és meglátja majd, hogy ezek is elegendőek.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...