Együtt ünnepelték a hálaadást
Utoljára módositva: 2014-12-05 10:36:12

Közösen ünnepelték a hálaadást a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a 10-es Számú Általános Iskola diákjai. A diákok úgy ismerkedtek meg ezzel az amerikai családi ünneppel, hogy közben az angolt is gyakorolták.

Játszva tanultak és ismerkedtek az ötödikesek első találkozójukon

Egyéves partnerségi kapcsolatot kötött „We’re All Friends Together” címmel nemrég a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötödik osztálya és osztályfőnökük, Schönberger Imola angoltanár a 10-es Számú Általános Iskola V. B osztályával és osztályfőnökükkel, Emődi Angéla angoltanárral. Az osztályközösségek eldöntötték, hogy a 2014/2015-ös tanévben amellett, hogy ismerkednek, barátságot kötnek, együtt ismerik meg az angol kultúrát, fejlesztik a nyelvtudásukat, miközben angol verseket és énekeket is tanulnak. Halloweenra a diákok képeslapokkal lepték meg egymást, amelyet ki-ki a saját osztályában készített, az első találkozójukra pedig csütörtök reggel, a főgimnázium ebédlőjében került sor.

Az osztályközösségek elsőként a hálaadással (Thanksgiving) ismerkedtek meg. A hagyományok szerint az amerikaiak az őszi betakarítások után adtak hálát a termésért Istennek. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják. A tanulók megtudhatták, hogy az amerikai hagyomány az európai aratási ünnepből alakult ki, de kiemelték az egészséges táplálkozás jelentőségét, úgy, ahogyan elődeink tették. Az ötödikesek otthonról vitt, házi készítésű, egészséges ételekből tízóraiztak, majd kommunikációs játékokat játszottak — természetesen angol nyelven.

A tanulók bemutatkoztak egymásnak, majd nem csak elmondták, hogy miért hálásak, hanem egy közös táblára is kifüggesztették ezeket. Azért, hogy még jobban megismerhessék egymást és összebarátkozhassanak, vegyes csoportokban vettek részt a játékokban, valamint angol nyelvű éneket is tanultak.

„Nagyon jól sikerült az első találkozó, a tanulók remekül érezték magukat, és nem utolsósorban nagyon sok új ismeretre tettek szert. A következő találkozóra a téli vakáció után kerül majd sor, ahol már barátokként üdvözölhetik egymást a gyerekek” — magyarázták lapunknak az ötödikesek tanárai.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Verdák 3.
Ma, 16:55
A legendás Villám McQueen egyszer csak ráeszmél, hogy partvonalra szorították imádott sportágának szélsebes ifjú versenyzői. Hogy ismét régi dicsőségében tündökölhessen, egy lelkes fiatal szerelő, Cruz Ramirez segítségéért folyamodik, aki tudja, miként lehet McQueen újra nyerő. A néhai Hudson Doki tanításai által is erősítve a #95-ös verda egy bajnok szívével bizonyítja a Szelep Kupa legjelentősebb futamán, hogy még nem áldozott le a napja!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Transformers: Az utolsó lovag
Ma, 19:00
AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager (Mark Wahlberg), Űrdongó, egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins) és egy oxfordi professzor (Laura Haddock). Mindenki éle
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. június 29.
Akkor beszéljen az érintettekkel, ha már lecsillapodott a haragja! Addig félő, hogy olyasmit mondana, ami hosszú időre lehetetlenné tenné a kapcsolatukat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. június 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 kg vaníliafagylalt (dobozos), 5 dkg fehér csokoládé. Az öntethez: 50 dkg érett eper, 1 db citrom, 1 ...