Együtt ünnepeltek Mikolában
Utoljára módositva: 2012-05-09 13:43:02

Pusztadaróci, ákosi és helyi diákok együtt ünnepelték Európa Napját tegnap a mikolai kultúrotthonban.

 

A három település iskolájának a történelem tanárai által rendezett foglalkozáson tíz ákosi nyolcadikos, tizenegy daróci 6–8. osztályos, illetve tizenkét mikolai 6–8. osztályos diák előbb egy tesztet töltöttek ki, amelyben az kontinensről, illetve az Európai Unióról szerzett tudásukról adtak számot, majd plakátokat készítettek az esemény kapcsán.

Monica Ştef a mikolai, Simona Iederan a pusztadaróci, illetve Speth Mária az ákosi iskola tanára az egyetemi évek alatt is csoporttársak voltak, és a 2011/12-es tanév elején döntöttek arról, hogy történelem témában együttműködésre lépnek. Ősszel Ákoson emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól, április elején, az Iskola másként országos tanügyi program keretében középkori jelmezbemutatót rendeztek a pusztadaróci sportteremben, tegnap pedig Mikolában, Európa Napján zárták a tevékenységsorozatot. „Szeretnénk, hogy ez az együttműködés a következő években is folytatódjék, és reméljük, hogy a következő tanévtől más iskolák is csatlakoznak a kezdeményezéshez, így színesebbé tehetjük a programsorozatot” – mondta lapunknak Simona Iederan.

A tevékenységek megszervezését egyébként az iskolák támogatták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...