Együttműködéssé lett a sikertelen pályázat
Utoljára módositva: 2019-08-19 16:06:19

Friss kedvenceikkel, azaz a legújabb képalkotásaikat tartalmazó kiállításukkal látogattak el Nagykárolyba, a Károlyi-kastélyba a nyíregyházi Helios-Art Fotóklub tagjai. A tárlatnyitót szombat délután tartották meg.

A házigazdák részéről Bikfalvi Zsolt, a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke üdvözölte a családias alkalmon megjelenteket. Elmondta, hogy a véletlennek köszönhető az együttműködés, illetve a tárlat ittléte. Történetesen a két klub egy határon átívelő projekt keretében bukkant egymásra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a közös elképzelés — felszerelés-bővítés, táborozás, szalonok rendezése — az anyagi keret szűkössége okán nem valósul meg, ám cserébe barátságra leltek. „Cserében van együttműködés, és erre kell, lehet építkeznünk” — zárta optimistán az üdvözlést az egyesület alelnöke. A vendégek részéről Sikolya Tibor, a Helios-Art elnöke, illetőleg Balogh Gábor egyesületi tag szólt. Elmondták, hogy a nagykárolyi bemutatkozó tárlatuk keretében 76 alkotás tekinthető meg, mindannyi a klub tagjainak alkotása. Két részre osztható a kiállítás, az egyik teremben tematikai, technikai és minden egyéb tekintetben vegyes az összkép — azaz a klub tagjainak az alkotásait találjuk. A másik, hátsó teremben pedig Baloghné dr. Kovács Matild és Balogh Gábor közös egyéni tárlata tekinthető meg. A további kiállítók: Horváth Miklós, Jánosik István Tamás, Koncz András, Németh Péter, Sikolya Tibor és Zima Sándor. A kiállított fotóalkotások között, az egyéni tárlat keretében egyébként különleges eljárással nyomtatottakat is találhatunk: a tömbházbeli életet feldolgozó képeket úgynevezett ciánnyomtatással készítették — elmosódottak, megkettőzött, sőt, megháromszorozott hatásúak így a képek, talán mintegy ezzel is jelezve azt, milyen érzés egy panelrengetegben élni.

A tárlat szervezője a Vénig Laci bácsi életművéhez origóként viszonyuló nagykárolyi fotósklub, amelyet ebben is támogatott a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ. Utóbbi szervezet vezetőjének, Dragoş Georgescunak éppen szombaton, a határ másik oldalán, Nyírbátorban nyílt tárlata. (Ő is tagja a nagykárolyi fotóklubnak.) A nyíregyháziak kiállítását a hónap végéig lehet megtekinteni a kastélyban, értelemszerűen a múzeum nyitvatartási rendjének megfelelően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...