Együttműködéssé lett a sikertelen pályázat
Utoljára módositva: 2019-08-19 16:06:19

Friss kedvenceikkel, azaz a legújabb képalkotásaikat tartalmazó kiállításukkal látogattak el Nagykárolyba, a Károlyi-kastélyba a nyíregyházi Helios-Art Fotóklub tagjai. A tárlatnyitót szombat délután tartották meg.

A házigazdák részéről Bikfalvi Zsolt, a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke üdvözölte a családias alkalmon megjelenteket. Elmondta, hogy a véletlennek köszönhető az együttműködés, illetve a tárlat ittléte. Történetesen a két klub egy határon átívelő projekt keretében bukkant egymásra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a közös elképzelés — felszerelés-bővítés, táborozás, szalonok rendezése — az anyagi keret szűkössége okán nem valósul meg, ám cserébe barátságra leltek. „Cserében van együttműködés, és erre kell, lehet építkeznünk” — zárta optimistán az üdvözlést az egyesület alelnöke. A vendégek részéről Sikolya Tibor, a Helios-Art elnöke, illetőleg Balogh Gábor egyesületi tag szólt. Elmondták, hogy a nagykárolyi bemutatkozó tárlatuk keretében 76 alkotás tekinthető meg, mindannyi a klub tagjainak alkotása. Két részre osztható a kiállítás, az egyik teremben tematikai, technikai és minden egyéb tekintetben vegyes az összkép — azaz a klub tagjainak az alkotásait találjuk. A másik, hátsó teremben pedig Baloghné dr. Kovács Matild és Balogh Gábor közös egyéni tárlata tekinthető meg. A további kiállítók: Horváth Miklós, Jánosik István Tamás, Koncz András, Németh Péter, Sikolya Tibor és Zima Sándor. A kiállított fotóalkotások között, az egyéni tárlat keretében egyébként különleges eljárással nyomtatottakat is találhatunk: a tömbházbeli életet feldolgozó képeket úgynevezett ciánnyomtatással készítették — elmosódottak, megkettőzött, sőt, megháromszorozott hatásúak így a képek, talán mintegy ezzel is jelezve azt, milyen érzés egy panelrengetegben élni.

A tárlat szervezője a Vénig Laci bácsi életművéhez origóként viszonyuló nagykárolyi fotósklub, amelyet ebben is támogatott a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ. Utóbbi szervezet vezetőjének, Dragoş Georgescunak éppen szombaton, a határ másik oldalán, Nyírbátorban nyílt tárlata. (Ő is tagja a nagykárolyi fotóklubnak.) A nyíregyháziak kiállítását a hónap végéig lehet megtekinteni a kastélyban, értelemszerűen a múzeum nyitvatartási rendjének megfelelően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...