Együttműködést javasol az ellenzéknek és más közéleti szereplőknek az USR PLUS 2020
Utoljára módositva: 2019-06-27 12:24:12

Felelős kormányzás előkészítése céljából kezdeményez együttműködési megállapodást az USR PLUS 2020 szövetség.

Az USR PLUS 2020 szövetség nyílt levelében ‘felelős politikai párbeszédre’ hívja az ellenzéki pártokat és mindazokat a közéleti szereplőket, akik szeretnének csatlakozni az Egységes Románia projekthez, amely az ellenzék kormányprogramjának alapját fogja képezni.

A szövetség arra kéri az ellenzéket, hogy lássa be az összefogás szükségességét, és a román választópolgároknak biztos alternatívát kínáljon, amely megteremti a ‘nyolc évnyi stabilitás, a szilárd többség és a kompetens kormány’ lehetőségét.

“Az a célunk, hogy olyan politikai erőkként lépjünk fel, amelyek ezt a politikai szempontot a személyes vagy pártérdek fölé helyezik. A romániai társadalomnak egy hosszú távú, kompetens kormányzásban érdekelt politikai alternatívát szeretnénk kínálni’ – olvasható a dokumentumban.

Az államelnöki választásokat előkészítő kampányt az USR PLUS 2020 szövetség ‘pozitívnak’ képzeli el, amely a korrupcióellenes harcra és a román állam reformjának folytatására, az oktatás, az egészségügy és az infrastruktúra fejlesztésére koncentrál.

A levél aláírói szerint a helyhatósági választásokkor az ellenzéknek úgy kell együttműködnie, hogy minden településen megnyerje a választásokat, ehhez pedig a leghozzáértőbb jelöltek állítására lesz szükség. Ugyanakkor a parlamenti választásokra ‘kompetens és feddhetetlen’ politikusok jelölését javasolják a dokumentum megszövegezői, hogy legalább négy évig biztosított legyen a szilárd parlamenti többség és a stabil kormányzás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...