Éjszaka dolgoznak a Gogán
Utoljára módositva: 2019-09-10 13:18:46

Pár nap, és éjszaka fognak dolgozni a csatornacsőcserén, olyan fázisba érkeznek a munkával, amit nem kell feltétlenül nappal végezni.

Reagált a városvezetés, a kivitelező és Apaserv a szatmárnémeti Octavian Goga sugárúton folyó csatornahálózat-felújítás miatti torlódásra: hétfőről keddre virradó éjszakától kezdődően át fognak állni az éjszakai munkavégzésre, és nappal teljes szélességében meg fogják nyitni az utcát a forgalom előtt.

Megkérdeztük Matúz Bélát, az Apaserv Rt. technikai igazgatóját, hogy ha észrevették, mekkora problémát okoz a Goga sugárút lezárása, miért nem kötelezték korábban is éjszakai munkavégzésre a céget. A mérnök szerint már eredetileg is beszéltek erről a cég illetékeseivel, de mostanáig olyan munkafázist végeztek, ami nem tette lehetővé az éjszakai munkát: használtvíz-hozamot is mérniük kellett, amit elvégezni csak a nappali órákban releváns. Már azzal is nagy előnyhöz jutottak, hangsúlyozta Matúz, hogy feltárás nélkül zajlik a munka, feleannyi időbe és pénzbe kerül, mint ha ásnának. Ez a cég másfél millió lejért vállalta el azt a munkát, amit az első közbeszerzésen hárommillió lejért sem akart elvállalni egyik sem.

A feltárás nélküli munka azért is jó, mutatott rá Matúz, mert olyan mélyen van a Goga sugárúton a vezeték, hogy az ásás a szomszédságában lévő házak alapját is veszélyeztette volna, így viszont csak ott lesz ásás, ahol feltétlenül muszáj.

A tartós eredmény érdekében az itteni vízvezetéket már tavaly a járdák alá költöztették, mert volt olyan csatornacső-repedés, ami amiatt következett be, mert a szintén öreg vízvezeték eltört, és a kiömlő víz alámosta a szennyvízvezetéket, míg az végül saját súlya miatt elrepedt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...