Éjszaka dolgoznak a Gogán
Utoljára módositva: 2019-09-10 13:18:46

Pár nap, és éjszaka fognak dolgozni a csatornacsőcserén, olyan fázisba érkeznek a munkával, amit nem kell feltétlenül nappal végezni.

Reagált a városvezetés, a kivitelező és Apaserv a szatmárnémeti Octavian Goga sugárúton folyó csatornahálózat-felújítás miatti torlódásra: hétfőről keddre virradó éjszakától kezdődően át fognak állni az éjszakai munkavégzésre, és nappal teljes szélességében meg fogják nyitni az utcát a forgalom előtt.

Megkérdeztük Matúz Bélát, az Apaserv Rt. technikai igazgatóját, hogy ha észrevették, mekkora problémát okoz a Goga sugárút lezárása, miért nem kötelezték korábban is éjszakai munkavégzésre a céget. A mérnök szerint már eredetileg is beszéltek erről a cég illetékeseivel, de mostanáig olyan munkafázist végeztek, ami nem tette lehetővé az éjszakai munkát: használtvíz-hozamot is mérniük kellett, amit elvégezni csak a nappali órákban releváns. Már azzal is nagy előnyhöz jutottak, hangsúlyozta Matúz, hogy feltárás nélkül zajlik a munka, feleannyi időbe és pénzbe kerül, mint ha ásnának. Ez a cég másfél millió lejért vállalta el azt a munkát, amit az első közbeszerzésen hárommillió lejért sem akart elvállalni egyik sem.

A feltárás nélküli munka azért is jó, mutatott rá Matúz, mert olyan mélyen van a Goga sugárúton a vezeték, hogy az ásás a szomszédságában lévő házak alapját is veszélyeztette volna, így viszont csak ott lesz ásás, ahol feltétlenül muszáj.

A tartós eredmény érdekében az itteni vízvezetéket már tavaly a járdák alá költöztették, mert volt olyan csatornacső-repedés, ami amiatt következett be, mert a szintén öreg vízvezeték eltört, és a kiömlő víz alámosta a szennyvízvezetéket, míg az végül saját súlya miatt elrepedt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...