×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Éjszaka dolgoznak a Gogán

2019.08.24 - 08:31
Megosztas :
 • Éjszaka dolgoznak a Gogán

  Pár nap, és éjszaka fognak dolgozni a csatornacsőcserén, olyan fázisba érkeznek a munkával, amit nem kell feltétlenül nappal végezni.

  Reagált a városvezetés, a kivitelező és Apaserv a szatmárnémeti Octavian Goga sugárúton folyó csatornahálózat-felújítás miatti torlódásra: hétfőről keddre virradó éjszakától kezdődően át fognak állni az éjszakai munkavégzésre, és nappal teljes szélességében meg fogják nyitni az utcát a forgalom előtt.

  Megkérdeztük Matúz Bélát, az Apaserv Rt. technikai igazgatóját, hogy ha észrevették, mekkora problémát okoz a Goga sugárút lezárása, miért nem kötelezték korábban is éjszakai munkavégzésre a céget. A mérnök szerint már eredetileg is beszéltek erről a cég illetékeseivel, de mostanáig olyan munkafázist végeztek, ami nem tette lehetővé az éjszakai munkát: használtvíz-hozamot is mérniük kellett, amit elvégezni csak a nappali órákban releváns. Már azzal is nagy előnyhöz jutottak, hangsúlyozta Matúz, hogy feltárás nélkül zajlik a munka, feleannyi időbe és pénzbe kerül, mint ha ásnának. Ez a cég másfél millió lejért vállalta el azt a munkát, amit az első közbeszerzésen hárommillió lejért sem akart elvállalni egyik sem.

  A feltárás nélküli munka azért is jó, mutatott rá Matúz, mert olyan mélyen van a Goga sugárúton a vezeték, hogy az ásás a szomszédságában lévő házak alapját is veszélyeztette volna, így viszont csak ott lesz ásás, ahol feltétlenül muszáj.

  A tartós eredmény érdekében az itteni vízvezetéket már tavaly a járdák alá költöztették, mert volt olyan csatornacső-repedés, ami amiatt következett be, mert a szintén öreg vízvezeték eltört, és a kiömlő víz alámosta a szennyvízvezetéket, míg az végül saját súlya miatt elrepedt.

  Princz Csaba

  Cookie