Elballagtak a 8.-os kalazancisok
Utoljára módositva: 2019-06-11 10:59:58

A cselekvésre ösztönző, az értékeket közvetítő oktatási intézményről szóltak a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum nyolcadikos osztályközösségének ballagási ünnepségén.

A felekezeti iskolában ez alkalommal 27 tanuló végzett. Pénteken szentmise keretében búcsúztak el — sokuk esetében ideiglenesen (hiszen a kilencedik osztályt is végezhetik ott) — az oktatási intézménytől. Nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök mutatta be a legszentebb áldozatot. Szentbeszédet a diákok lelki gondozója, ft. Simon Attila spirituális mondott. Kocsis Aliz igazgató beszédében kiemelte: „Ezek az évek, a hagyomány, az értékek, amelyekbe itt belenőhettetek, azok a gyökerek, amelyek biztosítják, hogy tovább növekedhessetek, fejlődjetek, és majd termést hozzatok. S hogyan járul hozzá ehhez az iskola? Azzal, amit adhat és ad is nektek: inspirál, tanulásra hív, cselekvésre késztet, tapasztalattá, tudássá, mintává tömörödő élményeket, értékeket közvetít, és közben elsődleges küldetéseként Istenhez vezet. Az itt szerzett élmények, a képviselt értékek segítenek hozzá benneteket, hogy ezután is, már nem gyermekként, hanem fiatalként megtaláljátok, úgymond rákapcsolódjatok azokra az erőforrásokra, amelyek mindannyiunkat táplálnak, amelyek létfontosságúak számunkra” — fogalmazott.

A továbbiakban Vinkler Valter osztályfőnök adta át a díjakat a tanulmányi eredményekért, illetőleg a különdíjakat az iskolai tevékenységekért. A rendezvény a Szent László Közösségi Házban folytatódott, a ballagók műsorán részt vettek a tanárok, szülők, testvérek és rokonok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...