Elballagtak a Kölcsey végzősei
Utoljára módositva: 2013-05-31 10:09:16

Több százan vettek részt tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenkettedikes évfolyamának ballagásán. A búcsúünnepséget — a félelmek ellenére — végül mégsem mosott el az eső.

 

Hat osztály 155 végzős diákja vett búcsút tegnap az iskolától

Május 30-án délután négykor csengettek be utoljára a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei végzőseinek, akik a gimnáziumzáró osztályfőnöki óra után ünnepélyes keretek között vettek búcsút az iskolától, fiatalabb diáktársaiktól és a tanári kar tagjaitól. A ballagók nevében a tanári szobában Marián Ágnes mondott köszönetet a Kölcsey tanári közösségének, Dari Andrea és Annamária pedig egy énekszámot adott elő. Laczka Zoltán és Bertici Benjámin az igazgatóság tagjainak nyújtott át virágot a végzősök tiszteletének jeléül. Ezt követően minden osztály 2 fős képviselete és osztályfőnöke rótta le tiszteletét a nagy elődök előtt, megkoszorúzva az iskolában található emlékhelyeket. Az A osztály képviselői az elhunyt tanárok és diákok emlékét őrző táblánál helyeztek el virágot, a B-sek Kölcsey szobrát, a C-sek Szilágyi Domokosét, a D-sek Páskándi Gézáét, míg az E-sek Kaffka Margit szobrát koszorúzták meg, az F osztály küldöttsége pedig Luby Margit emléktáblájánál tisztelgett. Ezt követően az iskola vezetősége és a díszvendégek után a végzős osztályok kivonultak az udvarra, ahol elsőként Pataki Enikő igazgató búcsúüzenetét hallgatták meg, majd Pataki Csaba szenátor, Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, illetve Zsók Csaba, az iskola szülői bizottságának elnöke szólalt fel. A végzősök nevében Galiger Barbara mondott köszönetet, majd Komsa Tamás szavalt. A tizenegyedikesek képviseletében Koncz Kriszta búcsúzott, majd Bálint Zsuzsa aligazgató osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. A 11.-esek alkalmi kórusának fellépése után a végzősök átadták az iskola szimbolikus kulcsát a következő évfolyamnak. A Kölcsey tantestülete nevében szellemi útravalóul Sárándi Annamária tanárnő mondta el Bajor Andor Siető órák című novelláját. A ballagás a díjkiosztóval zárult, melynek keretében Kürti Tünde tanárnő vezényletével 42-en részesültek elismerésben.

 

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...