Elballagtak a Kölcsey végzősei
Utoljára módositva: 2013-05-31 10:09:16

Több százan vettek részt tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenkettedikes évfolyamának ballagásán. A búcsúünnepséget — a félelmek ellenére — végül mégsem mosott el az eső.

 

Hat osztály 155 végzős diákja vett búcsút tegnap az iskolától

Május 30-án délután négykor csengettek be utoljára a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei végzőseinek, akik a gimnáziumzáró osztályfőnöki óra után ünnepélyes keretek között vettek búcsút az iskolától, fiatalabb diáktársaiktól és a tanári kar tagjaitól. A ballagók nevében a tanári szobában Marián Ágnes mondott köszönetet a Kölcsey tanári közösségének, Dari Andrea és Annamária pedig egy énekszámot adott elő. Laczka Zoltán és Bertici Benjámin az igazgatóság tagjainak nyújtott át virágot a végzősök tiszteletének jeléül. Ezt követően minden osztály 2 fős képviselete és osztályfőnöke rótta le tiszteletét a nagy elődök előtt, megkoszorúzva az iskolában található emlékhelyeket. Az A osztály képviselői az elhunyt tanárok és diákok emlékét őrző táblánál helyeztek el virágot, a B-sek Kölcsey szobrát, a C-sek Szilágyi Domokosét, a D-sek Páskándi Gézáét, míg az E-sek Kaffka Margit szobrát koszorúzták meg, az F osztály küldöttsége pedig Luby Margit emléktáblájánál tisztelgett. Ezt követően az iskola vezetősége és a díszvendégek után a végzős osztályok kivonultak az udvarra, ahol elsőként Pataki Enikő igazgató búcsúüzenetét hallgatták meg, majd Pataki Csaba szenátor, Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, illetve Zsók Csaba, az iskola szülői bizottságának elnöke szólalt fel. A végzősök nevében Galiger Barbara mondott köszönetet, majd Komsa Tamás szavalt. A tizenegyedikesek képviseletében Koncz Kriszta búcsúzott, majd Bálint Zsuzsa aligazgató osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. A 11.-esek alkalmi kórusának fellépése után a végzősök átadták az iskola szimbolikus kulcsát a következő évfolyamnak. A Kölcsey tantestülete nevében szellemi útravalóul Sárándi Annamária tanárnő mondta el Bajor Andor Siető órák című novelláját. A ballagás a díjkiosztóval zárult, melynek keretében Kürti Tünde tanárnő vezényletével 42-en részesültek elismerésben.

 

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...