Elballagtak a Kölcsey végzősei
Utoljára módositva: 2013-05-31 10:09:16

Több százan vettek részt tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenkettedikes évfolyamának ballagásán. A búcsúünnepséget — a félelmek ellenére — végül mégsem mosott el az eső.

 

Hat osztály 155 végzős diákja vett búcsút tegnap az iskolától

Május 30-án délután négykor csengettek be utoljára a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei végzőseinek, akik a gimnáziumzáró osztályfőnöki óra után ünnepélyes keretek között vettek búcsút az iskolától, fiatalabb diáktársaiktól és a tanári kar tagjaitól. A ballagók nevében a tanári szobában Marián Ágnes mondott köszönetet a Kölcsey tanári közösségének, Dari Andrea és Annamária pedig egy énekszámot adott elő. Laczka Zoltán és Bertici Benjámin az igazgatóság tagjainak nyújtott át virágot a végzősök tiszteletének jeléül. Ezt követően minden osztály 2 fős képviselete és osztályfőnöke rótta le tiszteletét a nagy elődök előtt, megkoszorúzva az iskolában található emlékhelyeket. Az A osztály képviselői az elhunyt tanárok és diákok emlékét őrző táblánál helyeztek el virágot, a B-sek Kölcsey szobrát, a C-sek Szilágyi Domokosét, a D-sek Páskándi Gézáét, míg az E-sek Kaffka Margit szobrát koszorúzták meg, az F osztály küldöttsége pedig Luby Margit emléktáblájánál tisztelgett. Ezt követően az iskola vezetősége és a díszvendégek után a végzős osztályok kivonultak az udvarra, ahol elsőként Pataki Enikő igazgató búcsúüzenetét hallgatták meg, majd Pataki Csaba szenátor, Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, illetve Zsók Csaba, az iskola szülői bizottságának elnöke szólalt fel. A végzősök nevében Galiger Barbara mondott köszönetet, majd Komsa Tamás szavalt. A tizenegyedikesek képviseletében Koncz Kriszta búcsúzott, majd Bálint Zsuzsa aligazgató osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. A 11.-esek alkalmi kórusának fellépése után a végzősök átadták az iskola szimbolikus kulcsát a következő évfolyamnak. A Kölcsey tantestülete nevében szellemi útravalóul Sárándi Annamária tanárnő mondta el Bajor Andor Siető órák című novelláját. A ballagás a díjkiosztóval zárult, melynek keretében Kürti Tünde tanárnő vezényletével 42-en részesültek elismerésben.

 

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...