Elballagtak az elméletisek
Utoljára módositva: 2019-06-02 21:50:10

Szatmár megye legnépesebb oktatási intézményének, a Nagykárolyi Elméleti Líceumnak a tizenkettedikesei is elballagtak, s a szokásokhoz híven idén is nagyszabású rendezvény keretében hagyták maguk mögött a középiskolát.

A három magyar tagozatos osztályközösség tagjai szentmiseáldozat bemutatásával alapozták meg az esemény lelkületét péntek reggel. (Ebben a középiskolában az ökumené szellemében az a szokás, hogy egyik évben római katolikus, míg a következőben református istentiszteleten vesznek részt egységesen a végzősök… Idén a Kalazanci Szent József-templomban tartották meg az évzáró misét.) A továbbiakban sort kerítettek az utolsó osztályfőnöki órákra, majd kicsengettek — többször is, hosszasan, hangosan. A hat végzős osztály az udvarra vonult énekelve — sok száz szülő, ismerős várt rájuk. A tanintézmény és civil szervezetek nevében díjazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat — volt belőlük szép számmal. Megejtették az ilyenkor szokásos búcsúbeszédeket, majd a végzősök átadták a jelenlegi tizenegyedikeseknek az iskolát, az azt jelképező kulcsot.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...