Eldönthetik az első helyet
Utoljára módositva: 2014-05-27 19:44:47

Egyetlen mérkőzést rendeznek szerdán a labdarúgó Liga 2 2-es Csoportjának alsóházában, ugyanis a FRF nem programálta az aradiak motrui meccsét. Az Olimpia FC 18 órától az FC Bihort fogadja.

A váradiak a hónap elején legyőzték a szatmári legénységet

A Nagyváradi FC Bihor lesz szerdán 18 órától a Szatmárnémeti Olimpia FC ellenfele a labdarúgó Liga 2 alsóházi rangadóján. Három fordulóval az idényzárás előtt ugyanis felkapaszkodott a második helyre a bihari együttes és négy pont választja el a „sárga–kékektől”. Ugyanakkor Csik Tibor vezetőedző tanítványai eldönthetik a csoportelsőséget is, amely a szezon táblázatának a hetedik helyével ér majd fel. Másrészt az Olimpia FC legénysége visszavágnak a nagyváradiaknak a május 3-i vereségért, a szatmáriaknak ugyanis az volt az egyetlen pontvesztesége a rájátszásban.

Csik Tibi lapunk kérdésére elmondta, hogy szeretnék áthozni a szombati jó játékot, amikor az Olimpia FC 2–0-ra verte a CS Mioveni-t Piteşti-en. „A fiúk az elmúlt fordulóban is bizonyították, hogy tudnak harcolni és jól játszani. Komolyan veszik a feladatukat még akkor is, ha csak a hetedik hely megszerzése a tét. Szeretnénk áthozni az elmúlt szombati teljesítményt és eldönteni a csoportelső sorsát” – nyilatkozta a szakvezető.

Harc Marţiannal

Közben a szatmári klub „harcot” indított az Aradi UTA ellen, Andrei Marţian, a Maros–menti egyesület főrészvényese ugyanis fogadási csalással gyanúsította meg az Olimpia FC-t. Marţian szerint a szatmáriak odaadták volna a szatmári mérkőzést az UTÁ-nak, ezzel búsás összeget markoltak volna fel a fogadóirodáktól. A részvényes állítása szerint, ezért tiltotta meg az első számú csapatának, hogy pályára lépjen Szatmáron, ahol végül a juniorok 4–0-ra kaptak ki. Az Olimpia FC klub hírnevét meggyalázó nyilatkozat miatt a szatmári elnökség úgy döntött, hogy panaszt nyújt be a Román Labdarúgó Szövetséghez (FRF) Marţian ellen. „Nem mi felelünk más klubok problémás belső ügyei miatt. Mi sem engedjük meg senkinek, hogy lejárassa a mi együttesünket. Az Olimpia FC a pályán szerzi a pontokat a játékosok és a szakmai stáb áldozatos munkája révén. Panaszt nyújtunk be FRF-hez és kérni fogjuk, hogy járjanak el az aradi klubvezető ügyében” – olvasható az Olimpia FC közleményében, amelyet Dan Băbuţ Domuţa, a „sárga–kékek” elnöke írt alá.

A 2-es Csoport alsóházi szériájában egyébként a szatmári lesz az egyetlen mérkőzés, a FRF ugyanis nem programálta a Minerul Motru – Aradi UTA bajnokit.

Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, alsóházi (play–out) csoport, 8. forduló

Szatmárnémeti Olimpia FC – Nagyváradi FC Bihor

Játékvezetők: Teodora Albon – Kolozsvár

Asszisztensek: Tunyogi Ferenc – Zilah, Radu Despa – Nagybánya

Cserebíró: Cristian Codrea – Nagybánya

Megfigyelők: Grigore Tomoioagă – Râmnicu Vâlcea, Lucian Bălan – Nagybánya).

1.

Olimpia

15

10

3

2

25–10

33

2.

Bihor

16

8

5

3

24–13

29

3.

Mioveni

16

8

4

4

24–15

28

4.

UTA

15

4

3

8

13–25

15

5.

Motru

16

2

4

10

14–22

10

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...