Elébe menni az életnek
Utoljára módositva: 2014-04-16 11:29:10

Keresztúti ájtatosságot végzett a szatmári katolikus fiatalság virágvasárnap este, a Kálvária-templom udvarán. A nagyböjt ötödik vasárnapján a keresztény megújulásra figyeltek.

Közös keresztutat jártak a katolikus fiatalok

 

Együtt készült a szatmári katolikus fiatalság a nagyböjti vasárnapok során, imaórákkal ébresztették az ünnep hangulatát, elmélkedtek a bizonytalanságról, a kalandról, a találkozásról, a tisztánlátásról — ezek a fogalmak álltak az imaórák középpontjában. Nagyböjt ötödik vasárnapján, a bűnbánati liturgia során már az „új életre” figyeltek, a húsvéti keresztény megújulásra, mindezeket pedig virágvasárnap, keresztúti ájtatossággal tették élő, meggyőző élménnyé.

A Kálvária-templom udvarán este nyolc órakor találkoztak, stációról stációra elmélkedve végig a szenvedés történetét. A szabad téren felcsendülő énekek, imák különlegessé tették a tavaszi estét, a fiataloknak szóló gondolatok vívódásokat, valós élethelyzeteket mutattak meg, melyeket mind felold Krisztus keresztje. Benne értelmet kap a fájdalom, elviselhetővé válnak a mindennapi és kiemelkedő problémák, a halál pedig életté válik. Erről szólt imájában a keresztúti ájtatosságot vezető Ft. Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész, az esemény végén, a kereszt felé fordulva, elé térdelve: „Uram Jézus, Te nem az üres sírban, hanem itt vagy velünk az Oltáriszentségben. Minden szentmisében a halálodat hirdetjük, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz. A szentmise végén küldesz bennünket életünk Galileájába, otthonainkba, munkahelyeinkre, kapcsolatainkba, nehézségeink közé, mert ezeken a területeken ismét viszontláthatunk Téged. Mi pedig lélekben sietve visszük az örömhírt, feltámadásodról tanúskodva, őrizve az egységet az apostoli közösséggel, az Egyházzal. Jézusom, köszönöm neked ezt a keresztutat. Köszönöm, hogy felismertem keresztjeimet, melyeket naponta vállamra kell vennem, és melyekkel követhetlek Téged. Most már tudom, hogyan kell őket elfogadni, hogyan kell lemondani, elbocsátani és szeretni. Most már tudom, hogyan kell a világnak meghalnom, és elébe mennem az életnek. Köszönöm, hogy most már úton vagyok országod felé, hogy igazán a Te gyermekeddé és a Te örömöddé válhassak, mostantól fogva mindörökké. Ámen””

Nagyböjti imaórákat a nagykárolyi ifjúság is végzett, de az egyházmegye más részein is találkoztak, együtt elmélkedtek a fiatalok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...