Elébe menni az életnek
Utoljára módositva: 2014-04-16 11:29:10

Keresztúti ájtatosságot végzett a szatmári katolikus fiatalság virágvasárnap este, a Kálvária-templom udvarán. A nagyböjt ötödik vasárnapján a keresztény megújulásra figyeltek.

Közös keresztutat jártak a katolikus fiatalok

 

Együtt készült a szatmári katolikus fiatalság a nagyböjti vasárnapok során, imaórákkal ébresztették az ünnep hangulatát, elmélkedtek a bizonytalanságról, a kalandról, a találkozásról, a tisztánlátásról — ezek a fogalmak álltak az imaórák középpontjában. Nagyböjt ötödik vasárnapján, a bűnbánati liturgia során már az „új életre” figyeltek, a húsvéti keresztény megújulásra, mindezeket pedig virágvasárnap, keresztúti ájtatossággal tették élő, meggyőző élménnyé.

A Kálvária-templom udvarán este nyolc órakor találkoztak, stációról stációra elmélkedve végig a szenvedés történetét. A szabad téren felcsendülő énekek, imák különlegessé tették a tavaszi estét, a fiataloknak szóló gondolatok vívódásokat, valós élethelyzeteket mutattak meg, melyeket mind felold Krisztus keresztje. Benne értelmet kap a fájdalom, elviselhetővé válnak a mindennapi és kiemelkedő problémák, a halál pedig életté válik. Erről szólt imájában a keresztúti ájtatosságot vezető Ft. Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész, az esemény végén, a kereszt felé fordulva, elé térdelve: „Uram Jézus, Te nem az üres sírban, hanem itt vagy velünk az Oltáriszentségben. Minden szentmisében a halálodat hirdetjük, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz. A szentmise végén küldesz bennünket életünk Galileájába, otthonainkba, munkahelyeinkre, kapcsolatainkba, nehézségeink közé, mert ezeken a területeken ismét viszontláthatunk Téged. Mi pedig lélekben sietve visszük az örömhírt, feltámadásodról tanúskodva, őrizve az egységet az apostoli közösséggel, az Egyházzal. Jézusom, köszönöm neked ezt a keresztutat. Köszönöm, hogy felismertem keresztjeimet, melyeket naponta vállamra kell vennem, és melyekkel követhetlek Téged. Most már tudom, hogyan kell őket elfogadni, hogyan kell lemondani, elbocsátani és szeretni. Most már tudom, hogyan kell a világnak meghalnom, és elébe mennem az életnek. Köszönöm, hogy most már úton vagyok országod felé, hogy igazán a Te gyermekeddé és a Te örömöddé válhassak, mostantól fogva mindörökké. Ámen””

Nagyböjti imaórákat a nagykárolyi ifjúság is végzett, de az egyházmegye más részein is találkoztak, együtt elmélkedtek a fiatalok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...