Electrolux: 5 banis emelés
Utoljára módositva: 2019-04-23 19:48:49

Az ünnep után is folytatódik a sztrájk az Electroluxban, és mondhatni, hogy közeledett a tüntetők és a vezetőség álláspontja: a főnökség öt banival hajlandó megtoldani korábbi, 50 banis órabéremelési ajánlatát, és az ezt keveslő tüntetők is engedtek ugyanennyit a maguk 2 lejes órabéremelési igényéből.

Egyezség a két fél között tegnap sem született — pedig tízkor asztalhoz ült a szakszervezet és a gyárvezetés —, úgyhogy ma megint kint lesznek az üzem előtt a sztrájkolók. Ahogy kinéz, az egyeztetés napi rendszerességű lesz a két fél között, mert a bíró ezt kifejezetten elrendelte a csütörtöki tárgyalást követő döntésében. Ma is lesz ilyen megbeszélés, amelyen az ügyvédek is jelen lesznek.

Nem kell a jelenléti

Kiderült, hogy nem csak a sztrájkkal mint jelenséggel szemben indított eljárást a gyárvezetés, de személyek ellen is. Sorin Faur szakszervezeti vezető elmondta kedden a tüntetőknek, hogy több esetben is büntetőfeljelentéseket tett a főnökség csendháborítás, bujtogatás és egyéb köztörvényes cselekedetek fennforgásának gyanúja miatt. Tegnap megint egyértelműsítették az emberek, hogy nem százalékban kérik az órabéremelést, hanem fix összegben, illetve hogy nem értenek egyet a jelenléti bónusszal a béremelés részeként. A munkások szerint ez a bérkiegészítési megoldás arra adna lehetőséget a menedzsmentnek, hogy a szuszt is kihajtsa az emberekből, mert hiába havi 200 lej az értéke ennek a bónusznak, úgy van kitalálva, hogy öt nap hiányzás esetén elveszítik az egészet.

Adományok

Közben gyűlnek az adományok a két hónapja fizetés nélkül sztrájkolóknak, bankfiókokban kitett dobozokba hatezer lej gyűlt, amit szétoszthatnak a pénz nélkül maradt sztrájkolók között, továbbá tízezer lejt ajánlott fel a közigazgatási szindikátus, ötezer lejt küld a galaţi-i szakszervezet, a központi szervezettől pedig kétszázezer lejes kamatmentes kölcsönt vehet fel a szatmárnémeti érdekképviselet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...