Electrolux: 5 banis emelés
Utoljára módositva: 2019-04-23 19:48:49

Az ünnep után is folytatódik a sztrájk az Electroluxban, és mondhatni, hogy közeledett a tüntetők és a vezetőség álláspontja: a főnökség öt banival hajlandó megtoldani korábbi, 50 banis órabéremelési ajánlatát, és az ezt keveslő tüntetők is engedtek ugyanennyit a maguk 2 lejes órabéremelési igényéből.

Egyezség a két fél között tegnap sem született — pedig tízkor asztalhoz ült a szakszervezet és a gyárvezetés —, úgyhogy ma megint kint lesznek az üzem előtt a sztrájkolók. Ahogy kinéz, az egyeztetés napi rendszerességű lesz a két fél között, mert a bíró ezt kifejezetten elrendelte a csütörtöki tárgyalást követő döntésében. Ma is lesz ilyen megbeszélés, amelyen az ügyvédek is jelen lesznek.

Nem kell a jelenléti

Kiderült, hogy nem csak a sztrájkkal mint jelenséggel szemben indított eljárást a gyárvezetés, de személyek ellen is. Sorin Faur szakszervezeti vezető elmondta kedden a tüntetőknek, hogy több esetben is büntetőfeljelentéseket tett a főnökség csendháborítás, bujtogatás és egyéb köztörvényes cselekedetek fennforgásának gyanúja miatt. Tegnap megint egyértelműsítették az emberek, hogy nem százalékban kérik az órabéremelést, hanem fix összegben, illetve hogy nem értenek egyet a jelenléti bónusszal a béremelés részeként. A munkások szerint ez a bérkiegészítési megoldás arra adna lehetőséget a menedzsmentnek, hogy a szuszt is kihajtsa az emberekből, mert hiába havi 200 lej az értéke ennek a bónusznak, úgy van kitalálva, hogy öt nap hiányzás esetén elveszítik az egészet.

Adományok

Közben gyűlnek az adományok a két hónapja fizetés nélkül sztrájkolóknak, bankfiókokban kitett dobozokba hatezer lej gyűlt, amit szétoszthatnak a pénz nélkül maradt sztrájkolók között, továbbá tízezer lejt ajánlott fel a közigazgatási szindikátus, ötezer lejt küld a galaţi-i szakszervezet, a központi szervezettől pedig kétszázezer lejes kamatmentes kölcsönt vehet fel a szatmárnémeti érdekképviselet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...