Electrolux: elindult a bojkottkaraván
Utoljára módositva: 2019-04-22 17:22:03

Zilah, Gyulafehérvár, Szeben és Râmnicu Vâlcea érintésével elindult Szatmárnémetiből az a szakszervezeti karaván, amelyik az Electrolux termékek bojkottjára szólítaná fel az embereket.

Miközben az országot járja a szatmárnémeti háztartásigép-gyár termékeinek bojkottjára buzdító, szakszervezeti vezetőkből és tagokból álló autós karaván, közeledni látszanak az álláspontok a sztrájkolók és a gyárvezetés között. Az Electrolux vezetősége eddig azzal érvelt, hogy nem tud fix összegről szóló emelést adni, mert ez a cégcsoportnál mindenütt a világon százalékban megy. A szakszervezet viszont utánakérdezett, és kiderült, hogy nincs ilyen, úgyhogy ma a vezetőség által felajánlott hatszáz lejes bruttó emelésről kéri majd ki a sztrájkoló alkalmazottak véleményét a szakszervezet. A többség fog dönteni — ahogy eddig is mindig — arról, hogy megelégszenek-e ennyivel másfél hónap tiltakozó akció után. A vezetőségnek hirtelen sürgős lett a dolog, már a csütörtöki, tartózkodó álláspontú bírói döntést követő halasztás után várta volna erre a kérdésre a választ, azonban a húsvét miatt a szakszervezet nem tudta kikérni a tagság véleményét az ügyben, máig kért időt.

Kell-e a munkás?

Korábban olyan híresztelések kaptak lábra a gyárat illetően, hogy átfogó automatizálást akarnak a svédek, meg átállnak korszerűbb gépek gyártására, és valójában nincs is szükségük a sztrájkolók jelentette több száz emberre, ezért sem törődnek a kért fizetésemelés megadásával. Ám a bent dolgozók közül valaki azt mondta lapunknak, hogy szó sincs arról, hogy „emberfelesleg” lenne az Electroluxban, sőt, nagyon is hiányoznak a gyártósorok mellől azok, akik nem dolgoznak.

A hétfőn indult karaván több városban is megáll majd olyan áruházak előtt, ahol Electrolux termékeket árulnak, és a gyárvezetés munkások iránti tiszteletlenségére hivatkozva kérik majd az embereket, vegyenek más árucikket Electrolux helyett. A vándortüntetés utolsó állomása szerdán lesz a bukaresti svéd nagykövetség előtt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...