Electrolux: elindult a bojkottkaraván
Utoljára módositva: 2019-04-22 17:22:03

Zilah, Gyulafehérvár, Szeben és Râmnicu Vâlcea érintésével elindult Szatmárnémetiből az a szakszervezeti karaván, amelyik az Electrolux termékek bojkottjára szólítaná fel az embereket.

Miközben az országot járja a szatmárnémeti háztartásigép-gyár termékeinek bojkottjára buzdító, szakszervezeti vezetőkből és tagokból álló autós karaván, közeledni látszanak az álláspontok a sztrájkolók és a gyárvezetés között. Az Electrolux vezetősége eddig azzal érvelt, hogy nem tud fix összegről szóló emelést adni, mert ez a cégcsoportnál mindenütt a világon százalékban megy. A szakszervezet viszont utánakérdezett, és kiderült, hogy nincs ilyen, úgyhogy ma a vezetőség által felajánlott hatszáz lejes bruttó emelésről kéri majd ki a sztrájkoló alkalmazottak véleményét a szakszervezet. A többség fog dönteni — ahogy eddig is mindig — arról, hogy megelégszenek-e ennyivel másfél hónap tiltakozó akció után. A vezetőségnek hirtelen sürgős lett a dolog, már a csütörtöki, tartózkodó álláspontú bírói döntést követő halasztás után várta volna erre a kérdésre a választ, azonban a húsvét miatt a szakszervezet nem tudta kikérni a tagság véleményét az ügyben, máig kért időt.

Kell-e a munkás?

Korábban olyan híresztelések kaptak lábra a gyárat illetően, hogy átfogó automatizálást akarnak a svédek, meg átállnak korszerűbb gépek gyártására, és valójában nincs is szükségük a sztrájkolók jelentette több száz emberre, ezért sem törődnek a kért fizetésemelés megadásával. Ám a bent dolgozók közül valaki azt mondta lapunknak, hogy szó sincs arról, hogy „emberfelesleg” lenne az Electroluxban, sőt, nagyon is hiányoznak a gyártósorok mellől azok, akik nem dolgoznak.

A hétfőn indult karaván több városban is megáll majd olyan áruházak előtt, ahol Electrolux termékeket árulnak, és a gyárvezetés munkások iránti tiszteletlenségére hivatkozva kérik majd az embereket, vegyenek más árucikket Electrolux helyett. A vándortüntetés utolsó állomása szerdán lesz a bukaresti svéd nagykövetség előtt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...